Hopp til hovedinnhold
FEBRUAR STILLER MYE DIGG, BLANT ANNET ATLANTA MED DONALD GLOVER / CHILDISH GAMBINO (VIAPLAY/FX)

Her er de nye seriene du kan streame i februar

FEBRUAR STILLER MYE DIGG, BLANT ANNET ATLANTA MED DONALD GLOVER / CHILDISH GAMBINO (VIAPLAY/FX)

En tilsynelatende evigvarende januar er endelig over, og de av oss som ikke har firmahytter på Geilo og sesongkort har muligens begynt å lengte etter våren allerede.
Vel, i og med at det fortsatt er litt å vente før varmen kommer og bortviser slapset for denne gang, så er det svært passende at februar måned byr på en skikkelig dose med TV-kos vi kan underholde oss med mens vi lengter.
Her er de nye seriene som kan streames i februar: 
 
Viaplay:VIAPLAY BYR PÅ GJENSYN MED SCANDAL-GJENGEN (VIAPLAY/ABC)

1. februar:

Scandal
 
(Sesong 1-6)
Grey’s Anatomy-skaper Shonda Rhimes vet hvordan man lager drama med badass kvinner, og Scandal er intet unntak. Følg Olivia Pope (Kerry Washington), leder av Washingtons dyktigste kriseteam. Sammen med kollegaene sine jobber hun for å fikse skandalene ingen andre takler, på tross av at hun har sin egen skandale på gang: Et forhold til USAs president. 
 
Seriens aller siste sesong startet i høst, og vi er fortsatt ikke klare for å gi slipp. 
 
Atlanta
 
(Sesong 1)
Donald Glover alias rapstjernen Childish Gambino står bak denne dramedien om hip hop-scenen i Atlanta. Glover og Emmy-nominerte Brian Tyree Henry (Vice Principals, This is Us) spiller to fettere og drømmende rappere som ønsker å komme seg til toppen av gamet. 
 
PS: Sjekk ut intervjuet vi gjorde med Henry da serien først kom ut. 
 
Legion
 
(Sesong 1)
Superhelt-TV er inne i en god periode for tiden. Etter fjorårets X-Men-eventyr The Gifted, fortsetter Marvel satsingen på «the small screen» med kritikerroste Legion. Beauty & The Beast og Downton Abbey-stjernen Dan Stevens spiller David Haller; en pasient som rømmer fra et mentalsykehus når han oppdager at stemmene han hører og visjonene han ser ikke bare eksisterer i hodet hans. 

Trailer

 
9. februar:
Stella Blómkvist
 
(Sesong 1)
Denne islandske Viaplay-originalen slo omtrent alt som var av rekorder da den hadde premiere i hjemlandet sent i fjor. Ikke siden The Handmaid’s Tale hadde strømmetjenesten sett så mye etterspørsel etter en serie. 
Poldarks Hella Reed har hovedrollen som den hardbarka advokaten Stella, som blir satt til å etterforske et mord i regjeringen. Dette leder henne til konspirasjoner og politisk skandaler hun ikke kunne ha forutsett. 
 
Netflix: 


ALTERED CARBON VISER EN FREMTID HVOR MENNESKER IKKE LENGER TRENGER Å DØ (NETFLIX)


1. februar:

Damnation
(Sesong 1)
Dette historiske periodedramaet følger Strike-skuespiller Killan Scott i rollen som Seth Davenport; en forkynnende predikant som vil vende folket mot industrialiseringen på 1930-tallet i USA.  
 
 
2. februar:
 
Altered Carbon
 
(Sesong 1)
Netflix tar et dypdykk inn i science fiction-sjangeren med sin nye storsatsing. Altered Carbon er satt 250 år frem i tid, et tidspunkt hvor mennesker ikke lenger trenger å dø. Sinnene våre lagres nemlig i digitale chipper i nakken, og kan potensielt overføres til nye kropper («sleeves») når vår egen ikke lenger fungerer. 
Hovedkarakteren Kovacs blir «gjenfødt» i en ny kropp for å etterforske drapet på en styrtrik entreprenør. Klienten? Mordofferet selv. 
Les vår anmeldelse av serien her.
 
Coach Snoop
 
(Sesong 1)
Du har sett Snoop Dogg rappe, men har du sett Snoop Dogg trene et fotballag med vanskeligstilte unger?
Raplegenden viser sin barmhjertige side i denne nye dokumentarserien, hvor Snoop prøver å hjelpe barn som har mistet familiemedlemmer eller sliter generelt, med å finne nye lyspunkter i livet. Bare traileren er nok til å gi oss en klump i halsen. 
 
 
7. februar: 
 
Queer Eye
Joda, det stemmer det; Den amerikanske originalversjonen av TV3s makeover-program Homsepatruljen gjør comeback denne måneden, dog i en mer sosialt «woke» stil. 
Seriens nye «Fab Five» har nemlig et nytt oppdrag. Hvor originalen kjempet for toleranse, skal rebooten kjempe for «aksept». Hva det vil si i praksis er vi dog usikre på… 
 
 
8. februar:
Dynasty
 
(Sesong 1)
Nyskaping av den originale kultklassikeren fra 80-tallet. Teamet bak The O.C. og Gossip Girl har gjenskapt såpeoperaen Dynasty som et moderne drama, med like mye intriger og like mange catfights.
Les hva vi skrev om serien da den først debuterte i USA i høst. 
16. februar:
Everything Sucks!
 
(Sesong 1)
Det Stranger Things gjorde for 80-talls-nostalgikere ønsker denne å gjøre for tiåret etter. 
90-tallet ved Boring High School i Boring, Oregon er logisk nok en nokså kjedelig affære. Denne dramedien følger skolens dramaklubb og A/V-klubb når de går sammen for å lage film om High School og dens skjærsilds-lignende tilværelse. 

Trailer

First Team: Juventus
 
(Sesong 1)
For de fotballinteresserte; Netflix lanserer dokumentarserie om det italienske fotballaget, med blant annet treningsvideoer og et innblikk i hva som skjer bak scenen.
20. februar: 
The Frankenstein Chronicles
 
(Sesong 1-2)
Sean «Ned Stark» Bean har hovedrollen i ITVs nytolkning av Mary Shellys Frankenstein. Bean spiller politikonstabel John Marlott, som blir dratt inn i en særdeles makaber sak etter at han oppdager et lik satt sammen av kroppsdeler fra savnede barn.
 
23. februar:
Marseille
 
(Sesong 2)
Fransk politisk drama. Etter å ha vært ordfører i Marseilles i 20 år, må Robert Taro (Gerard Depardieu) ta opp kampen med sin nye rival i partiet, nemlig hans tidligere læregutt. 
 
Seven Seconds
 
(Sesong 1)  
Veena Sud, kvinnen bak den amerikanske remaken av den danske The Killing / Forbrydelsen, leverer nå mer krimdrama for Netflix.
Seven Seconds utforsker de menneskelige historiene bak avisoverskrifter, og tar blant annet for seg hva som skjer når det hvite politiet dekker over mordet på en sort ungdom.
 
 
HBO NordicHERE AND NOW ER, OM MULIG, EN ENDA MER MODERNE FAMILIE ENN MODERN FAMILY (HBO)

2. februar:
A.P. Bio
 
(Sesong 1) 
Saturday Night Live-veteranene Seth Meyers, Mike O’Brien og Lorne Michaels står bak denne nye komedien fra NBC. 
Jack Griffin (It’s Always Sunny in Philadelphia-stjernen Glenn Howerton) ser drømmejobben glippe mellom fingrene, og tar til takke med en lærerstilling for avansert biologi. Så bestemmer han seg for å bruke de smarte elevene sine til å ta hevn på fyren som fikk jobben hans.
 
12. februar:

Here and Now
 
(Sesong 1)
True Blood-skaper Alan Ball vender tilbake til TV med Here and Now, en slags mer moderne versjon av Modern Family, med en litt mørkere humor og dramaform. 
I hovedrollene finner vi blant andre Batman v Supermans Holly Hunter, The Shawshank Redemptions Tim Robbins, samt Jerrika Hinton, som droppet kontrakten sin med ABC-dramaet Grey’s Anatomy for denne rollen.
 
13. februar:
Halt and Catch Fire
 
(Sesong 4) 
80-tallsdrama om datarevolusjonen og om internettets vekst med Guardians of the Galaxy-slemmingen Lee Pace i hovedrollen.
Fun-ish fact: Verdens første serie som hadde premiere via Tumblr. 
 
20. februar:
Last Week Tonight with John Oliver
 
(Sesong 5) 
Komiker og heltidsgodgutt John Oliver er tilbake med sitt elskede nyhets- og satireprogram, hvor han tar for seg nyhetene i uken som gikk. 
 
 
Sumo:
 


TV 2 SUMO KJØRER PÅ SYVENDE RUNDE AV SUKSESSERIEN HOMELAND (SUMO/SHOWTIME)


1. februar:
The Next Step
 
(Sesong 1-3)
Kanadisk tenåringsdrama om en gruppe dansere ved The Next Step Dance Studio, som kjemper for å bli landets dyktigste dansere når de ikke steller i stand en hel masse drama. 
 
7. februar:

Fjorden Cowboys
 
(Sesong 6)
Farmen Kjendis-Lothepus og Joar fortsetter anleggsarbeidet i Hardanger. 
 
12. februar:
Homeland
 
(Sesong 7)
Sumo gjør hele landet en tjeneste og slipper nye episoder av den kritikerroste spionthrilleren Homeland dagen etter de går i USA. Kudos! 
 
 
Gikk du glipp av noe? Her er seriene som kom i januar! 

Les mer