Hopp til hovedinnhold
De beste norske podcastene akkurat nå
Trenger du litt podcast-tips? (Alo Ceballos/FilmMagic)

Her er de beste norske podcastene akkurat nå

Podcastene du bør få med deg.

Det er lenge siden vi nordmenn skjønte at podcast uten tvil er kommet for å bli.

Stadig flere i den norske kjendisverdenen har hevet seg på den voksende bølgen med podcaster om alt fra krimhistorier til kultur og kjærlighet.

Derfor er du nesten garantert å finne en du liker, uansett hva det frister å høre på.

Her er et knippe av noen av de beste norske podcastene du kan ta med deg på stranden i sommer:

Hele historien

Er du på utkikk etter en lærerik podcast som garantert gjør inntrykk? Da bør du høre på Hele historien fra NRK Radio.

Hele historien er en av Norges største podcaster, og det er ikke uten grunn!

Hver velproduserte episode tar for seg sterke historier fra norsk virkelighet, fortalt av de som har opplevd det. Siden 2018 har de gitt ut episoder med temaer som agentdrapet på Lillehammer og terrorangrepet 22. juli.

Gi meg alle detaljene

Linnéa Myhre tar oss med tilbake i tid til noen av Norges største kjendiskatastrofer og happenings i VGTV-podcasten Gi meg alle detaljene.

Så langt har vi blant annet fått høre om da Tone Damli og kjæresten Markus Foss kjøpte drømmevillaen i Bærum i 2015, som viste seg å være et spøkelseshus-prosjekt.

I mange av tilfellene får vi også en kjapp prat med personen som omtales i etterkant. Anbefales!

Friminutt

Siden 2019 har Herman Flesvig og Mikkel Niva servert den ene latterkrampen etter den andre i podcasten Friminutt. Har du ikke hørt på denne allerede, bør du absolutt gi den en sjanse nå.

Duoen deler opplevelser fra hverdagen i kombinasjon med mye tull og utfordringer.

Nylig ble det kjent at Mikkel og Herman går til Schibsted ved årsskiftet. Så hør mens den fortsatt er gratis!

Jan Thomas og Einar blir venner

Uventede vennskap er ofte de fineste. Det er også tilfellet for Jan Thomas og Einar Tørnquist!

Vi hyllet det relativt ferske radarparet etter bare to episoder.

Det som startet som en slags test har blomstret til å bli et vakkert vennskap. Jan Thomas’ betraktninger om livet er så flotte at han fint kunne hatt en podcast alene (slik Einar har), men enda bedre er det å høre dem sammen.

Lørdagsrådet

I Lørdagsrådet møter vi tre nye norske profiler i hver episode, som kommer med sine beste tips og erfaringer for å løse lytternes dilemmaer, med Live Nelvik som programleder.

Det er ikke alltid man er enig med rådgiverne, men moro er det uansett. Spesielt når det dukker opp problemer du kan relatere til – eller ikke i det hele tatt.

Popstalgi

Pop møter nostalgi i podcasten Popstalgi. Programleder Erik Rydning snakker med kjente artister fra 1990- og 2000-tallet og sjekker hva de har gjort siden den gang, og hva de driver med nå.

Vi får også høre samtaler med superfans, nostalgikeren Linnéa Myhre er blant annet innom for en prat om Britney Spears, mens Joakim Kleven deler sin lidenskap for Spice Girls.

Tusvik & Tønne

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er ikke for alle. Men de er alt for de som elsker dem!

Hvis du liker å høre komikere som bestandig går i klikk, eller som utsettes for den ene personlige tragedien etter den andre, så finnes det ingen bedre podcast enn Tusvik & Tønne.

Oppdatert

Gjennom NRKs podcast Oppdatert får du vite det du trenger om det som skjer i verden og sakene alle snakker om.

De relativt korte episodene holder deg, som navnet tilsier, nettopp oppdatert på alt fra drapssaker til Kim Kardashians vei til makt og rikdom.

Harm og Hegseth

I tillegg til å nylig ha vært på TV-skjermen i TV 2-suksessen Kompani Lauritzen, holder Vegard Harm og Morten Hegseth oss ukentlig oppdatert på alt som beveger seg i kjendisverdenen i denne podcasten.

De kommer også med personlige historier og erfaringer, og selvfølgelig en god dose med humor.

Pengesnakk

Noen gang trenger man bare en oppegående person på øret som forteller deg hva du burde gjøre.

Lise Kristoffersen står bak bloggen Pengesnakk, men nå har hun også tatt steget videre med en podcast. Og det er vi glad for!

I podcasten snakker hun om alt fra sparing og BSU til fond, pensjon, skatt og gjeldsfrihet. Lise er nemlig eksepsjonelt god til å spare, og kan være en god inspirasjon for mange av oss.

Pengesnakk er også en god motvekt til bloggere som ønsker å selge oss noe – Lise forklarer på en god måte at det å bremse ned forbruket slett ikke trenger å være noen sorg.

Janka og Martes podcast

Hvis du vil være flue på veggen i en skikkelig venninne-prat mellom Janka og Marte bør du absolutt høre på denne podcasten.

Med 11 års aldersforskjell og nokså forskjellige liv byr venninnene på prat og erfaringer om alt mellom himmel og jord.

Se også: 8 gode podcaster uten skravling

Nyeste saker fra 730.no

Les mer