Hopp til hovedinnhold
ÅRETS PROGRAMLEDERE: KÅRE MAGNUS BERG OG SILYA (KIM ERLANDSEN/ NRK)

Her er årets norske Melodi Grand Prix-artister

ÅRETS PROGRAMLEDERE: KÅRE MAGNUS BERG OG SILYA (KIM ERLANDSEN/ NRK)

I motsetning til de seneste årene går norske MGP rett til finalen i år. Det vil si: Ingen seige delfinaler, kun en svær fest i Oslo Spektrum 14. mars. Nytt er det også at NRK har hentet inn Kringkastingsorkesteret til å spille live med artistene, noe som gjør at de 11 virkelig må levere.

Her er årets 11 Melodi Grand Prix-artister:    

Alexandra Joner – «Cinderella»
Contrazt – «Heaven»
Erlend Bratland – «Thunderstruck» 
Ira Konstantinidis – «We Don’t Worry» 
Jenny Langlo  – «Next To You»
Karin Park – «Human Beings» 
Marie Klåpbakken – «Ta meg tilbake»
Mørland og Debra Scarlett – «A Monster Like Me» 
Raylee – «Louder»
Staysman & Lazz – «En godt stekt pizza»
Tor Endresen og Bettan – «All Over The World»

Vårt førsteinntrykk etter å ha hørt et par sekunder av låtene: Raylee og Alexandra Joner bør ligge godt an. De er scenevant, og ikke minst er de nesten som skapt for konseptet. Hvis ikke Alexandra Joner lager et fargerikt show skjønner vi ingenting. Unge Raylee var vår favoritt i Stjernekamp og kan lett vinne MGP. Ikke bare synger hun bra, låten høres også veldig fengende ut. 

Idol-vinner Jenny Langlos låt høres også veldig lovende ut, og er skrevet av duoen bak Margaret Bergers fantastiske vinnerlåt «I Feed You My Love». Da blir hun nesten automatisk en sterk kandidat, i tillegg til at 21-åringen selvfølgelig har en rå stemme. Hvis hun ikke vinner kan den potensielt bli en radiohit i stedet.  

Fortsetter under 


ÅRETS DELTAKERE (NRK)

Årets joker: Den ukjente 17-åringen Ira kan også være en kandidat. Erlend Bratland er også skapt for MGP, og har en vakker stemme. Ganske artig er det også at Staysman & Lazz deltar, med låt skrevet sammen med Katastrofe og Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus. Men vinner de? Vel… De ga ut fjorårets mest streamede norskspråkelige album, så alt kan skje.  

Likevel, alt kommer selvfølgelig an på både låtene og showet de gir på scenen. Da den forholdsvis ukjente Alexander Rybak vant med «Fairytale» i 2009 slo han Surferosa, Wenche Myhre og Tone Damli Aaberge. Året etter vant Didrik Solli-Tangen, selv om Mira Craig, Gaute Ormåsen, Venke Knutson, Maria Arredondo, Bjørn Johan Muri, Maria Haukaas Storeng, Keep of Kalessin og Lene Alexandra Øien deltok. (For en liste.) 

Folkelig eller ei, vi gleder oss veldig til å høre låtene i sin helhet 17. februar, og ikke minst til finalen 14. mars. 

Se også: Ønskereprise av Margaret Bergers vinneropptreden i 2013 (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer