Hopp til hovedinnhold
I MAI ER DET ENDELIG KLART FOR NETFLIX' FØRSTE SKANDINAVISKE PRODUKSJON (NETFLIX)

Her er alle de nye seriene du kan streame i mai

I MAI ER DET ENDELIG KLART FOR NETFLIX’ FØRSTE SKANDINAVISKE PRODUKSJON (NETFLIX)

April var som et rent halvmaraton for de TV-interesserte blant oss.

Med nye sesonger av fjorårets gigantiske The Handmaid’s Tale og den svært etterlengtede The Alienist, samt den briljante nykommeren Killing Eve, ble det så vidt tid til å nyte sofatimene. Alle denne månedens serienyheter finner du her.

 
Mai måned girer dog ned et par hakk, og misforstå oss rett når vi sier at det er noe vi er innmari takknemlige for. Nå kommer det nemlig flere skatter vi gjerne vil kunne ta oss tid til å nyte skikkelig. 

Her er alle de nye seriene du kan streame på norske tjenester i mai:
NetflixTINA FEY (SNL) SIN KIMMY SCHMIDT RETURNERER TIL NETFLIX I SLUTTEN AV MÅNEDEN (NETFLIX)

1. mai:

Genius of the Ancient World 
(Sesong 1) 
Dokumentarserie hvor den britiske historikeren Bettany Hughes drar verden rundt for å gjøre profiler på noen av historiens største filosofer, som Buddha, Sokrates og Confucius. 

Peaky Blinders
(Sesong 4) 
Fjerde runde med Steven Knights britiske krimserie om Peaky Blinders-gjengen fra Birmingham og deres ulovligheter på 1920-tallet. 
4. mai:SATIRE OG SOSIALE PROBLEMER STÅR FOR TUR I DEAR WHITE PEOPLE (NETFLIX)

Dear White People 
(Sesong 2) 
Netlix’ kritikerroste satireprogram om en gjeng sorte elever ved en hovedsakelig hvit skole, som må takle ulike former for sosial diskriminering. 
Busted! I Know Who You Are
(Sesong 1)
Koreansk komi-talkshow med verten Yoo Jae-suk, som blir satt til å lede en gjeng håpefulle detektiver til å løse en drapssak med humoristiske og latterlige tvister rundt hvert hjørne. 
The Rain

(Sesong 1) 


 
Netflix aller første skandinaviske produksjon!
 
Etter seks år i isolasjon forlater det danske søskenparet Simone (Alba August) og Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) bunkeren som har holdt dem trygge fra epidemien som har slått ut hele Danmark – og tilsynelatende resten av verden. 

I den nye verdenen finnes bare én regel: Ikke bli truffet av det infiserte regnet.
 
Se hva vi først skrev om serien da den første traileren droppet! 
A Little Help With Carol Burnett 
(Sesong 1) 
Det amerikanske komigeniet Carol Burnett vender tilbake til TV med en ny humorserie, hvor hun og en rekke legendariske gjester (DJ Khaled, Lisa Kudrow, Wanda Sykes, osv.) prøver å finne ut av livets små og store mysterier. 
10. mai:
Safe 


 
(Sesong 1) 
Dramathriller med Dexter-stjernen Michael C. Hall i rollen som enkemannen Tom, som må prøve å finne den forsvunnede datteren sin samtidig som han oppdager hemmelighetene til alle menneskene rundt ham. 
11. mai:
Bill Nye Saves the World 

(Sesong 3)
Vitenskapelig talkshow med den amerikanske forskeren og TV-personligheten Bill Nye, hvor eksperter og berømte gjester tar tureninnom for å snakke om hverdagslig vitenskap. 


DANMARK BLIR RAMMET AV EN EPIDEMI I STORSATSINGEN THE RAIN (NETFLIX)


22. mai:
Mob Psycho 100 
(Sesong 1) 
Strømmetjenesten fortsetter sin tokt på vei inn i anime- og mangakulturen med nye Mob Psycho 100, som tar for seg karakteren Mob. Mob er en såkalt «esper», en person med extrasensory perception dvs noen som er overfølsom ovenfor andres tanker og følelser via telepati, klarsynthet eller lignende – blant annet. Selv om Mob egentlig bare vil være for seg selv og henge i bakgrunnen, tvinger hans voksende krefter ham frem i rampelyset. 
24. mai:
Fauda
(Sesong 2) 
Israelsk kritikerrost spionthriller basert på konflikten mellom Israel og Palestina. Undercover-agenten Doron (Lior Raz) prøver å fange Hamas-terroristen Abu-Ahmed.
27. mai:
The Break with Michelle Wolf 
(Ukentlig episoder) 
Humoristisk og ikke-så-propaganda-fylt talkshow med den amerikanske komikeren Michelle Wolf.
30. mai:

Unbreakable Kimmy Schmidt 
(Sesong 4A) 
Netflix’ ubestridte komidronning Kimmy Schmidt returnerer for en fjerde sesong denne måneden. Tina Fey står bak historien om den unge jenta som finner frelse i New York etter å ha vært ufrivillig medlem av en dommedagskult i 15 år. 
HBO Nordic:


MEGASTJERNEN BENEDICT CUMBERBATCH TAR EN TUR INNOM TV-VERDENEN I NYE PATRICK MELROSE (HBO NORDIC)


1. mai:
The Strain

(Sesong 3) 
Skrekkdrama fra Guillermo del Toro (The Shape of Water) og Carlton Cuse (Lost). En mystisk epidemi sprer seg blant menneskene i New York og gjør dem om til vampyr-aktige skapninger. Med blant andre Corey Stoll (Ant-Man, House of Cards), David Bradley (Harry Potter-serien og Game of Thrones) og Mía Maestro (Alias). 
7. mai:
I’m dying up here
(Sesong 2) 
Showtime-dramedie fra Empire-forfatteren David Flebotte. Serien følger stand-up-miljøet i Los Angeles på 70-tallet, hvor unge og dedikerte komikere prøver å skape et navn for seg selv. For øvrig produsert av ingen ringere enn Lystløgneren selv Jim Carrey. 
14. mai:
Patrick Melrose 
(Sesong 1) 
Sherlock– og Dr. Strange-stjernen Benedict Cumberbatch spiller Patrick Melrose – en semibiografisk rolle basert på forfatteren Edward St Aubyn og hans liv etter å ha vokst opp i et dysfunksjonelt rikmannshjem i England. Alkoholisme, dopavhengighet og rehab er bare noe av det som står på menyen. 
18. mai:
C.B. Strike 

(Sesong 1) 
Showet basert på Harry Potter-forfatter J.K. Rowlings krimserie om Cormoran Strike – krigsveteranen som ble privatetterforsker. I hovedrollene finner vi blant andre Tom Burke (The Musketeers) og Holliday Grainger som Strike og hans assistent / bedre halvdel Robin. 
Første sesong er basert på seriens to første bøker, The Cuckoo’s Calling og The Silkworm
23. mai:
The Mafia Only Kills in Summer 
(Sesong 2)
Prisbelønt italiensk serie skapt av Pierfrancesco Diliberto om Salvatore Giammarresi (Diliberto selv) som forteller om livet han levde som 10-åring i en normal italiensk familie før et mafiangrep fører til et massivt blodbad. 
29. mai:
Six
(Sesong 2) 
Actionserie om Navy SEAL-agenter basert på virkelige hendelser, gjort av Saving Private Ryans William Broyles Jr.
TV 2 Sumo:


SUITS VENDER ENDELIG TILBAKE MED ANDRE DEL AV SESONG SYV (TV 2)


3. mai:
Suits 
(Sesong 7b) 
Avsluttende del av den kritikerroste syvende sesongen om advokatene i New York. Mike Ross (Patrick J Adams) og Harvey Specter (Gabriel Macht) jobber i et advokatfirma, til tross for at førstnevnte aldri har studert jus. Siste sesong med kommende prinsesse Meghan Markle, og Adams, for øvrig. 
10. mai:
Superior Donuts 
(Sesong 1) 
Amerikansk sitcom om Arthur Przybyszewski (Numb3rs-stjernen Judd Hirsch), som eier en økonomisk trøblete donutsjappe. Crashings Jermaine Fowler spiller den nye, unge ansatte Franco Wicks som prøver å modernisere forretningen. 
16. mai:
Alene US 
(Sesong 2)
 

Realityprogram hvor en rekke deltagere blir satt ut i villmarken for å overleve helt alene. 
18. mai:
Ice
(Sesong 2)
Dramaserie om halvbrødrene Freddy (Six Feet Unders Jeremy Sisto) og Jake (The O.C./Twilight-stjernen Cam Gigandet) som jobber innen Los Angeles’ diamantbransje, hvor businessen aldri ser ut til å være fullstendig lovlig. The Hunger Games’ Donald Sutherland dukker også opp som en av de hensynsløse sjefene for den internasjonale handelen. 
Ukjent mai-dato: 
Badehotellet 
(Sesong 5) 
Dansk suksesserie satt til 1920-tallet, hvor Andersens lille badehotell stortrives langs Danmarks kyst. Familien som driver hotellet strever med sitt, samtidig som de skal takle alle de finurlige gjestene som dukker opp. 
NRK:


EN ER KULTURSNOBB OG DEN ANDRE GÅR PÅ TRYGD – HVORDAN GÅR DET NÅR DE SKAL BO SAMMEN? (NRK)


1. mai:


Epleslang 
(Sesong 1) 
Norsk dramedie om søskenparet Thomas (Christian Skolmen) og Ellen (Heidi Goldmann), hvor førstnevnte er en latterlig suksessfull forlagsredaktør og kultursnobb mens den andre går på trygd og ikke egentlig får til noe. Det blir ikke like lett for Thomas å fornekte sin familiebakgrunn når den arbeidsløse søsteren hans dukker opp og ber ham om hjelp. 
13. mai:
Ku’damm 59
(Sesong 2) 
Miniserie fra Tyskland. På 50-tallet prøver Caterina Schöllack (Claudia Michelsen) å gi hennes tre døtre det beste livet som overhodet mulig (les: å gifte dem bort til de beste fyrene), men det er ikke lett når de roter seg bort i ting som rock and roll.
Viaplay:RYAN MURPHY KOMMER TIL VIAPLAY MED DEN NÅ-KANSELLERTE SCREAM QUEENS (VIAPLAY)

1. mai:

Quantico 
(Sesong 1 og 2) 
Kritikerrost amerikansk dramathriller om FBI-agenten Alex Parrish (Priyanka Chopra) som blir hovedmistenkt i et terrorangrep mot Grand Central Station. Med blant andre Cougar Towns Josh Hopkins og Believes Jake McLaughlin. 

It’s Always Sunny in Philadelphia 
(Sesong 12) 
Den dysfunksjonelle (og det er mildt sagt) gjengen ved Paddy’s Pub i Philadelphia som tilsynelatende aldri har en normal dag. Med blant andre Charlie Day (Horrible Bosses), Danny DeVito (Matilda) og The Micks Kaitlin Olson. 
Fresh off the Boat 
(Sesong 3) 
Amerikansk sitcom løst basert på kjendiskokken Eddie Huangs bok under samme tittel. Serien tar for seg en taiwansk familie som flytter fra Washington DC til Florida på 90-tallet, hvor det ikke egentlig eksisterte noen asiatisk kultur. Med blant andre Randall Park, Constance Wu (EastSiders), Hudson Yang og Forrest Wheeler. 
For øvrig den første komiserien med hovedfokus på en asiatisk-amerikansk familie siden Margaret Chos All American Girl gikk i én sesong i 1994. 
Scream Queens 

(Sesong 2) 
Mørk komedie / skrekkserie fra American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Forrige sesong handlet om et universitet hvor elevene ble slaktet av en seriemorder én etter én, mens andre runde tar for seg et sykehus. 
En rekke av Murphys gjengangere som Emma Roberts (Scream 4), Lea Michele (Glee), Billie Lourd (AHS) dukker opp i forskjellige roller.
Rosewood 
(Sesong 2) 
Politidrama hvor Boyz N The Hood-stjernen Morris Chestnut spiller Dr. Beaumont Roseewood Jr – en patolog som blir brukt av den lokale politistyrken. Station 19s Jaina Lee Ortiz har den andre hovedrollen som Detektiv Annalise Villa. 

Bob’s Burgers
(Sesong 7)
Kult-aktig animert humorserie for voksne som tar for seg Belcher-familien som driver en hamburgerrestaurant. 
Med stemmene til blant andre H. Jon Benjamin (Archer), Dan Mintz (Silicon Valley) og Kristen Schaal (Gravity Falls). 

The Last Man on Earth
(Sesong 3) 
Den absurde komedien om Phil Miller (SNL-veteranen Will Forte) som er den siste mann på jord etter at et dødelig virus utrydder menneskeheten. Vel, trodde Phil. Han og resten av de overlevende prøver så godt de kan å fungere som et sivilisert samfunn, samtidig som de har hele den nå tomme verdenen som deres lekeplass.
3. mai:
Gone 
(Sesong 1) 
Krimdrama med Sex and the Citys «Mr. Big» Chris Noth som FBI Agent Frank Novak, som begynner å trene opp en ny agent – Kit (Leven Rambin) en jente Novak reddet fra en kidnapping flere år tidligere. 


10. mai:
Valor 
(Sesong 1) 
Dramaserie som er sentrert rundt en militærbase hvor en gruppe elitepiloter er stasjonert. 
Med blant andre Christina Ochoa, One Tree Hills Matt Barr og Chicago Fires Charlie Barnett.
God titting! 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer