Hopp til hovedinnhold
For mye bra, for lite tid.

Her er alle de nye seriene du kan streame i april

APRIL BYR PÅ GODE GJENSYN, FOR EKSEMPEL MED ALLES FAVORITT SCIENCE FICTION-WESTERN-THRILLER WESTWORLD (HBO)

 

Før alle drar på hytten og kaster seg ut i skibakkene har vi et forslag til dere: Hva om vi alle bare bestemmer oss for at vi flytter påskeferien til april?
Med tanke på hvor mange latterlig gode serier som dukker opp neste måned, er det nemlig helst da vi skulle hatt fri.
Hvem bryr seg om påskekrim når Westworld og The Handmaid’s Tale dukker opp med 72 timers mellomrom? Nettopp.
Her er en oversikt over alle de nye seriene du kan streame i april:
Viaplay


THOMAS HAYES HETER VISST IKKE WILLIAM (VIAPLAY)

 

1. april:
Shots fired
(Sesong 1)
Fox-drama i 10 deler med blant andre True Bloods Stephen Moyer. Serien tar for seg etterforskningen av en afro-amerikaner som skyter en hvit mann, som selvsagt skaper store overskrifter i alle aviser. Men, etterforskningen avdekker at politistyrken har ignorert mordet på en afro-amerikansk tenåring.
Wilfred 
(Sesong 1-4)Bisarr svart humor med Lord of the Rings-stjernen Elijah Wood og Jason Gann. Etter at Ryan (Wood) feiler i et selvmordsforsøk, blir han bedt om å ta vare på naboens hund Wilfred–  en hund Elijah ser og oppfatter som en voksen mann i et hundekostyme.
Trenger man egentlig vite mer?
The Brave 
(Sesong 1)
Militærdrama som skildrer skjulte eliteoperasjoner for USAs forsvarsdepartement. Med blant andre Hung-stjernen Anne Heche og Under the Domes Mike Vogel i hovedrollene.
Family Guy 

 

(Sesong 15
)

Peter Griffin og resten av Seth MacFarlanes intense univers vender tilbake med sin femtende sesong på Viaplay.
4. april:
Timeless
(Sesong 2)
Fortsettelsen på den kritikerroste science fiction-serien om historielektoren Lucy Preston (Mad Mens Abigail Spencer), forskeren Rufus Carlin (Preachers Malcolm Barrett) og soldaten Wyatt Logan (90210s Matt Lanter) som forsøker å stanse terroristen Garcia Flynn (ER-stjernen Goran Visnjic) i å omskrive amerikansk historie via tidsreise.
5. april:
Han heter ikke William 
(Sesong 1)


Nesten-reality hvor Thomas Hayes prøver å finne veien videre etter en over-natten suksess som hele Norges Skam-William. Det blir møter med blant andre Eivind Sander (Neste Sommer) som Thomas’ personlige og profesjonelle mentor, Peter Stormare og og modell / sanger / guru Linni Meister.
Rekyl
(Sesong 1)
Ny norsk krimdrama inspirert av Cappelen-Jensen-saken, hvor en gruppe kriminelle bestemmer seg for å starte en etterforskning av det korrupte politimenn. 

Med blant andre Silje Torp (Vikingane), Ingar Helge Gimle (Mammon), Odin Waage (Øyevitne) og Petronella Barker (Hawaii Oslo).
HBO


TING BLIR, OM MULIG, ENDA MER DYSTRE NÅR THE HANDMAID’S TALE VENDER TILBAKE MED NYE EPISODER (HBO)

 

6. april:
Hard Sun
(Sesong 1)
Hard Sun blir beskrevet som en PREapokalyptisk serie (alias FØR samfunnet går under) som mikser et standard krimdrama med en dæsj av science fiction. Her møter vi to vidt forskjellige politipartnere i London, Charlie Hicks (Cloud Atlas‘ Jim Sturgess) og Elaine Renko (Clash of the Titans‘ Agyness Deyn), som oppdager en kosmisk hendelse som kommer til å utslette jorden om fem år – noe regjeringen bevisst skjuler for folket.
VICE
(Sesong 6)
Dokumentarserie fra folkene bak VICE-konsernet. Vi følger journalistene og VICE-grunnleggerne Shane Smith og Suroosh Alvi, samt vertene Ryan Duffy og Thomas Morton på reiser rundt verden, hvor de intervjuer forskjellige mennesker om aktuelle saker i samfunnet vårt.
9. april:
Killing Eve
(Sesong 1)

Jodie Comer (My Mad Fat Diary) og Sandra Oh (Grey’s Anatomy) har hovedrollene i en av thrillerseriene vi gleder oss mest til i vår. Comer stiller som i rollen som Villanelle, en leiemorder som har forelsket seg i perksa som kommer med stillingen. Oh har rollen som den undervurderte MI6-agenten som tar opp jakten på henne.
Sjekk ut hva vi først skrev om Killing Eve da første traileren droppet tidligere i år!

 

Trailer

 

14. april:
Bosch
(Sesong 4)
Detektivdrama med Losts Titus Welliver i spissen som inspektør Hieronymus «Harry» Bosch. Amazon har laget serien, basert på forfatteren Michael Connellys romaner.
Wyatt Cenac’s Problem Areas


(Sesong 1)


Satirisk dokumentarserie produsert av blant andre talkshow-godgutten John Oliver. Komiker og People of Earth-stjerne Wyatt Cenac har hovedrollen som verten for programmet, som tar turen ut i verden for å se nærmere på sosiale og kulturelle problem.
16. april:
 
Fear the Walking Dead
(Sesong 4)
Dersom The Walking Dead ikke byr på nok undead action for deg, returnerer heldigvis spinoffserien Fear the Walking Dead denne måneden med sin fjerde sesong.
23. april:
(Sesong 2)


En av fjorårets mest kritikerroste serier vender endelig tilbake med nye episoder på HBO.
Serien, som er skapt av stjerneparet Jonathan Nolan (Person of Interest) og Lisa Joy (Pushing Daisies) og produsert av blant andre J.J. Abrams (Fringe, Alias), tar for seg et kunstig robotsamfunn satt i den ville vesten, hvor samfunnets rike kan komme og betale for retten til å gjøre hva de vil med «menneskene» som bor der.
26. april:
The Handmaid’s Tale
(Sesong 2)
En av fjorårets andre kritikerfavoritter vender stressende nok også tilbake med ny dose, kun 72 timer etter Westworld.
The Handmaid’s Tale er den litt for realistiske historien om en grufull fremtid hvor USA har blitt en religiøst militærstat etter en ny borgerkrig, og menneskene holder på å dø ut grunnet økende sterilitet. De få kvinnene som fortsatt kan få barn blir behandlet som en blanding av hushjelp og surrogatslaver, «Handmaids».
Åtte Emmy-priser på én kveld kom ikke uten grunn.
TV 2 Sumo


NYE BLOGGINTRIGER ER STRAKS KLARE VIA SUMO (TV 2)

 

1. april:
Good Behavior
(Sesong 2)
Amerikansk dramaserie med Downton Abbeys og Godless’ Michelle Dockery i rollen som Letty Raines – en svindler som blir sluppet ut fra fengsel tidlig grunnet god oppførsel. På utsiden jobber hun for å få tilbake foreldreretten for ungen sin, men det er lettere sagt enn gjort – spesielt når fengsel ikke har forandret henne det spor.
2. april:
(Sesong 8)
TV 2s suksesserie om norske bloggere vender tilbake for en ny runde, med blant andre Pilotfrue og Funkygine.
Rise
(Sesong 1)
Musikalsk dramaserie hvor How I Met Your Mother-stjernen Josh Radnor (Ted Mosby) spiller engelsklæreren Lou Mazzuchelli, som tar over skolens dramaklubb i håp om å forbedre skolens dramapresentasjoner.
Sommerhytta
(Sesong 2)
Norsk realityserie med programleder Guri Solberg. Tre familier konkurrerer om å lage den beste hytten på 10 uker, og vinnerne får lov til å beholde verket sitt når serien er ferdig.


4. april:


Wunderland

(Sesong 2) 
Realityserie om fem unge rånere som tar en titt på bygdekulturen. Hva skjer med rånere når tiden tar dem igjen?
NB: Burde ikke forveksles med andre verdenskrigs-filmen ved samme tittel.
NRK


NRK GJØR ET DYPDYKK INN I NORSKE DESIGNERDRØMMER (NRK)

 

3. april
:
Svart Humor
(Sesong 2)
Norsk humorserie hvor samfunnets fordommer og forskjeller blir utfordret, kombinert med mye varme og latter.
4. april:
This is It
(Sesong 1)
Dokumentarserie som følger designerdrømmen til syv unge studenter ved Kulturhøgskolen i Oslo. Vi tar en alvorlig titt på norsk design, samt forventningspress og angsten for å prestere.
6. april:
Unge Inspektør Morse / Endeavour 
(Sesong 5)
For de mer tradisjonelle påskekyllingene; Unge Inspektør Morse (orig. tittel Endeavour) byr på skikkelig britisk krimdrama med blant andre Shaun Evans og Roger Allam.
The Bold Type
(Sesong 1)

Amerikansk dramedie om tre unge venninner som jobber som journalister ved Scarlet Magazine – et internasjonalt kvinneblad basert i New York.
Med blant andre American Idol-stjernen Katie Stevens, Aisha Dee og Meghann Fahy.
9. april:
Liberty
(Sesong 1)
Dansk dramaserie på fem episoder som handler om en familie som flytter til Tanzania for å gjøre veldedighetsarbeid. Liberty skildrer kulturforskjeller og samfunnsforskjeller i et land hvor store deler av befolkningen ikke er folk som kommer derfra originalt.
13. april:
 
Ramm, ferdig, gå!
(Sesong 1)
Journalisten Nicolay Ramm utfordrer kjente norske idrettsutøvere i humor og kunnskapsbasert konkurranse.


Mulaney
(Sesong 1)
Standupkomiker John Mulaney (Saturday Night Live) har hovedrollen i denne serien som en delvis fiktiv versjon av seg selv i denne sitcomen.
 
Netflix


DENNE GJENGEN HJELPER TIL MED Å SPORE OPP EN SERIEMORDER SOM GÅR ETTER MANNLIGE PROSTITUERTE I NEW YORK (NETFLIX/TNT)

6. april:
Troy: Fall of a City
(Sesong 1)
For de historieinteresserte: Britisk miniserie fra BBC basert på den trojanske krigen og kjærlighetsforholdet mellom Paris og Helen, med Louis Hunter (The Fosters) og Bella Dayne (Plebs) i hovedrollene.
Fastest Car
(Sesong 1)
Realityserie hvor tre hjemmesnekra og rustede biler konkurrerer om å bli kjappere enn verdens raskeste superbiler.
Money Heist
(Sesong 1, del 2)
Spansk serie hvor en mystisk mann, «El Professor» (Professoren) planlegger verdens største ran og leier inn åtte forskjellige skurker til å hjelpe ham. Serien følger hele prosessen fra planlegging til utføring av ranet. How to Get Away With A Bank Robbery minus Viola Davis?
My Next Guest Needs No Intoduction with David Letterman: Jay-Z 
Strømmetjenesten fortsetter sin intervjuserie med David Letterman, hvor nestemann ut er ingen ringere enn ringreven selv, Jay-Z.
13. april:
Chef’s Table: Pastry 
(Sesong 1)
Denne dokumentarserien tar en titt på livene og kjøkkenene til noen av verdens dyktigste bakere.
Lost in Space
(Sesong 1)
Nyskaping av den amerikanske science fiction-klassikeren fra 1965. Familien Robinson og romskipet Jupiter 2 havner ved et uhell på en ukjent planet etter å ha falt gjennom en rift i rom og tid. Sammen med andre overlevende må de jobbe for å overleve på en fremmed klode.
19. april:
The Alienist
(Sesong 1)
En av årets mest spennende miniserier. The Alienist er et psykologisk thrillerdrama satt til New York slutten av 1800-tallet, hvor Dr. Laszlo Kreizler (The Bourne Ultimatum-stjernen Daniel Brühl), John Moore (Hobbitens Luke Evans) og Sara Howard (Dakota Fanning fra War of the Worlds) slår seg sammen for å spore opp en seriemorder som tar livet av mannlige prostituterte.
20. april:
Dope
(Sesong 2)
Netflix byr på en titt på salg av, bruk av og krigen mot dop i USA og Mexico. Premieredatoen er neppe tilfeldig.
Aggretsuko 
(Sesong 1)

Animé-fans kan juble – nå slipper Netflix den fascinerende serien om rødpandaen Retsuko, som bearbeider innestengt frustrasjon fra sin kjedelige jobb ved å synge deathmetal-karaoke på kvelden.
26. april:
Happy!
(Sesong 1)
Dramedie / krimserie om alkoholikeren og eks-politimannen og nåværende leiemorderen Nick Sax (True Bloods Christopher Meloni) som kommer tilbake etter et kort møte med døden, og nå kan se en liten blå alv rundt seg. Alven heter Happy, og er fantasivennen til Nicks forsvunnede datter Halie – som de to nå må redde fra klørne til en sinnsforvirret mann som tror han er julenissen. Jepp.
27. april:
3%
(Sesong 2)
Fortsettelsen på Netflix’ første portugisiske serie. Det postapokalyptiske showet handler om en fremtid hvor et land er delt i to – et suksessfullt og rikt Offshore-område, og et fattig Inland-område. En rekke kandidater får sjansen til å bevise at de er verdige å få komme inn i den bedre verdenen, men kun tre prosent av dem får lov.
Da er vi alle enige om at påskeferien tas i april? Supert! 
God titting!

 

Les mer