Hopp til hovedinnhold
David Harbour finner sin indre julenisse
David Harbour finner sin indre nisse i Violent Night (UIP)

Ho-ho-horror! Her er 4 skrekkelige filmtips ????

Horror-bonanza med disse creepy filmene.

Høsten nærmer seg slutten, men det betyr ikke at muligheten for å skvette, skrike og svette i kinosetene er over helt enda.

Har du allerede fått med deg skrekksuksessen Smile, og er sugen på mer gåsehud og spenning? Vi har samlet fire gode grunner – med blant annet norsk regi – til å søke inn i kinomørket for skrekkelige opplevelser og alternativ julestemning. Billetter finner du her.

Violent Night

Violent Night

Julenissen kommer til utsetning (UIP)

Ho, Ho, Ho-rror. Hvem sa at julen ikke kan være like skremmende som høsten? 

Det blir i alle fall ikke en fredfull natt i action-komedien Violent Night når en gruppe leiesoldater angriper hjemmet til en rik familie på selveste julaften.

Om familien kommer seg helskinnet gjennom julenatten gjenstår å se, da den eneste som kommer dem til utsetning er en forfyllet julenisse, spilt av David Harbour (Stranger Things, Hellboy).

Violent Nights kommer fra produsentene bak John Wick og Deadpool, som også har med seg en nordmann på laget. Filmen er nemlig regissert av veteranen Tommy Wirkola (Hansel & Gretel: Witch Hunters, Død Snø) ????????

Dersom Die Hard, Alene hjemme og Deadpool fikk et vanskelig barn, er Violent Night resultatet.

Se traileren til Violent Night her.

Violent Night kommer på kino i Norge 2. desember. Bestill billetter her!


Fikk du med deg disse skrekkfilmene?

Halloween Ends

halloween ends norge norway norsk kino 730no

Halloween Ends med Scream Queen Jamie Lee Curtis som Laurie Strode (United International Pictures/Miramax/Blumhouse/Universal)

Den ikoniske slasher-maskinen Michael Myers har ikke lagt opp helt ennå.

Fire år etter forrige film bor Laurie, fortsatt spilt av Jamie Lee Curtis, med sitt barnebarn og jobber med boken sin. Michael Myers har ikke vært sett på mange år, og Laurie har bestemt seg for å gi slipp på frykten og sinne for å omfavne livets gode sider.

Men når en ung mann, Corey spilt av Rohan Campbell, blir anklaget for å ha drept en gutt som han satt barnevakt for, trigger det en storm av vold og terror. Dette tvinger Laurie til å ta et siste oppgjør med ondskapen selv, Michael. Og kun én av dem kan overleve.

Halloween Ends blir som tittelen antyder det avsluttende kapittelet i den horrible skrekkhistorien om Michael Myers. Vil Laurie få sin hevn en gang for alle, eller vil den nærmest udødelige Michael klare seg denne gangen også?

Se traileren til Halloween Ends nedenfor.

Smile

Horror
Horror-høst: Klarer Dr. Rose Cotter å flykte fra sin nye, horrible virkelighet? (UIP)

Say cheese!

Etter å ha bevitnet en bisarr, traumatisk hendelse som involverte en pasient, opplever Dr. Rose Cotter spilt av Sosie Bacon (Mare of Easttown) stadig skremmende hendelser hun ikke har noen forklaring på.

Mens Rosie prøver å finne ut av hva som foregår hjemsøkes hun av uhyggelige smil hvor enn hun går.

En overveldende terror er i ferd med å innta livet hennes, og Rose tvinges til å konfrontere sin trøblete fortid for å overleve og flykte fra den nye, grusomme virkeligheten.

Smil og vær glad for hver dag som går? Ikke i dette tilfelle.

Se traileren til Smile nedenfor.

 

Nope

Nope Norge Jordan Peele Jupe Park - spilt av Steven Yeun norsk kino
Horror-høst: Har du fått med deg Nope? (UIP/Universal Pictures)

Jordan Peele redefinerte moderne horror med Get Out (2017) og Us (2019). Med thriller-sci-fi-grøsseren Nope gjenforenes han med Oscar-vinner Daniel Kaluuya i hovedrollen, sammen med Keke Palmer og Steven Yeun.

I Nope møter vi søskenparet James Haywood og Emerald Haywood. Etter farens død tar de over familiebedriften; utleie av hester til Hollywood. En næring som er på vei ut.

For å klare seg må de selge hester til naboen; den tidligere barne-TV-stjernen Jupe Park – spilt av Steven Yeun (The Walking Dead) – og hans western-tivoli. Plutselig blir søskenparet og resten av beboerne i den avsidesliggende småbyen vitne til en mystisk og uforklarlig hendelse.

James og Emerald bestemmer seg for å få et «Oprah-shot» som de kan selge for å kunne beholde gården, men de er ikke de eneste som vil tjene penger på den mystiske gjenstanden i skyene…

Se traileren til Nope nedenfor.

Les mer

Nyeste saker fra 730.no