Hopp til hovedinnhold
Man of Steel 2 Henry Cavill superman movie 2023 norge 730no
Man of Steel 2 får grønt lys (DC Films/Warner Bros.)

Warhammer Cinematic Universe: Endelig gode nyheter for Henry Cavill

Stor dag for Henry Cavill!

OPPDATERT 16. desember: Sagaen fortsetter. Men i dag får vi endelig gode nyheter fra Henry Cavill! Etter at både The Witcher og Superman røk på kort tid annonserer kjekkasen i dag at han lager et cinematisk univers av spillet Warhammer sammen med Amazon Prime Video. Det forventes at han stiller som både skuespiller og produsent. Henry skriver på Instagram at han har drømt om dette i 30 år, og at etter 22 år i bransjen føler han seg klar for det. Mektige ord! Men prosjektet er fortsatt på et tidlig stadie; Henry og Natalie Viscuso fra produksjonsselskapet Vertigo Entertainment ser nå etter sin filmskaper/manusforfatter. Han lover å ikke skuffe Warhammer-fansen.

OPPDATERT 15. desember: De relativt ville nyhetene om at Henry Cavill ikke får spille Superman, forandrer ikke planene for The Witcher sesong 4. Mange Henry-fans håper at Liam Hemsworth ryker og at briten fortsetter som Geralt of Rivia når han ikke skal spille Man of Steel. Men ifølge Variety i kveld vil ikke dette skje. (Hvem bør bli nye, yngre Superman? Jacob Elordi?)

OPPDATERT 14. desember: Eh, hva skjer hos DC? Man of Steel 2 ble nettopp annonsert av Henry Cavill. Men i dag forteller DC Studios’ nye CEO James Gunn at planene tar en brå 180. Han skriver manuset til en ny film med klodens mest berømte superhelt; Clark Kent alias Superman. Men stålmannen skal nå ikke spilles av Henry. «I de innledende stadiene vil historien vår fokusere på en tidligere del av Supermans liv, så karakteren vil ikke bli spilt av Henry Cavill», twitrer regissøren som har blitt studiodirektør. Henry kommenterer det overraskende utfallet nedenfor. Mer snart… Les også: Se hvem som erstatter Henry Cavill i The Witcher sesong 4 (Eller går Henry tilbake til Netflix-serien?)

Nedenfor er Henrys diplomatiske kommentar til avgjørelsen til James Gunn (og James’ sjef; Warner Bros. Discovery CEO/brumlebjørn David Zaslav).

 


OPPDATERT 24. oktober: I kveld bekrefter Henry Cavill den neste Superman-filmen. Henry forteller at han ville vente til folk fikk sett Black Adam, hvor Superman har en cameo, med å annonsere Man of Steel 2.  – Nå vil jeg gjøre det offisielt at jeg er tilbake, sier 39-åringen og takker fansen for støtten og tålmodigheten. Det er snart en dekade siden den første filmen. Det er kun tre DC-filmer som har fått dårligere anmeldelser enn Black Adam: Les mer her. Som ventet har det ikke mye å si for DC-fansen, som i Nord-Amerika kjøpte kinobilletter for 67 millioner dollar. Dette er den første filmen til å bikke 50 millioner dollar på kino i USA og Canada i åpningshelgen siden Marvel-filmen Thor: Love and Thunder.

Se annonseringen til Henry Cavill og det første promobildet for Man of Steel 2 nedenfor.


Nesten en dekade etter premieren på originalen, bekrefter The Hollywood Reporter at Man of Steel 2 med Henry Cavill kommer. Filmen med DC Comics’ store flaggskip får grønt lys av Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav – alias mannen som skrotet ferdig filmede Batgirl.

Les også: – Vi er triste og sjokkerte

Produsenten av den neste Superman-filmen er Charles Roven (The Dark Knight, Wonder Woman, The Suicide Squad), mens regissør og manusforfatter er ennå ikke annonsert. Ifølge THR kan det bli Christopher McQuarrie, som laget Mission: Impossible – Fallout med Henry Cavill som skurken August Walker.

Skuespilleren (født i 83) fra kronbesittelsen Jersey i Den engelske kanal, har ikke offentlig kommentert Man of Steel 2. Men i 2020 fortalte han Variety at hvor mye karakteren betyr for ham, og at han gjerne vender tilbake som stålmannen.

– Jeg har alltid vært en fan av Superman. Med en slik karakter bærer du mantelen med deg utenfor settet. Og det blir en del av din offentlige representasjon. Når du møter barn, ser ikke barn nødvendigvis på meg som Henry Cavill, men de kan se Superman, og det er et ansvar som følger med det. Fordi det er en så fantastisk karakter, er det faktisk et ansvar jeg er glad for å ha, og jeg håper at jeg får spille mer av Superman i årene som kommer, sier Henry Cavill.

– Livet mitt endret seg dramatisk på grunn av [Man of Steel], og det har gitt meg mange muligheter for roller. Og ja, det har vært en av de karakterene som forandret hele karrieren min. Jeg er utrolig takknemlig for dette.

Man of Steel 2 Henry Cavill

Man of Steel 2 med Henry Cavill – som er en stålmann irl – er på vei (Instagram/henrycavill)

Man of Steel fra 2013, regissert av Zack Znyder og skrevet av David S. Goyer og big dog Christopher Nolan, fikk middels kritikk. Mange anmeldere hyllet action-scenene og det visuelle. Men flere mente at Henry Cavill var stiv og ukarismatisk som Supermann.  Folket var dog fornøyd. Filmen spilte inn 668 millioner dollar på kino, som er rekord for en Superman-solofilm.


Se også: Zack Snyder’s Justice League: Hva er den største forskjellen?


Før Henry vender tilbake som Clark Kent alias Kal-El, ser vi ham i Enola Holmes 2 med Millie Bobby Brown og spionthrilleren Argylle hvor Dua Lipa debuterer som skuespiller.

39-åringen har også en liten cameo som Superman i nye Black Adam.

Våren 2023 er Henry klar med The Witcher sesong 3.

Denne julen kommer millioner til å se forløperen The Witcher: Blood Origin sesong 1 med britiske Sophia Brown (Top Boy) i hovedrollen som Éile.

The Witcher Blood Origin sesong 2 Sophia Brown Eile Henry Cavill

Sophia Brown som Eile i The Witcher Blood Origin sesong 2 kommer 1. juledag (Netflix)

Man of Steel 2-produsenten Charles Roven produserer også Cleopatra med israelske Gal Gadot som den egyptiske dronningen. Regissøren Patty Jenkins er erstattes av norsk-kanadiske Kari Skogland.

Storfilmen er allerede kontroversiell før premieren, ettersom mange klager over at en israeler spiller en ikoniske egypteren: Se hva Gal Gadot svarer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer