Hopp til hovedinnhold

– Helvete var jo litt av planen


For 10 år siden la Vinni kølla på bordet i Spirit og snakket om rus og knark.

I det nye nummeret av bladet, ser han tilbake på det kjente intervjuet.


Her er noe av det han sa i 2002:

– Det er mange artister, ikke bare hip hop-artister, som for øvrig – som jeg vet røyker eller whatever, som blir konfrontert med det i avisen, og så prøver de å ro seg unna. Jeg synes det er feigt. Og jeg tror at i 98 prosent av tilfellene er det fordi de artistene har mødre, fedre, bestemødre og tanter de er redde for å innrømme det overfor. Det synes jeg er uærlig, og da kan de like gjerne bare holde kjeft. Da trenger du ikke si det i låtene, late som, og når du blir konfrontert med det er det bare «nei, jeg kjenner jo folk som røyker, og jeg har for så vidt et liberalt syn på det». Hva er det for noe ræl? Snakk om ting du tør å stå for! Når media spør om en låt handler om å røyke hasj, så sier jeg ja, det handler om å røyke hasj. Jeg røyker hasj. Drikker whisky. Får i meg rohypnol. Snorter kola hvis det er det om å gjøre. Jeg gjør mange ting som jeg vet ikke er fornuftig. Men det er ikke noe jeg anbefaler. Jeg skriver ikke at du må gå å kjøpe deg kola for da blir du konge – jeg skriver om de tingene fordi de er relevante i mitt liv. Jeg sier ting som de er, og jeg skammer meg ikke over den jeg er. Jeg er kanskje ikke noe godt forbilde, men jeg vet jeg er et godt menneske.

Når han ser tilbake på intervjuet i dag, så innrømmer han at det var meningen å lage litt leven.
 
– Helvete var jo litt av planen. På den tida hadde jeg en stampub nede på Bislett hvor jeg alltid satt og pjalla. Det hadde jeg også gjort denne dagen (journalist) Talseth kom innom, og resultatet husker vel de fleste. Det var ikke noe overordnet mål om å stå fram for å bli riksjunkie, men på den tida var det kjedsomheten som dreiv meg. Fyll, frykt, fest og moro. Det var ei langs smørje. Jeg er ikke stolt av det. Men når jeg ser tilbake på det nå, hadde jeg det jævlig moro også da.
 
Fun fact 1: Det har gått fint med Paperboys-gutten artistisk sett. Hans norske debutalbum Oppvåkningen gikk rett inn på førsteplass på VG-lista.
 
Fun fact 2: Til tross for å ha vært en sertifisert gladgutt: Vinni ser ca. lik ut i 2002 og 2012.
 
Hele det nye intervjuet finner du i nye Spirit.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer