Hopp til hovedinnhold
ELLI MÜLLER ER EN SØT PSYCOBITCH (INSTAGRAM)
Elli Rhiannon Müller Osborne er en søt Psychobitch

Elli Rhiannon Müller Osborne x 730.no: – Hele verdenen bør se Psychobitch!

Elli Rhiannon Müller Osborne got next!

Martin Lund-regisserte Psychobitch gikk rett til topps på kino, og har høstet ros fra de fleste anmeldere.

Til og med Variety har skrevet om den norske ungdomsfilmen.

Det er jo lowkey highkey sykt moro?

Navnet på jenta som spiller psychobitchen selv, er per dags dato et ukjent navn for de fleste – men dét endrer seg nok snart.

Elli Rhiannon Müller Osbourne leverer nemlig en utmerket skuespillerprestasjon i en alder av 17 år.

Stjerneskuddet håper selv at filmen kan hjelpe unge som sliter med prestasjonsangst, og synes hele verden bør se filmen.

Hun har allerede startet på et nytt, hemmelig prosjekt, men sier også at hun ønsker seg tid til å puste litt ut i 2019.

730.no snakker med Elli Rhiannon Müller Osbourne om hennes første hovedrolle, den internasjonale oppmerksomheten, og stresset som kan følge med sosiale medier.

Psychobitch får strålende anmeldelser og går rett inn på nummer 1 på den norske kinotoppen. Hvordan føles det?

– Fantastisk! Det kribler i hele kroppen av spenning og glede. Jeg er utrolig glad for at så mange digger filmen.

Hvordan er det å ha kapret sin første hovedrolle?

– Det er og har alltid vært kjempespennende å få jobbe med rollen Frida. Å spille Frida har vært en utrolig fin erfaring innenfor film, men også for meg selv som person. Jeg har møtt utrolig mange fine mennesker, som jeg nå kaller venner. Det har vært herlig å få spille en så fet og fin rolle.

Har Frida noen personlighetstrekk du kjenner deg igjen i?

– Jeg har vel noen trekk ved meg selv som kan sammenlignes med Frida… Jeg brukte mye av meg selv når jeg spilte henne. Også leste jeg manus mange ganger før opptak, og fant ut hvordan Frida skulle være. I tillegg til at jeg fikk god hjelp av regissøren Martin. Frida er nok mer psycho enn det jeg er! Jeg hadde ikke turt å utføre de samme handlingene som henne. Men å være meg selv, dét klarer jeg! Sånn som henne.

Hva håper du folk sitter igjen med etter å ha sett Psychobitch?

– At de får et bedre innblikk i hvordan ungdom har det i dag. Filmen viser også hvordan Generasjon Prestasjon har det, og hvordan noen klarer å bryte gjennom dét skallet, og tør å være seg selv.

– Jeg håper folk i alle aldre ser filmen, og at den kanskje kan hjelpe mange ungdommer i dag; om det handler om å være seg selv, eller å slappe litt mer av når det kommer til presset med gode karakterer, eller om man er klar for å ha sex eller ikke. Jeg håper også at filmen treffer dem som har en relasjon til prestasjonsangst eller press, og kan hjelpe dem på et vis.

Godt budskap! Selveste Variety skrev om filmen og sammenlignet den med Skam, som gjorde stor suksess internasjonalt. Tror du Psychobitch også kan gjøre det bra utenfor Norge?

– Det er helt vilt! Kjæresten min og jeg leste det sammen, og ble megastolte. Jeg har selv ikke sett Skam – bare noen få klipp, og en eller to episoder – men alle vet hva Skam er? Til og med hele Asia vet hva Skam er. Jeg synes at hele verdenen bør se Psychobitch, fordi den står for noe internasjonalt og noe alle kan kjenne seg igjen i; våg å være!

Når begynte du med skuespill?

– Jeg starta på teater når jeg var veldig liten, rundt femårs-alderen. Jeg likte det veldig godt, så jeg har fortsatt med det til nå. Nå går jeg på dramalinja på Hartvig Nissen, så jeg får spilt og jobbet med teater nesten hver dag.

Vi stalket deg på Instagram, og ser at du nå har bikket 3000 følgere. Synes du det er stress med oppmerksomheten som følger med å spille en hovedrolle i en ungdomsfilm?

– Nei, jeg synes ikke det er stress egentlig. Jeg tar det som det kommer, og det er jo konsekvensen av å være skuespiller, og å ha Instagram. Av og til blir det litt vel mange DMs, men jeg svarer som oftest på de gode meldingene og de kule spørsmålene fra folk som har sett filmen.

Hvordan synes vennene dine om at du spiller en hovedrolle i en stor kinofilm?

– Jeg tror de fleste av vennene mine synes er fett. Kjæresten min og bestevennene mine støtter meg, og synes det er supert. Jeg liker at de er veldig «cool» med det, og at vennene mine lar meg snakke om hvordan jeg har det angående film og sånt.

Hva gleder du deg til om dagen?

– Ferie og jobb. Jeg gleder meg til innspilling til noe jeg jobber med nå, som starter snart! Også gleder jeg meg til ferie. Så jeg kan slappe av, ta meg en brus, og chille.

Har du noen tanker om hva du vil gjøre i fremtiden?

– 2019 er et puste-år, selv om jeg allerede har takket ja til ny jobb. Jeg skal slappe av, jobbe med skole, og ikke noe annet enn familie, kjæreste og venner på fritiden. Jeg har ikke noen andre planer enn å bli skuespiller på heltid ATM, men om det skulle bli noe annet må være innenfor film, foto eller teater. Det er det jeg vil og brenner for.

Se også: 6 norske «kjendiser» som startet i Paradise Hotel

Les mer