Hopp til hovedinnhold
THE DEAD WEATHER (THIRD MAN/SONY)

– Hele greia var et uhell

The White Stripes og The Raconteurs er ikke nok for Jack White; I neste måned slipper vokalisten, gitaristen, bassisten, keyboardisten og ikke minst produsenten debutalbumet til The Dead Weather.

I mars ble hans nyeste band født, grunnet flere nedturer. Under fjorårets The Raconteurs-turné mistet Jack stemmen og skadet ryggen, samtidig som sjåføren til oppvarmingsbandet The Kills stakk av med deres buss (som senere ble funnet i Los Angeles, mens sjåføren ble arrestert i Miami).

– Jeg hadde gått i de samme klærne i en uke og bussen var fortsatt ikke funnet, sier The Kills-vokalisten Alison Mosshart til papirutgaven av Billboard, og beskriver da starten på gruppen som har blitt beskrevet som en ung Led Zeppelin.

For å forsøke å lage litt bedre stemning foreslo Jack en impulsiv jamsession i Nashville med Alison på vokal, Raconteurs’ Jack Lawrence på bass, Queens of the Stone Ages Dean Ferita (Racounteurs turnégitarist) på gitar og Jack på trommer, noe som endte med en 7″-singel.

– Hele greia var et uhell. Dette var ikke en planlagt supergruppe hvor vi satte oss ned å og forsøkte å sette sammen en drømmelineup. Dette ble til etter en session som ingen av oss ønsket skulle ta slutt.

Albumet Horehound, med «Hang You from the Heavens» og «Treat Me Like Your Mother» som første singler, kommer ut på Warner via Jacks Third Man 13. juli.
Etiketten har fått en ny base i Nashville, med eget studio bakerst i bygget, kontor i midten og egen platebutikk i den ytterste delen av lokalet. Vinylen presser de hos en kompis rundt kvartalet.

Se også: Conan O’Brien takket for seg via The White Stripes.Bonus:
Les mer