Hopp til hovedinnhold
90-TALLETS MEST IKONISKE DUO? (ABC)

Heksen Sabrina gjør mørkt comeback

90-TALLETS MEST IKONISKE DUO? (ABC)

 

Move over Hermine Grang; det er en ny heks i byen.
På slutten av 90-tallet regjerte tenåringsjenter amerikansk popkultur. Stjerner som Britney Spears og Christina Aguilera dominerte musikkfronten, og er nå blitt obligatoriske for enhver ’90s mimrefest. Men, på TV-skjermene var det Sabrina som gjaldt.
Sabrina the Teenage Witch gjorde stor suksess som sitcom via ABC og The WB (nå kjent som The CW) fra 1996 til 2003. Historiene om den nybakte heksen, tantene Hilda og Zelda og katten Salem har siden levd videre med kultstatus. (Det florerer et hav av GIFs av den frekke katta på nettet.)


Nå melder Hollywood Reporter at nettverket The CW bringer Sabrina tilbake som skrekkserie. 


Det var 20-åringen Melissa Joan Hart som hadde hovedrollen som Sabrina i live-action serien. Etter dette fulgte flere animerte serier via blant annet Cartoon Network, og mange nordmenn kjenner også heksen herfra.

Saken fortsetter under


SABRINA BLE FØRST KJENT SOM TEGNESERIEFIGUR VIA BLADET ARCHIE’S MADHOUSE. (ARCHIE COMICS)
Det er nemlig ikke allmennkunnskap at karakteren egentlig ble skapt på 60-tallet som en del av tegneserieuniverset Archie Comics.

I 2014 ble det utgitt en tegneserie om Sabrina kalt Chilling Adventures of Sabrina, som var mye mørkere og skrekkbasert. Det er denne versjonen som vil bli grunnlaget for CWs nye serie.
I noe som beskrives som en slags blanding mellom de klassiske skrekkfilmene Rosemary’s Baby og The Exorcist, vil Sabrina måtte takle problemer med å være halvt heks og halvt menneske, i tillegg til å måtte kjempe mot ondskapen som omringer henne.
Dette er ikke første gang nettverket tar opp en mørkere versjon av en Archie Comics-historie. Universet er nemlig også hjem for Archie Andrews og resten av gjengen fra kultfenomenet Riverdale.
Det er i stor grad Riverdales suksess som har gjort at nettverket nå ønsker å investere videre i Archie Comics og bringe Sabrina tilbake.


(Gøyal fakta: På lik linje med andre tegneserieunivers som DC og Marvel, eksisterer karakterene i Archie Comics sammen i én verden. Sabrina bor i en liten by som heter Greendale, som ligger ved siden av stedet Riverdale-serien er basert på. Det spekuleres nå i om de to seriene vil møtes for crossover-episoder.)

Saken fortsetter under


DET ER FORTSATT MULIGHET FOR AT SABRINA VIL DUKKE OPP BLANT ARCHIE, CHERRY OG RESTEN I RIVERDALE. (ABC)

 

For å lage serien har CW derfor hentet inn hjelp fra manusforfatter Roberto Aguirre-Sacasa og produsentene Greg Berlanti, Sarah Schechter og Jon Goldwater, som alle jobber med Riverdale.

Målet er at de to programmene skal kunne fungere som søsterserier og utvide tegneserieuniverset.

Om alt går etter planen vil den nye Sabrina-serien være å se på skjermene i løpet av høsten 2018.

Sassy Salem-throwback:

 

Les mer