Hopp til hovedinnhold
norsk musikk peder elias light house 730no
Bli med opp i tårnet til Peder Elias... (Paulina Kolataj/Columbia/Sony)

Norsk musikk som er kliss ny – topp 9 låter

Norsk musikk-fredag!

Sensommeren byr på mange godbiter for fans av norsk musikk.

730.no samler to håndfuller med kliss nye slipp.

Peder Elias «Lighthouse»

– ‘Cause baby at the light house, lighthouse, counting stars until we pass out, pass out / think I might just be in love now… Trønderen Peder Elias Eriksrud Kjørholt synger om sommerfuglene han får av forelskelsene når han er på hytta på Jomfruland. Der er det et fyrtårn 🔥 Nå skal Peder Elias snart til Asia for å spille på store festivaler, så da er det godt vi kan nyte denne mens han fortjent nok skinner som en stjerne på andre siden av kloden. Skrevet av Peder Elias Eriksrud Kjørholt, Lise Reppe og Eirik Tillerli. Produsert av Eirik og Peder Elias.

 

Torine «see u in hell»

My ex told me I’m unholy, wishing that I´m going to hell / oh it’s ironic, he’s so toxic, guess I’m gonna see you in hell… Torine Michelle Bjåland er en talentfull, autoritær baddie-boss-bish som både kan synge og sette skapet skikkelig på plass. Snart slipper sørlendingen – vokst opp i et miljø med både religion og rus – sin debut-EP, og denne låten er første del derfra. Ikke vær en toksisk fyr som forteller noen hva de skal gjøre, for noen kan synge denne opp i trynet ditt 😎 Skrevet av Torine, Fanny Hultmann, Louise Lennartsson og Joakim Haukaas alias JOKI. Produsert av sistnevnte.

 

Kode.59 «For alltid»

– Sommeren er ikke over før vi sier det… Etter den lekre mixtapen Summer of 59, tar Oslo-trioen frem kassegitaren og fortsetter å flekse med sin musikalske allsidighet 🥵 Etterstad for alltid! Produsert av Marius Galetic.

 

Oscar Blesson med Amara «Hard Knock Life»

EEEEENDELIG er debuten blør i kor. her! Den unge veteranen Oscar Blesson har rappet på engelsk i årevis. Men han fant en ekstra befriende form på norsk. Første lytt på albumet er over snitt lit! 🔥 Vi gleder oss til å rotere dette i helgen. På denne slæpperen teamer Holmlia-gutten opp med vestkantprinsen Amara – med stilig produksjon fra Elias Melkersen.

 

Matilda «Fri»

– Hvis du vil leve i 1953, bygg deg en tidsmaskin / Der er alt sånn som du liker det, kanskje Jesus gjør vann til vin… – Jeg er ikke en person som pleier å uttale meg om ting med mindre det føles høyst nødvendig. Når terroren i Norge skjedde rundt Pride så føltes det høyst nødvendig, og det føltes rart å gjøre det på et annet språk enn norsk, forteller Matilda Gressberg. Dette er hennes første låt på norsk, og den treffer ekstra hardt. Personlig, sterkt og vakkert. Skrevet og produsert av Matilda selv 👑


Mer norsk musikk: Porsgrunn-prinsen Oskar Westerlin er grådig


 

Slopes «This Is Goodbye»

– This is goodbye, it was what it was, this is what it feels like when you know you’ve done your best, but it just wasn’t enough… Oslo-mannen og halvparten av duoen Skinny Days, Dag Holtan-Hartwig, setter den melankolske stemningen med denne perlen. En låt om å si adjø, og ikke se seg tilbake. Følelsen når du innser at du må gi slipp på noen 💔 Skrevet med Halvor Folstad.

 

Sunna Björk «13-trikken»

Hjertesorg ❤️‍🩹 Men det ender opp som en ballade-bop ❤️ Nykommeren Sunna imponerer med det vi tror er debutsingelen. Det eneste vi vet er at hun er norsk-islandsk og sannsynligvis bosatt i Oslo (jamfør trikkereferansen). En by som her føles ekstra ensom… Noe vi er helt sikre på er at vi gleder oss til å følge med på Sunna fremover. I tillegg til at låten er skrevet sammen med Ramón Andresen og Eirik Tillerli. Sistnevnte står for produksjonen. (Den lekre miksen har en Simon Bergseth-vibe?)

 

Lille Pablo med Daniel Obede «Rackzup»

Ouffff…. Haugesund-hotboy Lille Pablo er tilbake. Denne gangen med gateprinsen Daniel Obede. Sammen er de åpenbart en dynamittduo 🧨 Videoen er laget av Bambus.

 

Gus Polden «Kjennes så bra»

– Det kjennes så bra å være meg selv igjen, kunne smile og være glad for jeg er hel igjen… Det skal godt gjøres å ikke bli glad av denne. August Stubø alias Gus Polden har lenge vært musiker for andre, nå er han også soloartist. Det er vi glade for, for denne rå låten om å endelig bli seg selv igjen etter lang tid, er en perle. Skrevet og produsert med Benjamin Fahre.

 

Ice Csay med Speedy & P.J «Snakes»

– Jeg vil ut av dette livet fordi det er krig… Det økende samarbeidet mellom artister i Norge, Sverige og Danmark er en god trend 🇳🇴🇸🇪🇩🇰 Her bidrar Oslo-stjerneskuddet Ice Csay alias Isack Ceesay med danske Speedy og svenske P.J på en catchy gatelåt om slanger 🐍 Ja, disse krypdyrene finnes ikke bare i Norge… Makethenoises og KIAN på beaten.

 

Hanna Emilie «Invest»

– I you want, show me you want me, invest your time… Asker-kvinnen Hanna Emilie Torgussen alias Hanna Emilie er ute med debut-EP. Med en SJUKT fin stemme, setter hun standarden inn i sitt sjelfulle univers ❤️‍🔥 Denne låten handler om forventningene du har før du går inn i et nytt forhold. Du håper jo noen vil investere litt tid. Skrevet av Hanna Emilie, Joakim Arnt Holmen, Suzana Johansen og Vetle Sigmundstad. Produsert av Joakim og Vetle.


Ta oss tilbake…

Stavnerfestivalen 2022 730no larvik stavern norge 730 no norway kid laroi sway lee norsk

730.no på plass på Stavernfestivalen 2022 (Alvin Santos)

Mer norsk musikk – og utenlandsk: Se bildebonanza fra Stavnerfestivalen 2022 🔥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer