Hopp til hovedinnhold

Hei 2014!

Med mindre du ligger under bakken og sover, har du nok fått med deg at 2013 er over. Vi spurte en relativt random (men råfin) gjeng noen spørsmål om året som har gått.

Hva var mest stas i 2013?

Største nedtur?

Råeste musikkopplevelse?

Beste film og/eller serie?

 

Planen for 2014?

Adelén (artist)

Stas?

– Mest stas var vel å slippe ut min første single, og at navnet mitt sneik seg inn på Simon Fullers Wikipedia-side. Konge. I tillegg voicecrack’a jeg på direkte tv. Har du fått gjort det? I don’t think so. Hashtag #ære

Nedtur?

– At «Bombo» ikke ble nominert til noe 🙁

Musikkopplevelse?

– VG-lista var en sjuk musikkopplevelse, både som publikum óg som artist. Jeg hadde også en gig i Barcelona hvor det var så mange mennesker at du ikke så enden. Og når du hører et så stort publikum synge på sangen din, får du en unik «ut av deg selv»-opplevelse.

Film/serie?

– Jeg har ikke fått sett så mange nye filmer og serier, så jeg holder meg til Shark Weekend og Flyhavarikommisjonen.

2014?

– You’ll see.

Anders Lindholm (Amatør)

Stas?

– 2013 har vært et stort år rent opplevelsessmessig. Å ha Wu-Tang på bursdagsbesøk var gøy. Vært veldig stas å få vært med og tatt del i alt det mine venner gjør og får til. Hella inspirerende. Det å få lansere Amatør og ha fått til to kolleksjoner det første året har vel vært mest stas, og det hadde ikke skjedd uten hjelp fra mine gode venner. Ord opp til: Michael Ray, Rifla, Jon Benjamin, Tellez, Uglylogo, Carlé, Belgiern, von Osten, de Claro Brothers, Alex Famous, Waikiki, Martine, Basse, Honey-Bee, Eivind, Spernes, Aimar, Ali, Roiben, Erik 5 on it og Gilz Gucci!

Nedtur?

– At Yeezus ennå ikke har gått på vannet og at Brian (Family Guy red.anm.) døde ;(

Musikkopplevelse?

Action Bronson på Sawol en kveldsommernatt må vel være noe av det sjukeste som har skjedd på konsertfronten i år. Eller vent, Waka Flocka Flame klarte å filleriste Blå noe så grasalt at det må ha slått sprekker i grunnmuren. Karpe Diem gjorde Oslo Spektrum til sin bitch. Å katti fytta! Bonus: Phil T. Rich på Slottsfjell og dansegulvet på Aschehoug-villaen!

Film/serie?

Film:

Serie: Dag sesong 3.

2014?

– To the world!

Arif aka Phil T. Rich (artist)

Stas?

– Muligheten til å drive med det jeg har drømt om siden jeg var en kid.

Nedtur?

– At Boosie fortsatt sitter inne.

Musikkopplevelse?

– Parkteatret fredag den 13.

Film/serie?

– Den eneste filmen jeg ser er Baller Blockin’ fra 2000, regissert av kongen Bryan Baby aka Birdman aka Stunna Williams. House of Cards var G.

2014?

– Slutte å tulle rundt.

Asbjørn Slettemark (Pyro/De nominerte/DJ/journalist/festekspert)

Stas?

– Festivalsommeren var digg, enten det var å jobbe som konferansier på Roskilde, DJe på Public under Parkenfestivalen eller henge med Herkules og Skjebstad og gjengen på Graspop Metal Meeting i Belgia. Det er få ting som er kulere enn å dra til Belgia, spise vafler i Brussel i to dager og så dra ut på bondelandet og se Ghost og In Flames og Maiden på et jorde i Flandern. Ellers var det befriende da Jesse Pinkman kvelte Todd på slutten av Breaking Bad, og at Justified ble fornyet for sesong 5. Alle bør få med seg den serien.

Nedtur?

– Boligboblen sprakk! Neida. Det kjipeste må være at gladgutten Kyle Orton (google Kyle + Orton + drunk) ikke klarte å kaste den siste pasningen som hadde sendt Dallas Cowboys til sluttspillet i NFL, samt at United fikk så shaky start på sesongen.

 

Musikkopplevelse?

– Jeg vil gjerne slå et slag for det grovt oversette – hvert fall i Norge – albumet til Arctic Monkeys, AM. Sitter og hører på det mens jeg svarer her nå, vilt fengende plate. Får lyst på både tamt engelsk øl og raveparty samtidig.

Film/serie?

The Act of Killing var en sjuk opplevelse på kino. Kjørte den som lørdagsfilm med kjæresten etter en bedre sushimiddag. Fisk og folkemord på en helgekveld? Sånn har det blitt. Ellers har Justified, Breaking Bad, Top of The Lake og The Hour vært blant høydepunktene i år. Sjekk på OP-5.no for flere anbefalinger.

2014?

– Skal til Toronto en tur nå i januar med damen, gleder meg veldig, Har hørt at det er «New York, but Norway». Det lover bra. Elers skal jeg og reisepartner Skjebstad til Glasgow og se Your Demise (bitch!) sin avskjedsturné. Så blir det vel DJ-ing med Herkules, krimblogging, kanskje en tur til en thriller-festival i New York og ellers bare prøve å kose meg så mye som mulig. Have a good time, all the time!

 

Camilla Pihl (smykkedesigner/blogger)

Stas?

– Å endelig få lansere smykkekolleksjonen min Camilla Pihl by David-Andersen var en drøm som gikk i oppfyllelse! Også var det veldig gøy å stikke av med prisen Årets Blogger og Årets Kjendisblogg under Vixen Blog Awards!

Nedtur?

– Jeg velger å fokusere på det positive. Negative ting vil jeg ikke spre 😀

Musikkopplevelse?

– Å være på videoshoot med Madcon og Snoop Dogg i Kroatia var sinnssykt gøy! Og ikke minst videoshooten for «One Life» med Kelly Rowland i LA!

Film/serie?

– Jeg og Peter har hatt Breaking Bad-maraton i det siste. Elsket den! Har også kost med med Luther.

2014?

– Å være enda råere enn i 2013! Og fortsette å spre glede til mennesker rundt meg 😀

Chioma Anugweje (730/blogger)

Stas?

– Fine ferier <3. At jeg lever. Kanye West har blitt lykkelig igjen. Intervjuet/møtet med Zayn Malik – som forøvrig er 100 ganger vakere i virkeligheten. Det var virkelig et magisk øyeblikk da øynene våre møttes og vi smilte til hverandre. Spise på Le Louis XV – Alain Ducasse, det var ubeskrivelig.

Nedtur?

– At Destiny’s Child ikke har hatt verdensturnè ennå. At Norge ikke har fått et boyband á la One Direction. At norske realityserier ikke er dramatiske nok og at Fotballfrue ikke skal være med i serien Bloggerne. Miley Cyrus’ oppførsel. At Harry Styles gidder å være i et fake forhold med Kendall Jenner. Saigon og Erica D på Love & Hip-Hop: New York: Waste of space. Da Justin Bieber tisset i bøtta…det var trist. Og at Journals mer eller mindre handler om Selena Gomez. Hun fortjener det ikke.

Musikkopplevelse?

– Queen B. Hun er en ekte dronning. Da Justin Bieber fremførte «Cathing Feelings» i Telenor Arena felte jeg et par tårer, det var helt fantastisk. Da Karpe Diem fylte Spektrum! Må også nevne Kendrick Lamars konserter og Envy på Nobel-konserten. Disse albumene: Justin Bieber Journals, Ariana Grande Yours Truly og Beyoncé BEYONCÉ.

Film/serie?

Real Husbands of Hollywood, Scandal, Real Housewives of Atlanta og Love & Hip-Hop: New York…. #TeamGunz! Neida, looool. Film: The Place Beyond the Pines, Spring Breakers, Despicable Me 2 <3.

2014?

– Bli programleder for Idol eller X Factor. Gjerne få et eget program enten på tv eller radio og bli Norges nye it-girl… Neida, lol.

Daniel Gude (DJ/Retro/Kids Love Bass)

Stas?

– Sommeren i Oslo 2013 var veldig stas! Jeg er enkel sånn.

Nedtur?

– Valgresultatene i Stortingsvalget. Idiocracy is actually happening 🙁

Musikkopplevelse?

– Det var heldivis mange av dem 2013. Kerri Chandler 15. februar var en av dem. Og siden dette er 730 må jeg nesten nevne The-Dream på Rockefeller. Satan for en opptur!

Film/serie?

– Dokumentarserien Fylla på NRK.

2014?

– Møblere leiligheten, få platesamlingen ut av lager og forhåpentligvis ende mitt seks år lange singelliv. Hvis jeg klarer en av de tre tingene, er det er stort fremskritt for meg. Godt nyttår!

Don Martin (artist)

Stas?

– Damn jeg har hatt så mange oppturer i 2013 at det er vanskelig å velge, nesten flaut. Men selv om hele greia med å gi ut album med Tommy, ha min første egne hit, sprenge Rockefeller og spille på Spektrum henger høyt, er det jeg kommer til å huske best fra i år at dattera vår insisterte på å gå egne ben første dag til barnehagen 1 år gammel. Og jo forresten – jeg ble gift.

Nedtur?

– Hvor flaut det var for Norge å få Frp i regjering. Skjønner hvordan det er å være amerikaner på utlandsferie.

Musikkopplevelse?

– Som artist må det være albumslipp i mai med syv konserter på 2 1/5 døgn, inkl. Botsen og Romsås fritidsklubb, som endte på John Dee omtrent idet Tommy helte en hel øl inn i mikrofonen min på scenen. Bortsett fra det – Karpe Diem i Spektrum.

Film/serie?

Boardwalk Empire og Broen. Btw, Kim Bodnia er Skandinavias James Gandolfini, bare femten år tidligere ute med bjørne-gangster-swagger.

 

Planen for 2014?

– Gjøre skam på 2013.

Erik Five Gunnerud (730/superfotograf)

Stas?

– Mye stas. Bra festivaler, bra konserter, bra mennesker. Alt i alt et veldig bra år.

Nedtur?

– Ingen spesielle nedturer. Har ikke mye å klage på.

Musikkopplevelse?

– Frank Ocean på Hove?

Film/serie?

– Litt usikker, men har seff sett Breaking Bad, Boardwalk Empire, Shameless, Girls, Broen, House of Cards, m.m.

2014?

– Ta mye bilder. Fortsette på prosjekter, få nye kunder, møte nye mennesker og reise en del.

Gabrielle (artist)

Stas?

– Tja. Mye kos i 2013, men i korte trekk: Spellemannprisen-nominasjon, å spille inn Nattergal Kap 1, slippe den, designe Signatur Kolleksjon for Urban, slippe den, bestå bilteorien, få meg kjekk OG snill kjæreste, skrive ny musikk, het sommer i New York og den helsprø konserten på Kvarteret i Bergen <3

Nedtur?

– IOS 7, glemme bursdagen til manageren min, Rita Ora, forsøk på lavkarbo og slem beskjed på artistsiden min på selveste julaften 🙁

Musikkopplevelse?

– Tori Kelly-EP’en, J. Cole på Sentrum Scene, Kendrick på Slottsfjell, Annie i New York og skapelsen av «Medvind» (med vin) i studio. Har også fått en voldsom fascinasjon for Jhene Aiko. Så var det samarbeidet med Margaret Berger da. Sinnssykt koselig affære +++

Film/serie?

Broen! Og Game of Thrones… Og New Girl… og Girls… eller var det i 2012? Anyways, Despicable Me 2 var dødsfin.

2014?

– Vi starter 2014 med kick-ass show på Spellemann 18. januar, fulgt av flere konserter i blant annet Nord-Norge (yeyeah!). Deretter blir det intens og magisk studiojobbing før dropp av Nattergal kap 2 til våren som sklir rett inn i festivalspilling <3. Ellers er det mye moro som skal krysses av men hei, én dag om gangen. Oh – en ting til! Skal ta lappen innen mars. Mjau. HAPPY NEW YEAR!

Geir Øivind Hvidsten (730/Stellar Songs/Brotell/N&D)

Stas?

– Synes alt var stas, og det har vært et ypperlig år for å være glad på andres vegne. Stas med flinke Cashmere Cat. Stas med flotte plater fra Lars, Jonas V og Fjorden. Hurra for NRS. Stas at Niels lager musikk igjen. Stas at Pharrell lager hits igjen. I det kommende året hadde det vært gøy å se FARELL lage musikk igjen, og mekke hits sammen med Niels.

Nedtur?

– At det ble flylok i dag så jeg ikke får spilt på Brotell sin årlige nyttårsfest med Anand og Karsten. Og teit at det ble dårlig stemning med Tonje i romjula. Sier som Tshawe mellom 3:15 og 3:24 her. Sorry, Tonje Musikkopplevelse? – De beste musikkopplevelsene finner sted i studio. Introvert Rhodes-musisering & Nag Champa all day. Men, ble veldig glad da Jørg-1 rippa gamle Professor Anarad-greier fra kassett og delte med meg. Nord-Norge / bror-Norge. Og veldig kos å se at Tromsø (Poppa, Oter, Klish) fortsatt gjør sin suverene ting her oppe. Film/serie?Journey To The Stars på naturhistorisk museum i NY ? 2014?Glee covrer «Mirror Maru». Brotell arrangerer crossfit-seminar i solnedgangen med Mathias Rødahl i LA. Komme noenlunde a jour med publishingavtalen, skate litt mer og starte band med Anand. Det blir omsider fred på jord. Peace til Ron Artest. Store P gir ut årets album? Girson tar sangtimer og slipper en new jack swing-EP på norsk som forandrer spillet for alltid.

Gisle G. Stokland (730/NRK P3/Music Norway)

Stas? – 730 ble enda mer populært. Pluss at jeg ble med på Instagram for to uker siden. (#snikskryt) Nedtur? – Hemmelig 🙁 Musikkopplevelse? Karpe Diem i Oslo Spektrum, opptaket av Kvelertak på Sentrum Scene-taket for P3 Gull, Emily Ratajkowski i «Blurred Lines»-videoen og joggeturer med det seneste Revocation-albumet. Film/serie? Prisoners som en av årets beste filmer, iallefall thriller. Ellers hadde Dag og Prosjekt perfekt… og så var siste sesong av OutKast tilbake sammen i Norge til sommeren.

Gunnar Greve (MER/bransjepamp)

Stas? – 2013 har jaggu vært et ganske heftig år. Å få datter nummer to troner åpenbart på toppen i privatlivet + ny kåk. Skjedde mye på jobb også. Hele Vaular-releasen var temmelig stas. Kaveh har jo også hatt et veldig fint år. For ikke å snakke om hele Norges Tommy Tee. 11 Spellemann-nominasjoner til MER-artistene var vel kronen på verket i et heidundrandes 2013. Men, for å prøve å unngå selvskryt (det var kanskje litt seint?) og være i det rause hjørnet, så må jeg si at det Envy har fått til er ekstremt inspirerende og kanskje den største norske popmusikalske bragden i 2013. Nedtur? – I motsetning til mange andre så ble jeg jævlig skuffet over Kanye-skiven. Mulig den vokser etter flere lyttinger altså, men det har jeg ikke hatt tid eller lyst til å gi den ennå. For å hoppe til nasjonalt plan så må jeg si at jeg opplevde hele Dreamon-såpeoperaen som en ganske stor nedtur, for alle involverte. Storm i et vannglass som endte med å gå utover en ung og lovende mann og artist sin karriere. Ikke det at jeg har begynt å elske versene til Dreamon, men unner ikke ham all dritten han fikk post-P3-fadesen… Kudos til Christine og P3 som er i ferd med å lage en musikalsk bauta av et dagradioprogram som handler om de rette tingene, gjestes av de rette artistene og finner plass til fet lyd på eteren! Det var også veldig trist å se at ærverdige EMI gikk i graven… Musikkopplevelse? – Når min lillebror sang julen inn på hytten lille julaften… Neida. Vet du, jeg hørte nettopp gjennom rykende fersk master av Oter-skiven. DER snakker vi klassiker. På vaskeekte, Tromsøsk hip-hop-vis, slik kun mixmester brilleslange Poppa Lars kan skru og prodde det. Men, den skiven tippet jeg vel kom til å gjøre vei i vellinga (iallefall i anmeldergaten) i året som gikk, men foreløpig har den ikke gjallet gjennom mye annet enn studiomonitorene til Poppy, så den gjelds kanskje ikke. #Lagretlengstverdtåventepå. Karpe Diem konserten i Spektrum var temmelig vill, og jeg så den bare på tv:) Det var definitivt også rått å få være med på å innvie Lillebjørn Nilsen i Rockheim Hall of Fame i høst. De musikalske høydepunktene har formelig stått i kø i år. Den genuine gleden som oppstod da vi (for første gang) fikk clearet et sample på den ordentlige, lovlige måten; Laila Karlsen sin vokal på «Snufs» med K og P, var kanskje den diggeste enkeltopplevelsen musikalsk i 2013. Film/serie?Prosjekt perfekt. Nedtur? – Hver gang jeg våknet opp og skjønte at kliningen med Justin Bieber bare var en drøm 🙁 Musikkopplevelse? – Da Magdi fremførte «Porselen» for første og siste gang på avslutningskonserten på Rockefeller… + P3 Gull <3 Film/serie? Orange Is the New Black og Ask Embla sitt debutalbum Northern Light og singelen «Father’s Eyes» gå til førsteplass. For en fantastisk følelse. Det betydde mer for meg enn jeg ante… Nedtur? – Låta «Melodies» som jeg gjorde for Madison Beer – en ung artist signert hos Scooter Braun og Justin Bieber. Skulle slippes i USA, skulle være storsatsing, skjedde absolutt ingen ting. Shit happens. Kunne vært verre. Men de der er kjipe. Musikkopplevelse? – Da jeg gjorde «Father’s Eyes» under åpningen av Norway Cup. Det var fantastisk å få spille for så mange mennesker. VG-lista Topp 20 var også stort for meg, fordi jeg alltid hadde så lyst til å spille der da jeg var en young’n. Litt narcissistic denne, men oh well… Film/serie? – Beste tv-serie: Siv, da. Musikkopplevelse? – Tja, definitivt litt av det de klubbene i Cuba hadde å by på. Og selveste avslutninga på Jøger på Jæger med dancehall-gudfaren Johnny Osbourne. Film/serie? – Den Lake-serien var fet. Og Sherlock. Begynte endelig på Breaking Bad, ellers er det alltid West Wing. Og Sex & The City. 2014? – Et aldri så lite verdensherredømme i det minste, ville det vært for mye forlangt? Vi har allerede klart vårprogrammet for Jøger på Jæger og det blir enda drøyere. I tillegg noen flere power moves med Raggabalder… Ooooog så skal jeg jo spille på Pstereo (som enda har billetter igjen) og Parken sammen med min gamle våpendrager Poppa Laaaaars (som også er første gang jeg gjør konserter siden 2012).

Kaveh (artist/fitness-guru)

Stas? – Parkteateret, Spellemann-nominasjon og by:Larm. Nedtur? – Tones graviditet og sesongavslutningen på Dexter. Musikkopplevelse? – Abidaz, Drake og Karpe i Spektrum. Film/serie?The Walking Dead og Breaking Bad, seff! Uhm, hakke vært så mye film det året her as. Kommer ikke på no. Helvete. 2014? – Album og masse, masse gøy! Ting jeg aldri skulle trodd jeg kom til gjøre… Kforkatapult. Rett til værs.

Vår kjære intern Kjersti (730/student) Stas? – Jeg var passasjer i et lite fly som fløy over Saltstraumen. Nedtur? – At Thunder (en type snus) lanserte julesnus med brandy-smak, og at boksen var helt lik den jeg vanligvis bruker. Og så klart at diverse folk ikke klarer å slutte å være helt jævlige folk. Musikkopplevelse? – Halvdan Sivertsen på Parkenfestivalen i Bodø. Film/serie? – Film: Prisoners. Serie: mens kronprinsparet og James Hetfield fra Metallica sto blant publikum og digga. Film/serie? – Rakk akkurat å få med meg overraskende morsomme The Wolf of Wall Street, der Leo spiller sitt livs rolle (i hvert fall siden Gilbert Grape), og Martin Scorsese leverer en befriende upretensiøs gangsterfortelling á la Mafiabrødre. Oscar til begge fra meg. 2014? – Flytte hjem til Norge, skrive mer om film og serier, samt starte opp et alternativ til Bikram Yoga i Oslo. Velkommen skal du være!

Maria Mena (artist)

Stas? – Å gi ut nytt materiale. Og å dra på turné med nytt sound og nye utfordringer. Fått jobbet med noen vanvittig bra mennesker! Nedtur? – Shit, kommer ikke på en eneste nedtur… Jeg har hatt et fantastisk år, både personlig og profesjonelt. JOOO! John Mayer i Spektrum, det kunne jeg ha sletta fra hukommelsen. Musikkopplevelse? – Spille på Sentrum Scene i Oslo. Ellers går jeg sjeldent på konsert selv, så det må jeg kanskje gjøre noe med i 2014. Film/serie? – Jeg har kost meg med Homeland i år óg, selv om den har fått en noe lunken mottagelse. Ellers må jeg ha min daglige dose av Chelsea Lately og The Daily Show. Siste filmen jeg så var Gravity. Bra, men slitsom 😉 2014? – Jeg skal på turné i Norge og Europa i februar. Så tenker jeg å flytte til utlandet, alene, for å skrive i noen måneder. Og så håper jeg å begynne på to nye (men separate) musikkprosjekter. Ellers tar jeg alt som det kommer 😉 Martin Bjørnersen / DJ Hele Fitta (boss/ringrev)

Stas? – Frank Ocean på Hovefestivalen. Fuck it, SOUNDCHECKEN til Frank Ocean på Hovefestivalen var bedre enn 9.6 av 10 konserter jeg har vært på i år. Nedtur? – At hverken Future eller Store P slapp noe album i år. Musikkopplevelse? – Foruten Frank på Hove, stiller D-Train live på Sukkerbiten under Øya ganske sterkt. Nær-religiøs stemning. Ellers så har jeg hørt ekstra mye på basslinjene til Maurice Fulton i 2013. Film/serie? – Kan ikke fronte på Act of Killing. Og Sopranos er fortsatt verdens beste tv-serie, uten at noen klarte å nå den til støvlene i år heller. Litt stygt å si kanskje, men takk Gud for at Gandolfini, når han først skulle dø, rakk å dø FØR han gjorde en gjesteopptreden i Lillyhammer. Dessuten har jeg nylig innsett at Dag er den eneste gode tv-serien som er laget i Norge noensinne (eneste mulige unntak er Fleksnes – RIP Rolv). 2014? – Slipper en EP med khat/hashish og Kenneth Engebretsen i løpet av året, forhåpentligvis første kvartal, som blir den mørkeste norske rapskiva noensinne. Ellers har jeg tenkt å drikke litt mindre, men oftere, ta litt mindre men bedre drugs og se litt mer samtidsopera. Martin Danielle / CLMD (artist/modell)

Stas? – At jeg endelig fikk møte mine største helter, Røyksopp på P3 Gull! Sto en meter fra dem hele kvelden og skalv i knærne. Da jeg endelig turte å hilse sprakk stemmen som en 14 år gammel gutt… Men jeg fikk bilde! Og de er forsatt konger! Artistmessig har det jo vært å få lov til å reise verden rundt og leve av det vi gjør! Treffe så mange morsomme mennesker, nye opplevelser og nye minner! Men, noen litt mer konkrete høydepunkter må være Hove og Slottsfjell i år! At så mange dukket opp for oss er jo helt sykt! Må jo også ta med 17. mai på Pacha i NY da vi spilte med Steve Angello!! OG selvfølgelig at vi solgte ut Sentrum Scene!!! Fy… dette har vært et fett år! Nedtur? – Nedtur? Musikkopplevelse? – Disclosure live i Central Park! 4000 mennesker samlet under åpen himmel for å nyte deilig, deilig UK-Garage fra noen av årets kanskje mest spennde nykommere! Film/serie? Gravity 3D!!! Det er ikke en film, det er en opplevelse! Dette er første og sikkert eneste gang jeg vil si til noen at denne MÅ sees i 3D! Av serier så holder jeg det classic med Family Guy! Hvertfall nå som Brian er tilbake. 2014? – Stå på, jobbe hardt og få CLMD opp enda et nivå eller 10! Også selvfølgelig jobbe hardt med lansering av vårt eget label UPNORTH Recordings! UPNORTH kommer for alvor i 2014! Maya Vik (artist)

Stas? – Flytte til NYC, spille på Dam-Funk sin klubb Funkmosphere i LA, og samarbeide med noen av mine favorittartister. Sjekk ut Soundcloud. Nedtur? – Påkjørt av en drittunge på BMX i Williamsburg, halter fortsatt. Musikkopplevelse? – Henge i studio i NYC med Jimmy Douglas mens han mikset Justin Timberlake sin vokal på The 20/20 Experience, Little Pain sin første konsert og Blood Orange-konsert på Apollo Theater. Film/serie? Thor 2. 2014? – NYC, SXSW, ny musikk, mer krøller og mer funkyness. Mona Berntsen (danser/superstjerne)

Stas? – Mest stas for meg må bli opptredenen med Justin Timberlake på VMA. Absolutt alt ved det var en veldig god opplevelse for meg. Fra alle dagene med trening, til å være rundt energien og alle som var involvert. Det var som å være 10 år igjen da alle i ‘N Sync trente på trinnene og framførte låta foran oss første dagen vi skulle øve. Og selvfølgelig den ubeskrivelige følelsen på selve dagen 🙂 Nedtur? – Største nedtur for meg personlig er at jeg ikke har fått vært så mye i Norge som jeg skulle ønske. Musikkopplevelse? – Hvis jeg skal velge én opplevelse, må det være å ha in-ears under VMA-opptredenen. Det var det største bandet jeg noensinne har opptrådt med (mener det var 20+ stykker i bandet). Og den følelsen av å ha all musikken inne i hodet mitt mens jeg gjorde mitt og løp rundt i den gigantiske salen var helt sinnssyk. Film/serie? – Vet jeg er super treig nå, men har nettopp startet på Scandal. 2014? – Har ingen satt plan, men håper på masse latter og lykke på alle måter. Håper på å reise hjem en del til gode, gamle Norge. Ellers: Fortsette med det jeg gjør nå og se hva som skjer etterhvert! 🙂 Niels Theissen (Mandagsklubben/Brokesteady/entusiastisk kremmer)

Stas? – 1. At proper klubbmusikk har fått skikkelig godt feste i «mainstream» radio etc, og klubbfolka får tilliten de fortjener ved f.eks. å bli invitert til å produsere Billboard Hot 100-greier. Haaaaallo liksom, tenk at Disclosure blir a-listet og Hudson Mohawke er kreditert på albume med Kanye, Pusha T, Drake, osv. Helt ok utvikling. 2. Oslofolk har imponert voldsomt med at tilskuddet av nisjerestauranter, barer og klubber som har dukket opp siste året har blitt tatt imot med så åpne armer! 3. Boko-maru i restaurantvogna på toget til Bergen. 4. MISTer Silica hybrid V3. Nedtur? – At man legger på seg av øl 🙁 Musikkopplevelse? – Topp 7: Første gangen jeg hørte «Numbers on the Board». House-scenen i Cape Town. Sex Judas live. Phil Weeks på Mandagsklubben. At André Bravo ved en tilfeldighet pinpointet følelsen jeg fikk på klubben Trouw i Amsterdam med låta «FLIX». Anand Chetty på noe pumpeorgel-synthgreier på Bergen Kjøtt. Og da Jan Steigen highjacket DJ-boothen på Jaeger og droppa Stephen Marley feat. Spragga Benz & Damian Marley «Bongo Nyah». Film/serie? – Den ekstra lange versjonen av The Act of Killing og DOWNTON ABBEY!!! 2014? – Approache Chirag på Angst etter et par fernet og høre om jeg kan være med å produsere sceneshowet til neste spektrumyo med kærpet. ;))))))))))))))))) Patski Love (DJ/Juicy)

Stas?

– Shit, hvor skal jeg begynne? Vel, la meg bare ta det kronologisk.. Varme opp utsolgt Oslo Spektrum for Karpe Diem, Russell Peters og DJ Spinbad dukker uinvitert på en av klubbkveldene våre og spiller med oss i over 3 timer, Tommy Tee x Jeru The Damaja på Juicy under Musikkfest på Blå, Juicyfisering av festivalsommer’n (Hove, Stavernfestivalen, Slottsfjell, Palmesus og Øya), avslutte Skagumfestivalen (alias 40 årsdagen til Krompen) etter Calvin Harris og bli invitert av en ikke helt ukjent dame til å fortsette musikken på nachspielet til kl XX, spille for blant andre Pharrell og Spike Lee på Mister H i New York, 2 utsolgte Sentrum Scene med Klovner i Kamp, spille Timbaland-bangers med Timbaland stående ved siden av meg i DJ-boksen på Magna Carter etterfesten, support for Disclosure for nok et utsolgt Sentrum Scene, det samme for J. Cole (dog ikke helt utsolgt) og sist men ikke minst (selvfølgelig) – Juicy 9 års-jubileum med Juice Crew-legendene Roxanne Shanté og Craig G. Nedtur? – At Freeway kansellerte Juicy for tredje gang? Forsåvidt også at Kool G Rap måtte utsette turnéen sin og den planlagte opptredenen på nevnte Juicy-jubileum. Og ja, at folka til Kendrick dreit i kontrakten vi hadde om mini-opptreden, hosting og DJ-sett på Lamars afterparty. Og de lot oss ikke en gang si at Kendrick var i huset, mens han satt i en krok og «gjemte seg». Ikke så fet stil. Musikkopplevelse? – Kendrick Lamar-konserten på Sentrum Scene var virkelig en maktdemonstrasjon og en oppvisning i balletak på publikum uten like. Av DJ’s som har spilt hos oss i år leverte kanskje TedSmooth (på Juicy 9 års-jubileumet) den råeste musikkopplevelsen da han gikk beinhardt i malinga med utelukkende våre egne favorittlåter. På plate synes jeg Drake leverte flest «store låter» (som vi sier på Juicy-språket), Pusha T leverte det beste «gatealbumet», Disclosure leverte det beste «klubbalbumet» og Snoopzilla & DâM-FunK leverte det meste funky albumet. Arif leverte de beste norske rap-opplevelsene, og selvfølgelig leverte DJ Mustard (tett etterfult av Mike WiLL Made It) de beste beatsene. Film/serie? – Jeg har dessverre ikke noe særlig tid til tv-serier med to jobber ved siden av musikken, og i tillegg til det har jeg en sønn som er den eneste jeg kommer meg på kino med. Likte godt Smurfene 2, De Tøffeste Gutta og Planes – joda, neida, men Hokus pokus Albert Åberg var faktisk kul (til og med med fet låt fra Timbuktu i filmen). Labyrint som har gått på NRK Super nå i julen må være en av de råeste tv-seriene på lenge, hehe. 2014? – Fortsette å gjøre det jeg har gjort hvert år siden jeg begynte med dette; hele tiden forsøke å gjøre enda råere, fetere og større ting enn jeg gjorde året før. Starter jo som «klubb- og markedsføringssjef» på Blå fra nyttår, så planene for dette er også veldig spennende. Har fått veldig mye kjærlighet så langt og tror og håper jeg kan leve opp til forventningene og litt til. Planlegger også å begynne å trimme litt mer enn jeg har gjort de siste 7-8 årene, så vi får se hvordan det går… Comeback på Vine kanskje? Only time will tell..

Peter Peters (Friendly Entertainment/mogul) Stas? – At så mange norske acts gjorde det bra utenlands. Envy og CLMD er rein awesomeness. Nedtur? – At jeg røk ut av EPT London etter typ 30 min. Var kun én hånd som kunne slå min, statistisk sett svææært usannsynlig at noen faktisk hadde denne (tre knekter), men der fikk jeg smake poker ass-kicking 🙁 Musikkopplevelse? – Å spille inn musikkvideo med Madcon og Snoop Dogg/Lion i sommer. En surrealistisk opplevelse for en Death Row Records-fan. Film/serie? – Beste serie: Breaking Bad (R.I.P. W.W.) Beste film: Ble imponert av Gravity på Colosseum 1. At de klarte lage noe så bone-chilling med basically to pers i casten er veldig stilig synes jeg. 2014? – Vi i Friendly Entertainment skal satse på vekst. Innenlands og utenlands. Per Vigmostad / King Midas (artist) Stas? – Å få ferdig Rosso med King Midas etter seks års surr og lok var utrolig stas. Ekstra stas å ikke være glemt etter så lang tid òg. Nedtur? – Å brekke beinet tre dager før jul var ikke noe særlig. En uheldig kombo av to nummer for små Timberlands, bittelitt øl og en krøllete kleshaug på bakken… var visst ikke mer som skulle til. Musikkopplevelse? – Skulle ønske jeg kunne si The-Dream på Rockefeller, men den konserten ble dessverre forringet av dårlig lyd. På den annen side så var det den eneste konserten jeg var på i fjor, så da sier jeg «The-Dream på Rockefeller» likevel. Film/serie?Oblivion var superlekker og veldig undervurdert. Den hadde også et smakfullt M83-soundtrack som kunne minne om gammel Vangelis og Moroder, samt en opplagt Tom Cruise i kjent stil. The Canyons var også helt opp min gate. Når det gjelder serier har jeg falt helt ut. Det må bli Derrick på NRKs nett-tv. 2014? – Planen er å lage mer og enda bedre musikk enn før og å samarbeide med flest mulig dyktige folk.

Sandra Lyng  (artist/lolita)

Stas? – Det største som skjedde meg var å få ut singelen «PRTeY». Også var det jævlig gøy å få så mye positiv feedback, anmeldelser og radiospilling. Nedtur? – Privat har det vært litt stress, men 2014 ser herlig lys ut! Musikkopplevelse? Jay Z i Spektrum, wow, amazing! «Fuck with me you know I got it» – LOVED IT! Film/serie? – Ble hekta på Broen, jeg. Dansk + svensk råhet og krim på sitt beste. 2014? – Skal jobbe, reise, være lykkelig. Første singel kommer i januar, produsert av Donkeyboy, jeg er såååå gira! Sandra Marie Kristiansen (730/TV 2) Stas? – At jeg ble voksen og kjøpte egen leilighet og at jeg fikk hunden min Ruth (det er sykt kos, selv om hun smatter litt vel). Sett bort fra meg selv var det kult da Kvelertak spilte på taket av Sentrum Scene i forbindelse med P3 Gull, alle podcastene til Tusvik og Tønne og det hektiske kjærlighetslivet til Tone Damli. Nedtur? – Valget gikk jo ikke helt etter mitt ønske, og Nelson Mandelas bortgang var nevneverdig kjipt. Synes også det var en gedigen nedtur å få beskjed på tampen av året at Radioresepsjonen skal ta pause, og at jeg ikke fikk med meg Daughter da de spilte på John Dee. OG at André Vila ikke har likt meg på Tinder. Musikkopplevelse? – Denne er alltid vanskelig, men Mumford and Sons, Kurt Vile og Disclosure. Og Håkan. Film/serie? Orange is The New Black, Suits. 2014? – Overleve halvmaraton i Bergen i mars. Varmer opp med by:Larm i februar, og hvis jeg fortsatt lever blir det Rock Werchter i juli. Også skal jeg se Justin Timberlake da. Silje Larsen Borgan (Warner/Hoetell/Kompetanseformidlingen)

Stas? – Det er så mye! Men det har vært veldig spennende musikkår jobbmessig hos Warner Music, med både gjennombrudd, hits, rever, $ og <3. Generelt føler jeg meg heldig som får lov til å jobbe med musikk til daglig. I tillegg har jeg, Ida Lyxzén og Malin Kulseth lansert Talen til Siv, og at jeg IKKE REKKER Å HØRE PÅ ALT JEG VIL. Musikkopplevelse? – Fryktelig vanskelig når det har vært så innmari mange konserter, festivaler og showcaser. James Blake på Sentrum Scene, Frank Ocean på Hove og første gangen jeg hørte Justin Timberlakes «Mirrors» (og gråt som en stukken gris) henger høyt. Ellers har jeg og Christine Dancke skapt mye rått på dansegulvet på Blå gjennom hele 2013. Kan forøvrig takke Major Lazer for noen av de villeste øyeblikkene. Film/serie? – Det har gått mest i serier, gitt. Sons of Anarchy, House of Cards , Homeland, HOTEL CÆSAR og The Walking Dead. 2014? – Mer musikk! Jobbe med og for de fantastiske artistene hos Warner, forhåpentligvis oppdage og signere flere rå talenter. Spise god mat, DJ’e mer (#hoetell), lese bøker, dyrke ting i vinduskarmen, lage sitronjuice, danse, spille dataspill og spre mest mulig glede.

Siri Stranger (artist/kunstner) Stas? – At jeg fikk meg eget atelier. Kjedelig svar sikkert! Bæææh… og at Luis, nevøen min, lærte seg å si tante. Og LA-ferie i sommer. Nedtur? – At Bieber retires. Musikkopplevelse? – Ikke fra 2013, men så den først i 2013: Prince: One Night Only fra 2004 og spesielt versjonen av Anna Stesia. Magisk. Film/serie?House of Cards. 2014? – Spille live med en jazzgitarist, spille inn ny musikk og jobbe masse i atelieret.
Stine Melbø (730/Tone-Stine/surfer) Stas? – At verden ikke gikk under. Siden det ikke skjedde i 2012, fryktet jeg for livet i 2013. Så det å leve og ha det bra var stas nok for meg. Nedtur? – Ingen personlige nedturer, men bruddet mellom Tone og Aksel gikk litt inn på meg. Musikkopplevelse? – Fleetwood Mac i Herning. Du skulle vært der, fy faen! Film/serie? – Siden Hotel Cæsar har tapt seg må det være House of Cards. Film: Oh boy. (Svarer dette kun fordi det er en indiecredfilm fra Berlin.) 2014? – Skal bruke 3 måneder på å surfe o g drikke Cuba Libre i varmere strøk. Jeg er heldig!

Suzanne «Sisi» Sumbundu (artist)

Stas? – At jeg klarte å lage mitt første album, og å få gitt ut EPen Don’t Wanna Go Home. Nedtur? – Jentedrama. Ugh! Råeste musikkopplevelse? – Beyoncé i Telenor Arena. Film/serie?   – Aner ikke. Ser for det meste på søppel-tv. <3 2014?   – Skal gi ut den nysnekra skiva mi!!! Sophie Elise Isachsen (blogger/gla’modell) Stas? – FHM-forsiden to ganger! Nedtur? – Ingenting, perfekt år. Musikkopplevelse?Jay Z i Oslo Spektrum , utrolig nok. Og å bli sjekket opp av Kendrick Lamar backstage. Film/serie?Dexter… I’m in love. 2014? – Flytte med kjæresten, ha det bra og chille helt. No worries. Stian Blipp (tv-kjekkas)

Stas? – 2013 var raus på stas, det skal sies. Det var så spandabelt at det kunne by på min første leilighet, min første kveld i Oslo spektrum, mitt første og muligens siste kyss med Henrik Thodesen, mitt første sushimåltid…. (Muligens siste der også), min første kjæreste, mitt første teppe (må allerede kastes av div årsaker), min første – og definitivt ikke siste – joik i Kautokeino, min første Gullrute, og sist og høyst tronende, min første sak på 730. Boom! Nedtur? – Det står og vipper mellom da dama pekte mot Darth Vader og Yoda-figuren som står på kjøleskapet og sa «Hvem er det?» og slutten på Broen sesong 2. Jeg er stor fan av happy endings. Blir så jævla deppa når det ikke oppstår noe form for katarsis. Oops! Glemte å si Spoiler Alert. Musikkopplevelse? – Big Bang i den trange kjelleren på Garage i Bergen var helt rått. Ellers må jeg gi en stor honnør til P3 som har underholdt meg med råe akustiske sett på både P3 spanderer og hos Christine Dancke. Greien som Arif og BAWS kjørte på P3 spanderer i Tønsberg har blitt kjørt en del på speakersene her i casaen. Film/serie? – Ouff. Tough one. Jeg var treg i vendingen med å se Broen. Flesket begge sesongene rett før jul og hyllet det. Hobbiten 2 var også porno for en nerd som meg selv. Hadde man klart å smashe Broen sammen med Hobbiten i en ny serie på nyåret så hadde vi vært inne på noe. En alvisk Saga Norèn og orken Martin Rohde som løste drage-crimes i middle earth?! Gi meg det! 2014? – Verdensherredømme… Og så blir det vel noe TV-greier om ikke alt skulle gå feile veien. Tommy Tee (National Rap Show/The Voice/Tee Productions)

Stas? -Egotripper som eget album, NRS-jubileum og «Nilsen» pluss retrett i nedlegging av Jordal fritidsklubb. Nedtur? – Valgresultatet. Musikkopplevelse?Musikk ække viktig. Act like you know Film/serie?Farvel tjue ellevilt – Hei 2012!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer