Hopp til hovedinnhold
(Hvis vi ser bort fra det åpenbare: 22. juli.)

Hei 2012!

Vi stilte en veldig random (dog god) gjeng på 60 mennesker fra litt forskjellige samfunnslag noen spørsmål om året som har gått.


Hva var mest stas i 2011?

Største nedtur?
(Hvis vi ser bort fra det åpenbare: 22. juli.)


Råeste musikkopplevelse?

Beste film og/eller serie?

Planen for 2012?

Sandra Lyng Haugen (sanger/globetrotter)

Stas: – 2011 har vært fantastisk. Jeg har fått reist mye, men har jobbet og jobber med noen utrolige talentfulle produsenter. Det er stas.

Nedtur: – Jeg har ikke hatt noen personlig nedtur.

Musikkopplevelse:

Intimkonsert med Black Eyed Peas i New York. Mobb Deep på The House of Blues i LA. Må også nevne Watch the Throne til Jay-Z og Kanye og Jill Scotts The Light Of The Sun.
Er også glad for at Mr. Chris Brown er tilbake, han har hatt noen gode hits i 2011. Drake har heller ikke skuffet med Take Care, og jeg har også fått øra opp for Frank Ocean, som er fantastisk.

Film/serie:Dexter og Criminal Minds. Jeg liker også den nye serien Revenge.

2012: – Å levere det norske folk rå låter!

Linnéa Myhre (730/blogger/Norges mest sexy kjendis)

Stas: – For meg? Alle turer ut av landet. Spesielt til Coachella-festivalen, og ikke minst Fangene på fortet i La Rochelle.

Nedtur: – At vi tapte alt og aldri fikk komme inn og sanke gullmynter.

Musikkopplevelse:James Blake-konserten på Parkteatret. Ingen sa et ord under hele konserten, bortsett fra James selv. Trollmann uten like.

Film/serie:Breaking Bad i bakgrunnen mens man spiller Wordfeud på mobilen. Av filmer likte jeg veldig godt julefilmen til Blåfjell, real talk.

2012: – Ta meg sammen og skaffe meg en ordentlig jobb.

Mats Borch Bugge (Musikksjef NRK P3/NRK mP3)

Stas: – Red Hot-skiva. Neeeida. Den arabiske vår og at en jente uten afterskistemme og spennende jeans vant Idol. Har ellers vært hjemme med datteren min i noen måneder, det var enda mer stas enn jeg kunne tro. Ellers har Watch The Throne, Frank Ocean, The Black Keys og Airship vært fine å høre på.

Nedtur: – At Team Me ikke har solgt mer her til lands. Folk skjønner vel etterhvert. Også synes jeg den nye frisyren til Knausgård er vel personlig.

Musikkopplevelse: – Hamskiftet på Øya, da Kanye definerte DET NYE ØYA, der også glatt, kommersiell, bra musikk får treffe de rutete skjortebrystene. Videre synes jeg det var stort å se Coldplay på Sentrum Scene, Pulp på Øya, Jonas Alaska på P3Sessions og å høre Lana Del Rey for første gang.

Film/serie:Oslo, 31. august. En ting er tidspunktet, men filmen er isolert sett det beste jeg har sett herfra. Herfra går alt bortover.

2012: – Blir året da Stone Roses spilte i Oslo igjen. Det er ett fett om det er på godt eller vondt. Så dem sist gang på Rockefeller på midten av 90-tallet, at de er her igjen overgår det meste. Ellers ser jeg frem til skiver fra The Big Pink, Brandy, Michael Kiwanuka, Mirror Lakes, Susanne Sundfør, Mikhael Paskalev, Kvelertak, D’Angelo, The Killers og Lana Del Rey.

Patski Love (Juicy)

Stas:
– Mange høydepunkter, men å få DJ’e med/for mange av mine største helter og idoler som Nas, Raekwon, DJ Quik, Kanye West, Ludacris, Ali Shaheed Muhammad, Kool DJ Red Alert og Tha Dogg Pound er noe jeg aldri hadde trodd på om noen fortalte meg dette for bare fem år siden. I september var jeg på DJ-turné i Los Angeles og spilte på Mad Decent-festen Dance Right på La Cita i Downtown LA, på Drais (på taket av W Hotel) i Hollywood med blant annet Switch fra Major Lazer på dansegulvet og ikke minst på West Hollywood-hot spot’en Trousdale hvor jeg spilte i invite only-rommet på festen for en David LaChapelle-utstilling bort i gata med superfotografen selv omfanget av unge disco-ryper. Å arrangere Europas første The Do-Over fest var også ganske stas.

Nedtur: – Alle tøffe-i-tryne-og-høye-på-cola-møkkafolka ute på byen som ødelegger for de som bare vil ut og danse, høre på bra musikk og ha det gøy. Gangsta-glorifiseringen har seriøst gått alt for langt og det er ikke tøft å bråke, ta dop og diskriminere det motsatte kjønn. Det var også kjipt at Pusha T kansellerte hele sin Europa-soloturné i forbindelse med Fear Of God II for å dilte etter Kanye.

Musikkopplevelse: – DJ Wristpect fra Canada sitt DJ-sett på Juicy på Blå i august er noe av det beste jeg har hørt av miksing på klubb siden vi hadde besøk av DJ AM. Hør selv her.

Film/serie:
– Med to 100%-jobber og et lite barn får man ikke så mye tid til hverken film eller serier, men får sporadisk med meg Entourage, How to Make It in America, Californication og Weeds. Fikk de to første sesongene av Solsidan i julegave, så vi får se om det blir tid til dem.

2012: – Fortsette å leve ut drømmen og å være «misjonær av uforglemmelige musikkopplevelser på klubb™». Målet er å levere enda bedre enn foregående år og første halvdel av 2012 er allerede booket. Personlig synes jeg det er den beste line-up’en vi har levert noensinne; variasjonen er bredere, men blandingen av legender og unge, sultne og fremadstormende artister og DJ’er er som alltid viktig og ivaretatt. Vi skal også å fortsette med å sette Juicy på kartet også utenfor Norge med England, USA og Canada på listen. Det første som står i vente i Oslo er å spille på Spellemannspris-festen 14. januar, med The Magician (Aeroplane) 27. januar og Kenny Dope (Masters At Work) 4. februar – begge på Blå. Godt nytt år alle sammen!

Sandeep Singh (Spirit/VG)

Stas: – Norsk rap hadde sitt beste år siden Hit Awards ’98. Det har vel aldri vært mer lovende, noe jeg skjønte da jeg så National Cypher del 3. Fremover er jeg mest spent på Envy og Kaveh, men for dette året er det Bergen som stikker av med seieren. Uten tvil. Vakre A-Laget, Jonas V, Verk og selveste skarresjefen Vaular. På tide at Norges beste får oppmerksomhet for kvaliteten, mens de verste får oppmerksomhet for å være twats (på Twitter). Og Tailors-kalenderen > Nissene over skog og hei.

Nedtur: – Big K.R.I.T.-kanselleringen på Slottsfjell rakk å være det verste som hadde skjedd sommeren i cirka én uke (men Proviant Audio var god innbytter). Det har vært mørkt i nyere tid også, da både den nord-koreanske bamsen Kim og fjotte-ABB slapp altfor billig unna. Felte en tåre da Bored To Death ble kansellert. Ikke så fett da jeg hadde fotsopp heller.

Musikkopplevelse: – Det står mellom han sigøyneren som spiller «The Godfather Waltz» på trekkspill hver gang noen i dress går forbi, eller det å høre den store norske rapskiva aka Du betyr meg på vei til jobb og late som man er i en musikkvideo. Tror jeg går for den siste. Det er døvt å bli ferska i å mouthe tekstene da. Musikk betydde noe ekstra i sommer og peaka virkelig med Chirags vers i Domkirken 30. juli. Første gang jeg sippa siden Toy Story 3.

Film/serie: – Heis-scenen i Drive var det vakreste på sølvskjermen i år, tett etterfulgt av Bridesmaids’ brudekjolebajsbonanza. Trier og voksen-Herman leverte i Oslo 31. august. Synd sistnevnte er lege. Umulig å ikke få en tjukkas bak smekken når man hører livemashupen til Daft Punk i scenen på Sunkissed/Blå.

2012: – COACHELLA! Neida. Slipper ikke inn. #2muchbeard4USA.
Nå som naboen min, Kavar, har gifta seg, regner jeg med at mamma snart kommer til å gifte meg bort. Tisser litt på meg hver gang jeg ser en mørk varebil med aunty bak rattet.

Gabrielle (landeplageprinsesse som kan synge på ekte)

Stas: – Jeg har generelt sett hatt ett ganske staselig år, så det er vanskelig å plukke ut én hendelse.. Men jeg syns det var spesielt stas å starte året med et fantastisk team i ryggen som gav meg muligheten til å få gi ut musikken min. (Les: Universal og min eminente manager Lars K. Hustoft, som fremdeles holder ut med meg. Blod, svette og tårer…) Høy radiorotasjon på låtene har også vært solid oppsig.

Nedtur: – Å oppdage selvangivelsen for selvstendig næringsdrivende. I’m just sayin’.

Musikkopplevelse: – Dette er et forferdelig spørsmål, men jeg kan prøve å nevne noen. The Sounds slapp Something To Die For i mars. Killer plate. Jamie Woon Mirrorwriting, Frank Ocean nostalgia,ULTRA., Wale Ambition, Drake Take Care (selv om den ikke er like bra som forrige) og J. Cole Cole World: The Sideline Story? Dessverre har det ikke blitt tid til noe særlig konserter, sett bort fra mine egne, som forresten gav meg mye glede de óg.

Film/serie: – Uten tvil: Modern Family. En sensasjon!

2012: – Planen er å gjennomføre hele turnéen med lykkelig hjerte og fulle lunger for å deretter gå inn i festivalsommeren med kropp, sjel og sinn pumpet med energi. Vi skal innom alle slags kroker og kriker i vårt land og jeg gleder meg ekstremt til å kjøre fulle sett nå som platen kommer ut tidlig vår. Så skal jeg kose meg, lage ny musikk og nyte hvert øyeblikk jeg er velsignet med. Det er hardt arbeid, men jeg verdsetter det virkelig. Godt nyttår og takk for det gamle, nye, fine og stygge <3.

Ray Kay (regissør/fotograf/suksessgutt)

Stas: – For meg var det å vinne MTV Awards med Britney.

Nedtur: – For en filmnerd er det kjipt at 2011 ble året da filmkamera-produsentene bestemte seg for å slutte å produsere filmkameraer. 35mm film dør ut nå.

Musikkopplevelse: – Sjekk ut DVD/Blu-ray med Adele live på Royal Albert Hall. Legendarisk! Og så MÅ jeg nevne The Weeknds House of Balloons.

Film/serie:Drive!

2012: – Planen er å ha det gøy med interessante prosjekter.

Samsaya (singer-songwriter/popstjerne/babe)

Stas: – Å starte opp 3 millimeter, labelet mitt. Selv om det er scary å stå alene, er det sykt deilig å ha friheten til å gjøre det man brenner mest for både i form av mitt musikalske uttrykk og ved å kunne la det ta den tiden det tar. Denne friheten til å gi litt faen er stas!

Nedtur: – Alt papirarbeidet som kom med labelet. Herregud, så mye man skal holde styr på. Kontrakter, rettigheter, liten skrift, masse tekst, etc. Skikkelig dritt.

Musikkopplevelse: – At jeg fikk spille i både Oslo Fengsel og på Slottet iløpet av den samme uka var nok den råeste musikkopplevelsen for meg i år. Begge gjorde inntrykk. Sånt blir det mer musikk av.

Film/serie: – Litt sent ute, men Eastbound and Down. Sykt funny shit! Kenny Powers får meg til å senke skuldrene.

2012: – Det kommer ny singel 27. jaunar; «Breaking Bad» setter standard for resten av året – med både musikk og tittel indikerer jeg at det er på tide å gi enda litt mer faen, slippe meg løs, slippe plata mi! Jeg vil ut å spille, håper å dra land og strand rundt i hele 2012.

Jonas Pettersen (Dagbladet)

Stas: – At Kråkesølv fikk Spellemann i kategorien årets popgruppe etter å ha måttet gå tomhendte hjem fra fjorårets utdeling.

Nedtur: – Dette er vel å sparke inn åpne dører, men kan ikke gjentas nok: At Maria Mena ble foretrukket av Spellemann-komiteen over Stein Torleif Bjella i kategorien årets tekstforfatter. Dette er tross alt mannen som med årets beste tekststrofe «Kan eg få vegrett heim til deg? Du skal få bruksrett på heile meg» ga sårt tiltrengt rettspraksis til en av de glemte paragrafene i servituttloven.

Musikkopplevelse: – Ikke bare sto han for årets plate, Frank Ocean, han sørget også for et av 2011s mest magiske konsertøyeblikk. Mannen måtte tvinges på scenen av resten av OFWGKTA-gutta, fordi han var så nervøs, til sin første liveopptreden med eget materiale i New York i mai. Man skulle ikke tro at en fyr som synger slik han gjør har så lav sceneselvtillit.

Film/serie:Bored to Death sto for humoren, Breaking Bad for spenninga og This is England ’86 for feel bad-øyeblikka.

2012: – Å bli han som takka nei til en date med Lana Del Rey.

Lars Vaular (rapper/indiepopper)

Stas: – Jeg begynte å lese bøker igjen. Det var dødskult. Har lest flere nye bøker i år enn jeg har gjort de siste fem årene til sammen. Sånn musikkmessig var det mest stas å lage Du betyr meg, gi den ut, og spille hele platen live.

Nedtur: – At 730 ikke har blitt kjøpt opp av et kjempestort mediekonsern ennå….!?!?

Musikkopplevelse: – Klokken er fem om natten. Nam og jeg står i mikrofonbåsen og har bestemt oss for å ule som ulver. Vi uler. OOOOOOOOOO!!! I det Nam begynner å sjefe veldig over hvordan ulelyden min skal være, innser jeg at vi er fem år, og verken vil eller kan annet enn å leke, ule og la ingen bestemme over oss.

Film/serie:BOARDWALK EMPIRE. Jimmy Darmody, min stakkars lille prins, I love you like I loved my brother Marlo.

2012: – Planen er stor, og mye skal bli klart og betydelig. Takk for i år.

Chioma Anugweje (730/blogger/Justin Bieber-fanatiker uten å være ironisk)

Stas: – Det var megastas å møte Trey Songz. Det er en person jeg synes er utrolig talentfull og flink, og at han var snill og sjarmerende i virkeligheten gjorde møtet helt fantastisk. Det var også stas å møte will.i.am under lansering av HTC Sensation XL i London. Jeg har alltid innbilt meg at han er en arrogant dust, men han var meget hyggelig og genuin.

Nedtur: – At Justin Bieber hadde verdensturné uten å stikke innom Norge. Det at han hadde 11 konserter i Storbritannia, men ikke kunne ha én eneste konsert i Norge var/er en skikkelig nedtur. Jeg blir veldig lei meg og sint bare av å tenke på det.

Musikkopplevelse: – Delt førsteplass: Justin Bieber i O2 Arena i London 17. mars. Under konserten innså jeg at Justin Bieber er et større talent enn det jeg kunne forestille meg. Da han spilte sangen «Up» akustisk mens han satt i et svevende hjerte ble jeg helt målløs og måtte kjempe for holde tårene tilbake. Da Jaden Smith kom ut under «Never Say Never» var kvelden – og livet – fullkomment. Det at Willow og det britiske boybandet The Wanted var oppvarmere var «the icing on the cake».
Kanye på Øya var også utrolig. Jeg hadde glemt hvor mange rå låter han har, og han kom med hits på hits på hits! Må også nevne Trey Songz-konserten.

Film/serie: – Fantastisk serie: True Blood. Fantastisk film: Harry Potter og dødstalismanene del 2.

2012: – Møte Alexander Skarsgård og Justin Bieber + bli «One Less Lonely Girl» under konserten hans i Norge. Ca. slik! Så blir planen å ha det gøy, reise litt rundt i verden før jeg starter på skole til høsten, og få med meg det kuleste som skjer i Norge i 2012 som Drake, Jason Derulo +++.

Patrik Syversen (regissør)

Stas: – Personlig: Å ha kinopremiere på hele tre spillefilmer jeg har regissert i løpet av et år har vært stas: Prowl i januar i USA, Exteriors i mars i Norge og Hjelp, vi er i filmbransjen i juli. I tillegg har jeg møtt mange bra folk. Inkludert min fantastiske kjæreste. Så det har vært et bra år på den fronten. I større sammenheng må jeg si at det har vært utrolig å se det kollektive samholdet i Oslo etter terrorhandlingene i juli.

Nedtur: – I stor skala: Terrorhandlinger, voldtekter, ulykker og drøye naturkrefter har vært noen av nedturene. I mer personlig skala må jeg si at det var kjipt å se Hjelp, vi er i filmbransjen, en film jeg er veldig stolt av, åpne på et ugunstig tidspunkt på kino (alle de største kinoene ble stengt i åpningshelgen). Og det var trist å miste to filmkolleger, Mats Bjarg og Daniel Henriksbø, i den tragiske ulykken i Sokndal. Bra folk som ble revet bort altfor tidlig.

Musikkopplevelse: – Her bli det old-school, men jeg må faktisk si at noe av det beste var et tilfeldig gjenhør med The Infamous-plata til Mobb Deep på kjøkkenet til en kompis for et par måneder siden. Vi drakk altfor dyr vin, spiste sashimi og rappa. Vi fant ut at vi var veldig bra på alle første versene. Ganske dårlige på resten. Bra 95-flashback.

Film/serie:Oslo 31. august er utvilsomt en av de beste filmene jeg så i år, uavhengig av nasjonalitet eller sjanger. Drive er også en fryktelig bra film. Runner ups er australske Snowtown og Lynne Ramsays We Need to Talk About Kevin.

2012: – Jeg har regissert serien Hellfjord som kommer på NRK til høsten, så den er det bare å glede seg til. I tillegg utvikler jeg et par spillefilmprosjekter.

Celine I. Aagaard (mag)

Stas: – Coachella Music & Art Festival! Årets største festivalhype var verdt å ta del i, både musikkmessig og som trendinspirasjon. Det tok fullstendig av da Kanye West dukket opp på scenen i ført skjorte designet av Céline og fremførte «All of the Lights». Skal man namedroppe, så var det ikke feil å ha Leonardo DiCaprio på en armlengdes avstand heller.

Nedtur: – Å intervjue Justin Timberlake for mag, og finne ut at han fortsatt er et like kjedelig og sjarmløst intervjuobjekt som da han debuterte med Justified. Men gir jeg ham en ny sjanse? Jadda.

Musikkopplevelse:
Intimkonserten med Foo Fighters
i Stockholm! Men det største musikkøyeblikket delte jeg med 2-åringen på Øya-festivalen da Wiz Khalifa stod på scenen. Høydepunktet var ikke selve opptredenen til Wiz, men å se sønnen digge til «Black & Yellow».

Film/serie:Dexter! Sykeste og råeste serien jeg har sett på lenge. Dexter har holdt meg oppe mange netter dette året.

2012: – Selge mange mag, og forhåpentligvis ny runde med Coachella for å få med meg No Doubt-reunion og The Roots.

LidoLido (singer-songwriter/rapper/produsent/designer/tenåring)

Stas: – Å være årets mest spilte på P3!

Nedtur: – Å utsette albumrelease til februar. Men sikkert også årets smarteste trekk.

Musikkopplevelse: – James Blake på Øya.

Film/serie:The Tree of Life.

2012: – Å gi ut debutalbumet mitt, Pretty Girls & Grey Sweaters, og hvertfall ett album til, samt lage masse kul musikk med masse kule folk.

Christine Dancke (P3/Hoetell/fitnessdans)

Stas: – At den elektroniske musikken vokste seg større enn noen sinne, at Norge fikk en ny popstjerne (Gabrielle), at Silje og jeg danset med sykt mange til sammen, at Slottfjell nok en gang viste seg å være en svært trivelig festival å være på, at P3 begynte å spille dubstep på dagtid, og selvsagt… #Oslove

Nedtur: – Alle nedturer er jo ingenting sammenlignet med den største av dem alle. Dessuten er det ikke så mye som har skuffa meg på ekte i 2011 sånn kulturelt. Skrillex var litt skuffende sånn musikalsk sett. Katy Bs og Wileys norges-ditching sugde… Hardt.

Musikkopplevelse: – En av dem var 60 år gamle David Rodigan i full DJ-effekt på Fabric i London på Skream & Benga live i høst. Da han droppa alle versjonene av Major Lazers «Original Don» på rad mens han hoppet opp etter veggen holdt jeg på å lolle meg i hjel. Heeelt åsåm. Og: Han kommer til Trondy (alias Trondheim) i vinter. #Win!

Film/serie:Oslo 31. august sitter fortsatt i kroppen. Hva tv angår har det gått mest i alle sesongene av Masterchef Australia (både den vanlige versjonen og junior-versjonen). Helt crazy bra serie.

2012: – Jobbmessig blir det mange fantastiske Hoetell-netter, lage enda flere timer med bassfest til folket via P3 og nå også mP3. Ellers er planen å flytte tilbake til Oslo, klemme på alle vennene mine og ha det råest mulig.

Andreas Øverland (Monster/Senkveld)

Stas: – Sufjan Stevens på Folketeateret var fantastisk. Yelawolf overbeviste og vel så det i bakgården til Dattera til Hagen et par måneder senere, Odd Future Wolf Gang Kill Em All ble neppe mindre hypa etter Hove-konserten og Janelle Monae på Øya var nær magisk. Ja, og James Blake på Park. Wow. Personlig – å få hele Norges mest sexy Linnéa Myhre ut i skauen, opp på hesteryggen og inn til Blåkors. La Linnéa leve ut på interwebben var stor stas. Bortsett fra det – å få Mathias Rødahl tilbake i landet. Bromance FTW. Kunne selvsagt nevnt dominikansk BBQ med 3 kilo køtt og Håkan på høyttalerne, den båten vi kapra under Slottsfjell, en av årets kvelder på Frogner hos en viss EMI-ansatt og en natt av de sjeldne utpå sukkerbiten (hei til deg, Julie Forchammer), samt Vampire Modes første semi-offisielle pressebilde-shoot i Brooklyn, men vi kan ta det en annen gang.

Nedtur: – Bortsett fra 22. juli? Tja. Nedtur og nedtur. Kjipt at Rick Ross aldri dukka opp, så jeg kunne få en reprise på den smått absurde intervjusituasjonen jeg var i sist han gjesta hovedstaden. (En sint Ross er en vanskelig Ross, gitt.) På hjemmefronten var det kjipt å gi fra seg bikkja til dens rettmessige eier som hadde vært på flukt i Karibien i halvannet år. Snakker om hjemmefront – 2011 var enda et år jeg ikke hadde råd til å kjøpe meg leilighet. Men bortsett fra det, og den datoen, et helt streit år, tør jeg påstå.

Musikkopplevelse: – Årets definitive konsertopplevelse er og blir Kanyes hysteriske Øya-konsert. Et eller annet sted i krysningspunktet mellom idiotisk vulgært, fascinerende livsfjernt, hårreisende pompøst og hjerteskjærende ærlig leverer West en opplevelse jeg knapt kan huske å ha sett maken til. Med nok hoderystende grandiositet til å blåse de siste ti OL-seremoniene av banen var det like umulig å ta øynene fra galskapen som det var å ikke elske alt sammen. Sorry Asbjørn, her er du bare tverr. Når det er sagt – Terius Nash, Frank Ocean, Weeknd, Drake… emosjonelle dophuer med for mye penger og for mye følelser kapra 2011 til min store glede.

Film/serie: – Koste meg stort med Sons of Anarchy og Drive. For å ikke ha lappen er jeg jævlig glad i kjøretøy, viser det seg.

2012: – Min egen plan? Sier opp i P3 og begynner i Monster. Bortsett fra det har jeg en ond plan om at Mikhael Paskalev vinner Urørt, Anja Elena Viken breaker, Store P og J. Bayou spiller inn årets låt og jeg får en liveopptreden av Drake på et stort norsk tv-program i løpet av våren. Mulig alt det der går i vasken også, ser jeg nå.

Seth Skizzo ((((Kids Love Bass))))

Stas: – At det ble gitt ut så insane mye bra musikk, derav en god del helstøpte og solide album. Samt å få spille på Rinse FM, få booke og spille med så enormt mye bra artister og generelt leve livet som en film.

Nedtur: – Har vært et oppløftende år, men må være litt grinebiter og si at den kommerse musikken, altså mesteparten av det som går på radio og tv, fortsatt er like billig, feig og uinspirerende. Samt at «dubstep» og «bass» har blitt et allmanns-term brukt av folk som ikke aner hva DMZ, FWD og Big Apple representerer. Er bare synd å se noe man elsker miste betydningen sin, samme om det er over- eller undergrunn.

Musikkopplevelse: – Sonar-festivalen, Nothing Hill Carnival, Outlook-festivalen og The Weeknd-mixtapene.

Film/serie:Breaking Bad, Archer, The League, It’s Always Sunny in Philadelphia, Game of Thrones, The Borgias, Homeland og Treme har alle bidratt veldig bra på seriefronten i mine øyne. Har ikke like god husk på film dessverre… Drive, The Devil’s Double, The Tree of Life, Klovn the Movie og Warrior kan jo nevnes.

2012: – Gjøre ferdig (((Kids Love Bass))) sitt studio og starte en nettradio/podcast-kanal, fortsette å bringe kompromissløs musikk ut til folket, kanskje til og med lage en morsom fest i ny og ne?

Ida Wulff (<3-blogger)

Stas: – Trist at jeg måtte bla tilbake i bloggen min for å finne svaret, og så fant jeg ingenting. Men da må jeg si å være nybakt singel. Hakke vært singel siden jeg var 12!

Nedtur: – Flytte hjem til mor og far i TØNSBERG. Jeg har verdens kuleste foreldre, men «bokollektiv» er uvante greier.

Musikkopplevelse: – Da Jared Leto landet med helikopter utenfor hytta mi. La oss kalle det en (musikk)opplevelse. Jeg pleier å skryte av det på fest.

Film/serie:Limitless er garantert råeste film, og Entourage er serien i mitt hjerte.

2012: – Bli tynn og forbli singel, men samtidig kline masse. Og så skal jeg kjøpe leilighet og gjøre det veldig bra i den nye jobben min. 2012 blir FETT.

Camilla Bjørn (VG)

Stas: – Tracey Emins utstilling Love is What You Want på Hayward i London.
Gråt og gråt. Så bra var den.

Nedtur: – Da jeg endte på sykehus etter et uhell i høst, ble sykemeldt og ikke kunne lese/bruke PC, mobil på det som føltes som en evighet. GJORDE MEG GAL(ere).

Musikkopplevelse: – Eeeeelsket Niki & The Dove under by:Larm, og så var Janet sjarmerende på Folketeateret.
Ellers har jeg hørt mye på Lykke Lis Wounded Rhymes, Stein Torleif Bjellas Vonde visu + skiva til Kanye og Jay-Z.

Film/serie:Drive! Har sett den tre ganger på kino. Helt besatt. Pluss for musikken.

2012: – Vi er i gang med å slå sammen Rampelys nett og papir + minMote til en stor redaksjon i VG. Så mye av 2012 vil gå til å få alt til å fungere så bra som overhodet mulig. Ellers gleder jeg meg til Kon-Tiki-filmen og å irritere meg over ting på norsk tv. Resten tar jeg som det kommer.


Petter Wahlen (Tailors)

Stas: – Uken Tailors laget musikk ved havet, og alle artistene som ville bidra til Dagen|Derpå. At «Funksjonshemmet» og «My X» fikk mer oppmerksomhet enn vi regnet med. Var også stas å arrangere to musikkfest-scener, og at butikken tok inn flest priser på Steen & Strøm Awards. Og gøy å lage min første mini-film.

Nedtur: – Ligger lavt og gleder oss over ting som drar oss opp.

Musikkopplevelse: – R&B-gutta Frank Ocean, Drake, The Weeknd, Masspike Miles og The-Dream har fylt mitt tomme emo-hjerte. Godt at Brick Squad og Maybach-tøffingene har holdt balansen for meg, so I only cry when babies die…

Film/serie:Drive, Blue Valentine, Black Swan, I Melt With You og Animal Kingdom.

2012: – Lage bra musikk uten kompromiss for å selge skiver. Bidra på A-laget, J.Bayou, Jae-R, Kaveh og eventuelt andres utgivelser. Tailors kommer til å gi ut den første norskspråklige R&B-skiva, det blir jævla sexy. Alt skal eskaleres.

Tommy Svela (Purified In Blood)

Stas: – Å dra på europaturné er alltid stas. Var på en tre ukers pilgrimsferd i februar sammen med Protest the Hero, Born of Osiris og Darkest Hour. God gammeldags guttetur med metal hver dag. Blir ikke bedre enn det. Fikk også gleden av å lage et bestillingsverk for the Tall Ships Race i Stavanger. Spilte 20 minutters droneverk i baugen på Statsraad Lehmkuhl foran tilnærmet 50.000 tilskuere. Stas. Bortsett fra det har det vært gøy å følge våre venner i Kvelertak mens de erobrer verden by for by. Hardtarbeidende band som gjør ting en ikke skulle tro var mulig. Virkelig en inspirasjon for andre band rundt omkring. Også godt å se Turboneger reise seg og fortsatt være Norges rockehøvdinger. Tony Sylvester som frontfigur var et perfekt trekk. 2012 blir et bra år for norsk rock.

Nedtur: – En del utgivelser som ikke holdt mål. Et av bandene som formet meg som 14/15-åring, vegan straight edge-bandet Earth Crisis, kom med ny utgivelse som skuffet ekstremt. Det kom ikke som noe sjokk. Det gjorde derimot Agnostic Fronts My Life My Way-album som virkelig gjorde det vanskelig å holde hardcore-motet oppe. Roger Miret som vanligvis er mann over menn skuffet virkelig.

Musikkopplevelse: – Det er få ting jeg gleder meg mer til enn når ny Mastodon-utgivelse er på vei. Hadde kanskje håpet på en litt tyngre utgave av bandet og at de hadde gått litt tilbake tid på det musikalske uttrykket, men det betyr ikke at de skuffet. De leverer alltid og ga oss flere übercatchy låter med The Hunter. For min del raver den ikke over Crack the Skye. Likevel et av høydepunktene i 2011. Å se Mastodon live med Kvelertak som support i Grieghallen i Bergen var også en rå musikkopplevelse. Fikk gleden av å se både Mastodon og Turboneger i New York nylig også. Begge leverte til de grader. TRC på Tribute i Sandnes er også en opplevelse som bør trekkes frem.

Film/serie: – Har vært dårlig på å følge med nye serier etter Californication slapp taket. En serie som fenget i 2011 var The Walking Dead. Har selvfølgelig store planer om å ta meg sammen på seriefronten.
Av film er jeg stor fan av Coen-brødrene og Jeff Bridges, så True Grit likte jeg godt. Det står den kom i 2010, men så den i San Fransisco (på guttetur med psykopat/tattovør/kompis Jimmy Duvall) i januar 2011, så jeg våger å kalle det en 2011-film.

2012: – Blir forhåpentligvis et travelt år for Purified in Blood. Vi er igang med preproduksjon av ny skive. Drar i studio i februar og skiva kommer i mai/juni. Vi drar til Jacob Bredahl som produserte første albumet vårt. Det skal mikses og mastres av den eminente Tue Madsen (The Haunted, Sick of it All). Blir godt å gi ut en oppfølger til Under Black Skies. Ellers er planen å twitre masse.

Kaveh (rapper/17 år gammel Løkka-prins)

Stas: – Mye fett som har skjedd, men tror ikke jeg kan plukke ut en konkret opplevelse som har vært mest stas. Tror nesten hele den overgangen fra å måtte ta opp musikken selv og mikse den selv, til å kunne jobbe med noen av Norges beste produsenter er fett. Kanskje også det at teamet vårt har blitt sterkere enn før. Hvis jeg tar et tilbakeblikk fra mitt utgangspunkt i januar og dagen i dag, er det en utvikling som har vært stor. Må i tillegg takke IDAP, 5 Star-gjengen og Tailors, som jeg har jobbet en del med og lært mye av. Og 730, seff! Hvis jeg skal tenke generelt, er det også dritfett å se norsk rap få mer anerkjennelse fra resten av musikk-Norge, i form av blant annet Karpes Spellemann og Madcons prestasjoner internasjonalt. Det er i tillegg fett å se yngre folk prege musikken i større grad. Det lover godt for fremtiden.

Nedtur: – Hvis jeg skal utelukke 22. juli, så kan jeg egentlig ikke komme på noen nedturer jeg har opplevd. Det kan være at jeg opplever det sånn fordi alt annet virkelig blir ubetydelig i forhold.

Musikkopplevelse: – Siden mesteparten av tiden har gått til å jobbe med egen musikk har jeg ikke vært på så altfor mange konserter i år, men Karpe på Rockefeller var gåsehud. Det som er funny er at selv mange store acts fra USA ikke kan måle seg med det showet. Av album så synes jeg Drakes album er rått. Maria Menas skive er også dritbra. Envy har også fått til utrolig mye i år, herlig å se den nye generasjonen av norske acts blomstre.

Film/serie: – Jeg er superfan av Family Guy, og har alltid vært det. Så også ferdig siste sesong av Entourage . The Walking Dead noe av det råeste jeg har sett på lenge. Når det kommer til filmer så Warrior helt rå, kanskje årets film. Jeg elsker skrekk, så jeg må nok også nevne Paranormal Activity 3.

2012: – Det som er artig er at bortimot alt jeg har laget i 2011 av musikk ennå ikke er utgitt. Ett unntak er låta jeg gjorde i forbindelse med julekalenderen til Tailors. Så 2012 blir forhåpentligvis et bra år med mye ny musikk, fete videoer og et nytt live-show jeg har stor tro på. Jeg har også planer om å slippe en ny EP. I tillegg må jeg jo nevne by:Larm som jeg satser på at blir kjempebra.

Erik Five Gunnerud (kanon-/stjernefotograf)

Stas: – Hove var gøy. Den festivalen er alltid stas. Jeg kjenner jo mange der nå, så det er alltid hyggelig. Jeg har også fått gjort noen veldig morsomme jobber som har involvert en del reising. Det setter jeg stor pris på.

Nedtur: – Ingen spesielle nedturer bortsett fra at jeg har vært mye syk.

Musikkopplevelse:OFWGKTA på Hove var gøy. Madball på John Dee var også fett.

Film/serie: – Jeg har ikke fått sett så mye. Brukte julen til å se meg opp på Breaking Bad, Boardwalk Empire og Homeland. Film: Pontus Alvs In Search of the Miraculous.

2012: – Prøve å få dratt på noen reiser, bruke mer film, flere musikkportretter og generelt bruke mye tid på fotorelaterte ting.

Don Martin (Gatas Parlament)

Stas: – Å slippe album. Det er alltid mest stas, men denne gangen var jeg ekstra fornøyd med de låtene jeg har vært med å lage. Big yo til Tommy Tee.

Nedtur: – At Aslak slutta i bandet. Og at faren min var sjuk. Men på en god nummer tre: Når du live på TV tenker «kødder du, er jeg serr med på MGP nå?»

Musikkopplevelse: – Da Romsås-kidsa oppdaga National Cypher.

Film/serie:How to Make It in America.

2012: – That is yet to be revealed

Geir «Lille G/SKY» Hvidsten (730/produsent/DJ/singer-songwriter/modell)

Stas: – 2011 har generelt vært ganske stas. Jeg synes det var veldig fett å se Admiral P få på en superhit sammen med storebrorsan Eigil Berntsen og Norges kanskje-mest-sovet-på produsentflinkis Carl Hovind.

Nedtur: – Restauranten Arakataka vis a vis Rockefeller.
Vi var på en restaurant-hot streak den uka og de dreit over hele mojo’en vår med stusselig mat og en muggen servitør.

Musikkopplevelse: – Å få oppleve drøye talenter på jobb i studio er alltid det råeste. Stor takk til big man Danny D som ordna meg noen supre skrivesessions i New York. På bursdagen min møtte jeg og jobba med min ferskeste BFF NiRe AllDai for første gang, det var superstas. Sonar-festivalen i Barcelona var også fett, såklart.

Film/serie: – Så fjorårets Inception for første gang i stad, så jeg må si Inception. Også har Hurtigruten: Minutt for minutt på NRK1 bydd på sårt trengt zen når jeg har vært fyllasjuk i romjula.

2012: – Beinhard jobbing. Musikk, digg mat og lystige lag. Sjekke ut restauranter jeg ikke hadde tid og/eller råd til å sjekke ut i ’11. Og så skal jeg droppe min egen skive og få slutt på baristørket i norske rapvideoer. Og på et eller annet vis få tak i disse.

Aylar (student/pokerekspert)


Stas: – For meg personlig var det å fullføre årstudiumet i medisin grunnfag og slå Petter Northug med en 55. plass i poker-NM da jeg spilte for Team Betsson i Riga.

Nedtur: – Sett bort ifra 22. juli og all dritten som skjer rundt omkring i verden, så må jeg innrømme at det har vært vondt med kjærlighetssorg etter fire års samliv.

Musikkopplevelse:Rihanna.

Film/serie: – Jeg klarer ikke velge, det er så mange gode filmer. Serier har jeg aldri fått sett på, så jeg har nok mye å glede meg til.

2012: – Først og fremst skal jeg fortsette mitt samarbeid med Betsson. Ved siden av dette må jeg også ta et viktig valg når det gjelder videre valg av studier. Ettersom jeg nå er ferdig med årsstudiummet medisin grunnfag på Bjørknes Høyskole, vurderer jeg å ta to år påbyggende med ernæring og bli ernæringsfysiolog og samtidig ta opp fag for å forbedre karaktersnittet mitt som er 6 blank til 6,7 for å studere medisin i Oslo. Men jeg har også lekt litt med tanken om å studere jus fra høsten av. Har litt vanskeligheter for å bestemme meg, så det gjenstår å se.

Magdi (Karpe Diem)

Stas: – 11. februar satt jeg backstage på en festival i Rognan da stemoren min ringte meg med gråtkvalt stemme. Hun hylte av glede og fortalte at Mubarak hadde gått av, og at pappa kunne besøke Egypt for første gang på 11 år. Frykten var borte, og familie og venner i Egypt var trygge. Revolusjonen var stas, å vinne Årets Spellemann var stas og å gifte seg en dame som liker meg mer når jeg sier at revolusjonen var mer stas enn bryllupet vårt – det var stas.

Nedtur: – MattJazz, som produserte låter på de to første albumene våre, døde altfor ung. Fly, baba.

Musikkopplevelse: – Bortsett fra våre egne prosjekter – Kanye på Øya og Frank Oceans nostalgia, ULTRA. Wow.

Film/serie: – Oppdagelsen av Breaking Bad. For et manus!

2012: – Vi jobber med en langspiller nå, så når vi mener at vi har skapt noe ingen andre har skapt (inkludert oss selv) slipper vi skive.

Chirag alias Raggen (Karpe Diem)

Stas: – Da Morten Harket satte seg i sofaen på Spellemann-vinnerbildet, og de ba han flytte seg fordi Raggen og Magdi skulle sitte der. Beste sofaen jeg har sittet i.

Nedtur: – På toget på vei til gig i Lillehammer, og konduktøren humoristisk spurte om «autografen» til passasjerene da kvitteringene skulle signeres. Sosehuet mitt signerte Chicosepoy Karpe med stort hjerte over hele kvitteringen. Blikket en gråhåra konduktør gir en ung mann som tegner hjerter til ham er årets nedtur. Det samme er de superubehagelige minuttene det tar ham å lage ny kvittering/billett til deg. Så stille. Så vondt.

Musikkopplevelse: – Kanye på øya. Det er ikke no’ å diskutere.

Film/serie: – Ser for få filmer, og ingen serier. Har ikke hatt tv-kanaler på over 2 år. Men Dama til-episoden med Live Nelvik og Leo Ajcik var stor humor!

2012: – Raggens Stack’e gryn, snakke urin-EP dropper. Kanskje, bradda.

Frederic Esnault (musikkvideoregissør/flamboyant pretty boy)

Stas: – Å se ansiktet til Erik Motrvet da vi forstod at vi ikke kom til å få med oss nyttårsrakett-bonanzaen på The Strip i Las Vegas. Dette var nyttårsaften. Skulle være tidenes heisatur. Null klubb og null raketter. Men vi kom alle i gutteform senere på kvelden etter en slåsskamp i limousinen og en times tid på (gla’klubben) Treasures. Jeg må forresten arrestere meg litt på den her… Er det ikke litt Ed Hardy å snakke om Vegas? Jaja, whatever.

Nedtur: – Har vel generelt vært mye kvalm i verden hele 2011. Folk er jo helt udugelige. Blir sjøsjuk av å tenke på all elendigheten.

Musikkopplevelse: – Coke on her black skin made the stripe like a zebra / I call that jungle feeevah…

Film/serie:Fleksnes! Sett bort i fra det så vil jeg si at Love & Hip-Hop på VH1 er ganske legendarisk.
2012: – Flytter fra LA og hjem til Norge for en stund. Skal starte et produksjonsselskap som vi ratter i gang fra 01.01.2012. Det skal hete BOLD Productions og bli det mest prinsete produksjonsselskapet i landet. Alle som jobber for oss skal sprade rundt i korpsjakker, og vi skal kjøre hardt. Det blir en del produksjoner i Norge og en del i LA. Håper mest på LA-produksjoner så jeg kan ringe hjem til morra mi å si «sønnen din har klart det, mor». Jeg vil veldig gjerne være han karen som kommer hjem til Norge og syter over hvor mye bedre alt er i Amerika.

Maria Fürst (730/ELLE/Aftenposten K)

Stas: – TV: Ricky Gervais åpningsmonolog på Golden Globe-utdelingen.
Musikk: At Karpe Diem ble kåret til (fjor)årets Spellemenn. Film: Alt som hadde med suksessen til Oslo, 31. august å gjøre. Magasin: At ELLE kåret Odda til Norges mest sexy mann.

Nedtur: – Film: At mine veldig store forventninger til The Rum Diary dessverre ikke ble innfridd.
TV: Da HBO kansellerte både Bored to Death og How to Make It in America på én og samme dag. Musikk: At den orgeldominerte konserten med Bob Dylan i Oslo Spektrum minnet mest om et svensk dansband.

Musikkopplevelse: – Tror det var en kveld i april, da jeg kjørte hjem fra butikken og fikk gleden av å høre P3 spille Jonas Alaskas «In The Backseat» for aller første gang. Falt umiddelbart pladask – en perfekt poplåt.

Film/serie: – Film: Drive. Scorsese møtte Coppola (Sofia), møtte tegneserie-Tarantino. En intens, voldsom og mindblowing opplevelse, tross kitchy musikkbruk.
Serie: HBOs Enlightened med Laura Dern, Luke Wilson, Mike White og Diane Ladd. Banebrytende, svart komiserie. Har aldri sett på maken.
TV-film: Martin Scorseses dokumentar om George Harrison, Living in the Material World.
TV: Thomas Seltzers Trygdekontoret-triumf.

2012: – Å se mer på Saturday Night Live live.

Mira Craig (artist/yummy mummy)

Stas: – Å få en liten gutt inn i verden. Min nydelige sønn, Mio Amioko.

Nedtur: – Litt vanskelig å se bort i fra 22. juli. Jeg har ikke hatt så mange nedturer i år… Kanskje at jeg hadde en plan om å skyte to videoer på en tur til USA, men så ble det bare én.

Musikkopplevelse: – Det må være å lage den nye plata mi, å hoppe inn i en ny musikalsk verden og drømme meg bort I tillegg så må det være videoshooten til «Aces High», som ennå ikke er ferdig, men godt på vei.

Film/serie: – Helt klart Mad Men, som ble sett fra sesong 1 til 4 og jeg vil ha mer, mer, mer. Film tror jeg var Inception.

2012: – Ny musikk og nye videoer. Det blir spennende å se hva folk synes om det nye soundet. Håper folk liker det.


Gunnar «Gest» Greve (manager/musikkmogul/Idol-dommer/rapper)

Stas: – Familieforøkelsen troner ensomt på topp i privat henseende. Både Lars Vaular, Timbuktu, Joddski og Son of Light hadde gode år på jobben. Var ekstra stas at førstnevnte fikk Tekstforfatterfondets Lyspunkt-pris. Ellers var det jo stas at å representere alle de tre nominerte til Spellemann for årets hip-hop-plate. Vært et fint år, gitt.

Nedtur: – At vi ikke fikk Souldrops «No Soul» til å funke på radio. Begynner nesten å miste troen på gehøret mitt. Men jeg har ikke gitt det helt opp ennå…

Musikkopplevelse: – Å høre gjennom Stein Torleif Bjellas skive for første gang. Parkteateret-gigen til Lars på andreplass, Slotts-konserten med Vinni på tredje.

Film/serie: – Sorry. Har av naturlige årsaker knapt skrudd på boksen i år. Så dog Corleone for n-tende gang. Var ikke blitt dårligere siden sist.

2012: – Totalt verdensherredømme i Norge og omegn. Har store planer for både Vinni, Tommy Tee (Tee Prod fyller 15 år!) og Timbuktu. Det er iallefall det som står på blokken akkurat nå.

Linni Meister (entrepenør/MILF)

Stas: – At sønnen min Dennis Michael lærte å gå og si: I love you mamma min! Njåååååå!

Nedtur: – Masse drama med diverse gutter som jeg ikke vil nevne…

Musikkopplevelse: – VG-lista på Rådhusplassen. Der skjedde det mye bra takket være OnklP, Admiral P og Chris Medina. De og mange andre artister gjorde opplevelsen perfekt!

Film/serie: – Beste film tror jeg må bli Avatar, selv om den ikke kom i år. Beste serie? WTF? Må jeg virkelig svare på det? Linni-serien så klart. Hihi.

2012: – Å være lykkelig!

Asbjørn Slettemark (P3/Lydverket/Pyro)

Stas: – Filip och Fredriks podcaster var det smarteste, morsomste og
mest underholdende som skjedde gjennom året, anbefales på det
varmeste. Konsertmessig var Rival Sons på Parkteatret og Suicidal
Tendencies i Gamlebyen Skatepark to av forbløffende mange gode
konserter. Årets plate ble Machine Head Unto The Locust, og her
hjemme leverte Lars Vaular årets norske album. Jobbmessig var det stas
å intervjue Kronprinsen for Lydverket, samt at vi nå seiler opp mot
10-årsjubileumet til hjertebarnet Pyro på P3.

Nedtur: – At Rick Ross ikke kom til Oslo, det knuste hjertet mitt i fillebiter. Ble oppriktig lei meg og trist da det gikk opp for meg at
Tjukkas Don avlyste.

Musikkopplevelse: – Fredagskvelden Herkules og jeg DJ’et på en utendørs nattklubb i Nosara i Costa Rica, Honali Beach House. Midt inni regnskogen, 30
grader, og honoraret vårt var 1 liter rom og 20 Imperial Cerveza. Da
vi satte på «Don’t Stop Believin’» av Journey raknet det fullstendig for
folk som hadde danset seg klissvåte av svette i en times tid. Makan
til allsang, det dansegulvet der var det villeste og råeste jeg var
med på.

Film/serie:Homeland rocket bra, digg med lavmælt og intenst terror/spiondrama. Ellers er amerikanske The Office en stayer på
humorfronten. Dwight Schrute og Kevin Malone, altså, for noen
ledestjerner.

2012: – Oj, har allerede prikket inn litt ting og tang i kalenderen. Skal vi se: Sweden Rock med noen svenske hårdrockare, metalfestivalen
Graspop i Belgia med en kompis, Springsteen i Bergen, Architechts og
Rise Against i Oslo med hardcoredudes, Radiohead i Berlin med noen
indievenner, pluss mange andre festivaler. Men høydepunktet kan fort
bli Tom Petty på Norwegian Wood med Norges største Tom Petty-fan,
Ketil fra The Jaywalkers. Han har allerede begynt å planlegge menyen.
Må også nevne at Aslak Nore og jeg har store planer for bloggen vår; Op-5.

Mathias Rødahl (Kingsize/Natt&Dag)

Stas: – Å komme tilbake til Norge etter et år borte fra bikkja og alle vennene mine. Juni var mildt sagt legendarisk. Å se unge Øverland (P3) i baris med et østblokk-underliv i ansiktet under årets Broderskapfest på Tøyen-tempelet veier dessuten også ganske tungt.

Nedtur: – Å komme tilbake til Norge etter et år med sol, slaraffenliv, billig alkohol og Trader Joe’s i Karibien og Los Angeles.

Musikkopplevelse: – Det skjedde veldig mye bra på musikkfronten i år, inkludert en solid oppblomstring av den «nye R&B-en» med Frank Ocean og The Weeknd i spissen. Men mine to største musikkopplevelser var da jeg endelig fikk sett Håka Hellström live (på Øya – selv om det nok langtfra var hans beste konsert), og ikke minst å bli sjokkoverrasket med billett til Bon Iver dagen før deres superutsolgte og helt fantastiske konsert på Sentrum Scene i november. La oss bare si at jeg skylder Chris Hjelm og Goran Obad for life.

Film/serie: – Hvis vi ser bort fra åpenbare Drive og Moneyball, må jeg nesten trekke fram finfine Girl Walks Into a Bar, da jeg både er superfan av gode barer og gudinnen over alle gudinner; Carla Gugino. Og selv om undertegnede er en Californication-mann, tror jeg jammen at jeg plukker ut Shameless som favorittserie. Et glimrende karakterbibliotek som har gledet meg stort den siste tiden.

2012: – Annet enn å få sixpack før sommeren? Det får bli å omgi meg med like mye hedersmenn og hederskvinner som jeg gjorde i 2011, og selvfølgelig fortsette et «speak the real»-liv med hjertet på skjorteermet.

Amar Faiz (designer/modellmamma)

Stas: – At jeg fortsatt kunne bli kalt 25 i begynnelsen av året, haha. Bortsett fra det: Å flytte til Paris for en periode, lære litt fransk og oppleve ordentlig moteliv og være side ved side med de største i bransjen.

Nedtur: – Heldigvis er det ikke noe som jeg kommer på utenom 22. juli.

Musikkopplevelse: – MGP 2011. I know… I og med at jeg ikke var så stor fan av hele sirkuset, men ble det med en gang jeg var med på grunn av Mimi Blix. Det beste må jo være se babyen min på scenen.

Film/serie:Sucker Punch må være den råeste filmen. Søte jenter kicking ass in their dreams. I mean, seriously! Men den er ganske surrealistisk.

2012: – Masse planer. Kan vel bli en hel side. Kort oppsummert: Mye av tiden kommer til å bli brukt på byrået IDOLLOOKS og spesielt frøken Mimi Blix. Busy schedule.

Frank «Murdah» Bakke (Cosmos Music)

Stas: – Å selge 4 x platina med Cir.Cuz, popbandet som alle hipstere hater.

Nedtur: – At P3 ikke kjente sin besøkelsestid og satte «Easy-E» med Joddski på høy rotasjon.

Musikkopplevelse: – «Easy-E». Kommer fortsatt i kjempestemning bare jeg hører introen.

Film/serie:Sons of Anarchy.

2012: – Å ha det mest mulig artig på jobben.

Karsten Baugsto (Tornado Booking/DJ)

Stas: – Har vært en god del oppturer i år, men må helt klart trekke frem Tornados 10 års jubileum på Dattera til Hagen med Yelawolf, fullt hus og god kake. Det at vi solgte ut 2 x konserter med Mac Miller én uke i forkant av konsertene var også ganske stas. Dessuten var det ganske oppsving da vi (Brotell) godt nede i krukka avsluttet et DJ-sett med seks R.Kelly-låter på rad og fikk mad love. R. Kelly is back, yo!

Nedtur: – Jeg er enda irritert over at kommunen har gitt en privat kinoaktør (fra Sverige!) det gamle renseanlegget ved Akershus festning, som stod i kamp med en ny (sårt tiltrengt) konsert scene med 3000-kapasitet, og Pushwagner-museum. Resultat: Mindre smale filmer, Oslo kommune legger ned en kino eller to selv, og vi får dyrere popcorn. På albumfronten var nok albumet til Lupe Fiasco det mest skuffende.

Musikkopplevelse: – Kanye West på Øya var ganske heftig. En annen litt mindre konsert som jeg føler ble litt slept-on, som kanskje står igjen som min favoritt i år, er Theopilus London-konserten på Livingroom. Han kom kun med en EP i bagasjen, og rappere kan reagere forskjellig på små venues, spesielt uten en masse hits i bagasjen til å gjøre jobben sin. Men Theophilus hadde en deilig blanding av selvuhøytidelighet, samtidig som han hadde nok swag for Spektrum. Han virkelig jobba for resultatet, og resultatet ble som det ble; Et for bøkene. Lemâitre på Slottsfjell var også en gedigen opptur. Der og da skjønte jeg at Lemâitre hadde tatt steget, og bare ventet på at resten av verden skulle skjønne det. Og jeg tør vedde mye på at 2012 er året da verden virkelig kommer til å skjønne det.

Film/serie:Game of Thrones var ganske epic, men favoritten er Louie. Anbefales for alle som synes det er moro med deprimerte middelaldrende menn, som i stedet for å tak i livet heller tyr til iskrem og onanering. Må ærlig innrømme at jeg ikke kjente til Louis C. K. før jeg så Talking Funny med Ricky Gervais, Jerry Seinfeld og Chris Rock. Sesong 1 og 2 ble unnagjort på én kveld.

2012: – 2012 blir BIG. Det ser allerede ut til å bli et svært begivenhetsrikt år. En god del konserter er allerede i boks og gleder meg til vi kan gå ut med hvem det er. Nytt album fra Jaa9 & OnklP, ny EP og norgesturné med Lemâitre før vi tar over festivalene. Tidenes comeback fra den tidligere Pass It-prinsen Philip Ruud. Og sist, men ikke minst: Brotell-mixtape coming soon.

Kim Ofstad (Element)

Stas:Element & Musiq Soulchild nummer 7 på den amerikanske albumlisten Billboard 200.

Nedtur: – Det nye elektroniske billettsystemet på t-banen i Oslo.

Musikkopplevelse: – Trommelyden på Rihanna-konserten i Spektrum.

Film/serie:Robin Hood.

2012: – Element skal skal jobbe med flere nye prosjekter i USA og England, lage nye Madcon-hits og lansere ny (u)norsk artist.

Anana (artist/prinsesse)

Stas: – Å varme opp for Ulver på Rockefeller. Kommer aldri til å glemmes. Var også gøy å være i Urørt-semifinalen mot selveste Mikhael Paskalev! Og samtidig som jeg har spilt på alle disse festivalene i mitt første år som artist. Guri for et år!

Nedtur: – Å bli robba i Paris. Å bli robba på Dattera til Hagen. Samtidig som jeg er konstant blakk.

Musikkopplevelse: – Kayne West på Øya var ubeskrivelig, noe Prince i Spektrum også var! Jeg er også forelsket i de nyeste utgivelsene til Florence, Bon Iver, James Blake, Lars Vaular, Frank Ocean og Drake. Mye kommers hip-hop, gitt.

Film/serie: – Serie: The Real Housewives of Beverly Hills. HAHAHAHAHA. Seriøst, gærne damer. Likte også veldig godt den Buzz Aldrin-serien på NRK. Film: Incendies. Helt grusom, og helt fantastisk. Så den under Tromsø Filmfestival, og hele den fullsatte salen ble sittende igjen i transe da rulleteksten kom. Se den.

2012: – Siste skoleår i 5-årig utdannelse, musikk, utgivelser, reiser, spise kake, kysse. 2012 er dragens år, dere. Det må jo bli bra.

Marcus Husby (VG)

Stas: – Privat: De lyse mai-kveldene. Jobb: De overfladiske prinse/fyrste-bryllupene i London/Monaco.

Nedtur: – På kjendisfronten? At Charlie Sheen fikk orden på livet sitt. Savner den perioden han ga slike sitater: – I went from making multi million dollar deals on movies and fucking playmates to being unemployed and fucking a five-months-pregnant Mexican whore with cesarean scars in a bar in Nogales.

Musikkopplevelse: – Trives best på Gjesteområdet på Øya. Men Kanye var fint. Og Robyn i Oslo Spektrum.

Film/serie:Drive var en höjdare. På seriefronten tok dessverre Entourage «slutt». Men How to Make It in America har vært en god erstatter. Har også gått på en Homeland-smell i romjula.

2012: – Planlegger å bruke ordene SJOKK, AVSLØRER og PÅ AVVEIE og SNAKKER UT opptil flere ganger. Skal også få sett flere dokumentarer.

Mindflow (produsent)

Stas: – Musikkmessig for min egen del så var det veldig gøy å få remixe norske artister som Joddski og LidoLido, hvorav sistnevnte ble gitt ut på en snasen remixvinyl på Universal.

Nedtur: – Jeg hater å være en surpomp, men man kan trygt si at 2011 er året der dubstep definitivt ble vannet ut til det uutholdelige. Don’t get me wrong, samtidig som dette har skjedd har det også blomstret opp sykt mange nye flinke produsenter. Jeg vil bare melde at det går ann å lete litt bedre enn i det som er mest spilt på Spotify.

Musikkopplevelse: – Snowbombing i Østerrike var et absolutt høydepunkt med store konserter fra blant andre Sub Focus, Ms. Dynamite of Chase & Status. Den aller kuleste var nok likevel dj-settet til SBTRKT i en iglo 2000 meter over havet i de østeriske alpene med isbar og stappfullt dansegulv!

Film/serie: – I år har jeg sett veldig mye på Dexter, og It’s Always Sunny in Philadelphia er vel selve definisjonen på LOL. Anbefales.

2012: – Jeg ser veldig frem til det nye året, det ser ut til å bli veldig, veldig gøy. Jeg produserer nå også under et nytt alias som skal få utfolde og leke seg over hele 2012. Watch this space!


A-Lee (popstjerne)

Stas: – Å få ut nytt materiale og spille konserter. VG-lista på Rådhusplassen var høydepunktet. The One!

Nedtur: – En worldwide deal som gikk skeis. Men vi tørker tårene og prøver igjen.

Musikkopplevelse: – Jeg synes James Blake-albumet og seneste fra Drake var ganske stas.

Film/serie: – Den beste filmen jeg har sett i år er Hodejegerne med Aksel Hennie. Uten tvil. Hands down.

2012: – Gi ut mitt neste album Forever Lost, turnere og satse på utgivelse i utlandet.

Mona Olsen (Warner Music)

Stas: – Jeg fikk meg ny bil og Tom Petty ble booket til Norwegian Wood!

Nedtur: – 22 juli kommer man ikke foruten. Og henrettelsen av Troy Davies var en sak jeg fulgte med på og som gjorde inntrykk. Og til slutt; alle rosabloggere som får slippe til.

Musikkopplevelse: – Tror det må være etterfesten på årets Nobelkonsert, hvor musikerne til Jill Scott og Janelle Monae tok over scenen og jammet sammen med Jarle Bernhoft. Fantastisk øyeblikk! Og PJ Harvey-konsertene på Roskilde og Sentrum Scene.

Film/serie: – Har viet mye av 2011 til å se gamle serier, og der går Klovn av med seieren. Er helt hekta. Av filmer synes jeg Black Swan var helt fantastisk! Og jeg blir veldig sjarmert og fascinert av Tangerudbakken Borettslag, fantastisk gjeng!

2012: – Det blir et spennende år på jobb, med flere fine norske utgivelser. Gleder meg til å ta fatt på det! Spesielt spennende blir det å jobbe med andre-albumet til Donkeyboy! Og så blir det vel å henge med venner. Ser veldig frem til tur med Vulkana-båten og topptur i Lyngsalpene.

Oda Faremo Lindholm (Dagsavisen)

Stas: – At Mathias Rødahl avsluttet sin tilværelse som skatteflyktning og dermed kunne plukke opp sitt fantastiske arbeid med det hemmelige brorskap, avdeling Tøyen, Funktion 1-riggen på Rinse FM sin 17-års feiring og at det supre, norske skatemagasinet Dank fikk støtte av Kulturrådet.

Nedtur: – At det ble mer og mer tydelig at Stortinget er i ferd med å innføre skjenkestopp kl. 2 i Oslo. En ting er at jeg anser tiltaket som lite effektivt når det kommer til å hanskes med den utelivsvolden og de overfallene Oslo har slitt med. En annen ting er at tidligere skjenkestopp kommer til å gjøre forholdene nærmest umulig for alle de utrolig flinke menneskene som jobber rompa av seg for å kunne tilby oss som bor her det fantastiske utelivet vi er så heldige å kunne benytte oss av. Klubbliv er også kulturliv!

Musikkopplevelse: – Pulp-konserten på Øya, hands down. Fullstendig uventet, fullstendig fantastisk.

Film/serie:Game of Thrones og This is England ’86.

2012: – Utstrakt hyping av ordentlig urbanmusikk i norske riksmedier. Nordmenn trenger mer sødme. Død over Skrillex!

Joddski (rapper/sanger/rocker/reggae-dude)

Stas: – At hverken hip-hop eller dancehall har vært så vitalt på lenge. Og i år har det vært masse sterke hip-hop-album (mixtapes, da, for det meste), og nyvininger som virkelig gir meg trua. Jeg oppsummerer en god del av favorittene mine på Fette Najs: 100% 2011 som slippes via Raggabalder 20.1.2012. En haug med knallfete riddims fra Jamaica, samtidig som Europa aldri har stilt så sterkt. Og da har jeg ikke nevnt grime-boomen som kom i kjølvannet av dubstep-hypen.

Nedtur: – Blir ikke noe nedtur hvis du tar mer dop før du lander.

Musikkopplevelse: – Suicidal Tendencies under Dyvekes Bro i august er en av de største konsertopplevelsene jeg har hatt ever. Ellers har 2011 vært full av små overraskelser som har gitt meg håp: LEP Bogus Boys, Khago, Mikey J & Kano, Juicy Js solotapes, Mobb Deep-comeback, Kidd, Gunplay, 2 Chainz, The Fucking Wrath, Meek Millz, ZDot, nye svenske dancehallriddims, Stylo G, Gappy Ranks, etc., etc.

Film/serie: – Liker Luther, jeg. Tydeligvis alene om det, men….

2012: – Jeg relanserer Raggabalder Riddim Rebels, dancehall-soundsystemet mitt, 20.1.2012, og vi har store planer for året, som blant annet inkluderer fem mixtapes. I tillegg skal jeg og RSP ut med skive under navnet Hålogalandslaget. Første smakebit er ute, og vi kommer til å slippe et knallhardt jævla album til våren, fulgt opp av noen elleville konserter. Så skal jeg ta en liten pause. Heilt sant.

Christoffer «Kriza» Vemo (Stress)

Stas: – Nas på etterfesten på Livingroom. Ja, konserten var bra, men Livingroom var bedre. Og da jeg var på trendy cløb i Køben hvor de spilte førstealbumet til 50 øre og alle damene danset.

Nedtur: – Konsert der igjen: At blodbamsen fra Miami måtte melde avbud. Men hvis han kommer i 2012 er alt glemt i bunnen av en flaske rosé.

Musikkopplevelse: – A-Lagets musikkvideo-teaser til «Funksjonshemmet», som har alt, jeg gjentar: ALT, som en låt skal ha.

Film/serie:Sherlock Holmes og Breaking Bad.

2012: – Se Rick Ross og forstå hypen rundt Drake (jeg liker’n altså) og komme meg på R. Kelly-cruise.

Anders Opsahl (NRJ)

Stas: – Generelt ekstremt mye fet musikk. Mange kule og overraskende samarbeid, som Rihanna og Calvin Harris, Jessie J og B.O.B, Guetta og Usher, Jay og Kanye, Rihanna og Coldplay.

Nedtur: – At iPhone 5 ikke kom.

Musikkopplevelse:Foster the People live i Berlin. Hadde hørt kun én låt i forkant, noe som kan gjøre opplevelsen litt tricky, men de drepte det. Vilt bra live.
Ellers syntes jeg den feteste låten i år er «Beautiful People» med Chris Brown og Benny Benassi. Synd den ikke ble en enda større hit. Elsker at store pop/R&B-artister tenderer mot house.

Film/serie:Alt for Norge. Kanskje ikke så rå serie, men mengder av feelgood som appellerer til patriotismen. Tårevåt finale-episode.

2012: – Gi folket det de vil ha. Enda mer hit-musikk på radioen.

David Eriksen (produsent/manager)

Stas: – Da Simon Fuller ringte meg og ville at jeg skulle signere Chris Medina på min label. Utfordring litt utover det vanlige.

Nedtur: – Dessverre altfor mange, men trist å miste en visjonær som Steve Jobs.

Musikkopplevelse: – På en merkelig måte det å se Justin Bieber med min Belieber av en datter. Har aldri sett maken til vilt publikum.

Film/serie: – Å se Hodejegerne ferdig etter å ha sett noe av innspillingen underveis.

2012: – Mange og spennende utfordringer. Gleder meg.

Torgrim Øyre (Dagbladet/Garage)

Stas: – For min egen del blir det vel Hole in the Sky-finalen i august. Det er selvsagt kjipt å legge ned en festival man har jobbet med i 12 år, men når vi først skulle sett punktum, kunne vi ikke ha fått en bedre avslutning. Det var helt elektrisk/salig stemning gjennom hele uka. Alle bandene leverte fantastiske konserter og det hjelper jo selvsagt med publikumsrekord og fulle hus flere måneder før startskudd. Ellers må jeg jo nevne metal-ekskursjon til Göteborg sammen med Asbjørn Slettemark, min bror Jostein og våre svenske kolleger Johan og Fredrik. På en lang helg fikk vi servert Iron Maiden, Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax på et sølvfat fra svenskenes favorittstadion Nya Ullevi. Meget vakkert.

Nedtur: – Jeg vil ikke kalle det nedtur, men etter å gjennomført tidenes Hole in the Sky-festival, er det selvsagt et antiklimaks å innse at det er over. Jeg fikk mye tyn for The Black Keys-treeren, men jeg står fortsatt for at den var et stort skritt i feil retning med tanke på forgjengeren. Til tross for at den inneholder en av årets aller beste låter, «Lonely Boy».

Musikkopplevelse: – Det er utvilsomt Rammstein-konserten i Praha tidligere i vinter. Gjengen er ikke kjent for å spare på kruttet og det gjorde de selvsagt ikke denne gangen heller. Bandet er ute på en best of-turné, og i deres tilfelle betyr det også de beste showeffektene de har hatt på veien de siste 15 årene. Selvsagt i kraftig oppgradert. Vi fikk en kjapp omvisning på settet før konserten – vi snakker den største innendørsproduksjonen som noen sinne har vært på veien. Hele 26 semitrailere består konvoien av. Briljant fra start til slutt både for øyne og ører.

Film/serie: – Jeg har brukt høsten til å pløye gjennom alle sesongene av Breaking Bad. Herlig nevrotisk duo i sentrum med et bra vedheng av fiffige karakterer. Ellers vil jeg trekke frem den svenske feelgood-serien, Solsidan. Vittig fortalt og kanskje verdens mest irriterende/geniale par i Ove og Anette Sundberg. Tjena, mannen!

2012: – Det blir jo mer av det samme. Administrere og skrive musikkstoff for Dagbladet og ellers mye konsertvirksomhet. Jeg har et par småting som ulmer, men det kan jeg ikke si så mye om ennå. Godt nyttår!

Alexandra Joner (artist)

Stas: – Å få prøvespille mot Aksel Hennie, Stargate-seminaret i New York, og selvfølgelig jobbing i studio.

Nedtur: – Hmmmm….

Musikkopplevelse: – Rihanna-konserten var den beste opplevelsen! Trodde jeg var fan før jeg dro på konserten, men skjønte at jeg er blodfan da jeg sang med under hele konserten med ståpels på armen og hoppet opp og ned som en hysterisk tenåring.

Film/serie: – Elsker Grey’s Anatomy, finnes ikke noe bedre. Men jeg har også igjen blitt forelsket i The Fresh Prince of Bel-Air. Will Smith er/var hot!

2012: – Har fått en spennede jobb som starter på nyåret. Gleder meg stort. Og selvfølgelig; musikken min. Gleder meg sykt til at folk skal få høre hva jeg driver med.

Sindre Horseby (Live Nation)

Stas: – Mest stas var å dra til Burkina Faso i påsken, men det var enda mer stas å faktiske overleve turen, og å komme tilbake til Oslo og flytte til Sagene. Særs staselig var det også da Coldplay spilte på Sentrum Scene; en gigg som lett seiler opp i toppskiktet, og selv om jeg går for å være jazznizza i Live Nation koste jeg meg enormt med Rihanna-konsertene i Oslo og Bergen.

Nedtur: – Å ikke få igjen penger på forsikringen etter turen til Burkina Faso. Nedtur da Little Dragon avlyse konserten på Parketeatret, men heldigvis kommer de tilbake i februar. Fjo! Ligger an til å bli «mest stas 2012».

Musikkopplevelse: – James Blake på Øya. Basta, nuff sædd!

Film/serie: – Jeg må nevne både serie og film, okay?! Selv om den nødvendigvis ikke kom eller ble produsert i 2011, så er Breaking Bad råeste serie i 2011. Føler det er innafor å melde det siden mange har lagt sin elsk på denne i Norge i 2011. Råeste film = Drive. Less is more.

2012: – Å vinne over forsikringsselskapet, og at dama bli ferdigutdannet antropolog og begynner å tjene sine egne penger. Kjøpe Jeep Wrangler, og henge masse på Krogskogen. Ellers er planen å gi folk et staselig konsertår, hvilket vi ligger relativt godt an med, mildt sagt.

Sandra Marie Kristiansen (730/God Kveld Norge)

Stas: – Å få jobb i TV 2 på begynnelsen av året var rimelig ålright. Kan også nevne at sol, venner og øl på henholdsvis Oslo Live og Øya peker seg ut som stas med stor S også i år. Siden jeg liker alt som glitrer, var det jo temmelig gøy at håndball-jentene hentet hjem VM-gullet i desember. Norge ass <3.

Nedtur: – At jeg ikke fikk dratt på Bon Iver på Sentrum Scene i november. Hei Øya 2012 foråsidetsånn. Om by:Larm hadde mistet støtten, hadde det definitivt stått høyt på lista over årets nedturer, men heldigvis ordnet det seg. En dråpe surt at intervjuet med Snoop Dogg gikk i vasken da han gjestet Norge, etter å ha ventet i 5 timer inne i en svett og klam butikk. Og nå ser jeg bort fra 22. juli, for det er selvsagt årets nedtur.

Musikkopplevelse: – Angus & Julia Stone på 17. mai. Hadde en 12-timers champis-rus brusende i blodet, som kan ha påvirket opplevelsen til det bedre – eller så var det ene og alene lykkerusen. Uansett high five til et av mine yndlingsband.
Ellers overrasket amerikanske Gardens & Villa på Revolver på tampen av året. Fantastiske live. Det samme gjelder for svenske Immanu El. Katastrofe om de ikke blir booket til noen norske festivaler i 2012.

Film/serie:Friends. Ingen over, ingen ved siden.

2012: – Tar backpacker-sekken på ryggen og vender snuten mot Mellom-Amerika i januar. Når jeg kommer tilbake har jeg nok fargelagt noen blanke ark, og er klar for å ta fatt på et nytt kapittel i livet, som forhåpentligvis involverer å jobbe i musikkbransjen. Studier i utlandet til høsten er også en mulighet.

Fay (modell)

Stas:Frøken Norge-eventyret og Miami.

Nedtur: – Å ikke vinne Frøken Norge. Neida, bare tuller! Må vel være da jeg var i Las Vegas for noen uker siden og mistet to fly på én dag og venninnen min valgte å legge seg ned å sove. Da var jeg ganske oppgitt, men nå er det bare morsomt. Been a good year!

Musikkopplevelse: – Hmm, det må være innspillingen av musikkvideoen til Trey Songz og Fabolous. Var lange dager, men veldig morsomt.

Film/serie:Colombiana med Zoe Saldana.

2012: – Jeg flytter til New York i slutten av januar for å studere og leve livet, så det gleder jeg meg veldig til. Vi får se hva mer som skjer videre.

Morten Hegseth (VG)

Stas: – Kastellnatt på Slottsfjellfestivalen, Carey Mulligan, sisteboka til Knausgård, slottsbryllupene, Øyafestivalen, Charlie Sheen, Playboy-bildene til Lindsay Lohan og at alle ble litt snillere med hverandre.

Nedtur: – Line-up’en til MGP 2012, Big Brother, TV3, jenteartistene til Peter Peters, marsipan-yoghurten til Tine, Ryan Gosling ble sammen med Eva Mendes og at NRK ikke viste de tre nyproduserte Absolutely Fabulous-episodene.

Musikkopplevelse: – Åtte sentimentale damer og en tøff fyr kom alle med veldige fine plater: PJ Harvey, Melissa Horn, Maria Mena, Ane Brun, Lykke Li, Siri Nilsen, Veronica Maggio og Lars Vaular.

Film/serie:Blue Valentine, Drive og Black Swan. Og Pan Am.

2012: – Å gi slipp på katastrofeåret 2011, se The Iron Lady, Kon-Tiki-filmen og dra på Øya, Slottsfjell og Giskefestivalen.

Malin «Kaos» Kulseth (by:Larm/Smalltown Girl/hipstertrulte)

Stas: – Skjedde aldri på ekte, men drømte helt på tampen av året at Diaz kom tilbake fra de døde (år 2000) for å skyte meg med lekevåpen på oppdrag fra Gilz Gucci.

Nedtur: – Da Lil Debbie ble kastet ut av White Girl Mob fordi hun ikke møtte opp på en spillejobb.

Musikkopplevelse: – Et sammensurium av alle gangene jeg har sett og hørt Anana og Razika. De flotteste jentene i verden. Pluss danske Iceage – live og på plate er de det beste jeg ikke visste om fra før i 2011.

Film/serie:Pretty Little Liars og Taxi.

2012: – Skal bli kjempestor.

Peter Peters (manager/musikkmogul)

Stas: – Madcon og Element fikk gold-plaque-status via Universal i USA. Det vil si over 500.000 solgte units. Det var fabelaktig!

Nedtur: – Enda en utsettelse på Detox. Ventet i over 10 år på det albumet!

Musikkopplevelse: – Råeste må ha vært å se Bernhoft hos Ellen. Det var bare en sinnssyk opptreden. Hele Bernhoft i 2011 er en utrolig stilig affære.

2012: – Jobbe videre med Idol-champ Jenny Langlo, samt holde på i det kommende The Voice på TV 2 med Sondre Lerche, Magne Furuholmen, Madcon-Yosef og Hanne Sørvaag. Begge prosjektene via Universal. Madcon skal endelig slippe album på norsk. Veldig stilig! Charlotte Thorstvedt slipper sitt debut album Salome via Universal. Det blir stas!
Ryktene sier dessuten at selveste Triana Iglesias har begynt å eksperimentere i studio, og videre jobber vi nå også innen musikkvideosegmentet. Mer om dette senere.

Nasty Kutt (produsent)

Stas: – Jeg synes 2011 har vært et supert år med mange oppturer! Å kunne connecte med så mye up and coming talent og høre hva de har å si via Gatekunst har definitivt vært stas. At «Ølbriller» traff så fint har også defintivt vært supert for selvtilliten. «Min ting» var også en fet uortodoks greie å gjøre, pluss alle singler/låter jeg har vært blessed med å gjøre for alle disse talentfulle artistene i år. Men på topp må jeg si suksesshistorien til Envy og 5Star-gutta jeg har kjent lenge er mest stas. Fra bandøvinger på NISS og mixtape, til platinasingle og Spektrum-gig på et under ett år er ikke dårlig i min bok.

Nedtur: – Bilrep? Restskatt? Sånne døve ting.

Musikkopplevelse: – «Min ting» og «Ølbriller» under Topp 20 på Rådhusplassen.

Film/serie:
– Kom Inception i år?

2012: – Full boost! Haha, a gentleman never tells…

Thomas Talseth (VG)

Stas: – Ingenting slår å få et lite gullkorn av en sønn. I det mer trivielle hjørnet vil jeg hylle sommerens tidlige ankomst og en rekordvarm og -tørr slutt på året.

Nedtur: – 22. juli var så ille at alle andre prøvelser ble uvesentlige. Men coveret på Aqua-skiva var heavy.

Musikkopplevelse: – Utfordringen nå er å jakte på de eksklusive opplevelsene. I så måte var det gromt å se årets største popstjerne, Adele, levere en nydelig konsert på lille Rockefeller. Hun spiller ikke der igjen vettu.

Film/serie:Breaking Bad slår alt. Ventetiden til femte og siste sesong er ikke til å holde ut.

2012: – En av landets beste twitrere, @BAdesKen, begynner i VG og blir @VGdesKen nå på nyåret, så planen er å følge hans bevegelser med argusøyne.

Torgny Amdam (artist)

Stas: – Å få ferdig videotrilogien som jeg har samarbeidet med Emil Trier om! Eget studiospace. Working!

Nedtur: – At min 100 årige bestemor ble ranet i sitt eget hus. Heldigvis sov hun. Men hun våknet av at en fyr sto rett ved sengen og rotet gjennom vesken hennes. Feige rotter.

Musikkopplevelse:
Klubben Le Baron flytta fra Oaris til Cannes under Filmfestivalen der. Lokalet var supertight. Kollektiv allsang til 80-tallsmusikk og konseptuell moshpit mens champagnen rant fra overalt. A rare, but classic club moment!

Film/serie: – For meg var det Drive, Melancholia og ikke minst Oslo, 31. august, men den var jeg involvert i selv, da. Living in the Material World om George Harrison gjorde inntrykk.

2012: – Nytt album! Jobber med å skrive låter nå. Har bra kreativ flow om dagen så jeg sørfer bølgen så hardt jeg kan! 23. januar kommer Trilogy EP med låtene fra videoene pluss remixer.

Snorre Bryne (Dagbladet)

Stas: – At verdens beste dame sa ja til meg, og at vi fikk tre uvirkelig digge uker med safari og dykking i Afrika før helvete brøt løs her hjemme i sommer.

Nedtur: – Bortsett fra det åpenbare, ble jeg ganske lei av enkelte som tror at dataspill har skylda for alt vondt i verden. Av og til leter folk etter enkle svar der det ikke finnes noen.

Musikkopplevelse: – Først spilte Håkon Kornstad sax, så sang Siri Stranger – hun dere kaller «Norges Mariah Carey» – i kirken i bryllupet vårt. Lite topper det, men det var også ganske fett å se Foo Fighters på en liten scene i Austin, Texas.

Film/serie:
Homeland var en definitiv opptur på tampen av året, samt dvergehumoren i Life’s Too Short. Ellers trumfer det å jukse seg til Netflix på Apple TV det aller meste av tv-tilbudet her hjemme.

2012: – Bare i løpet av årets to første måneder har jeg billetter til Wilco, Mastodon, Todd Rundgren og Christopher Nielsens junkiedrama Entropi. Fortsetter året som det, skal jeg ikke klage.

Christoffer Hjelm (Qualitytime)

Stas: – At det var et over gjennomsnittlig bra år for musikkutgivelser. Jeg mener, du trenger ikke å være en blodfan av hiphop og/eller R&B for å ha fått med deg at Watch the Throne, Cole World, 1977, Take Care, House of Balloons eller nostalgia,ULTRA. er seks fantastiske plater. Og selvfølgelig å følge Charlie Sheens eskapader.

Nedtur: – Politisk korrekthet-alarm, men jeg må si klimatoppmøtet i Durban i månedsskiftet november/desember. Vi må få ut fingeren snart, selv om det betyr at alle må legge om hverdagen sin litt.

Musikkopplevelse: – Jeg sto ved siden av Birdman på Hot 97 Summer Jam-scenen i New York, og så nærmere hundre tusen folk gå H.A.M. da DJ Khaled, Ross, Drake og Wayne dro «I’m On One». Det var ganske intenst, utvilsomt sommerens største låt. Det var også ganske bananas da vi hadde Nas og Raekwon på Sentrum Scene, de var egentlig ikke på turné sammen, men vi booket dem samme kveld fordi de er to av de største heltene fra oppveksten, og det var to navn som passet bra på plakaten. De hadde det så gøy at de valgte å la LRG-filmcrewet som filmet en dokumentar om Rae lage en musikkvideo til «Rich and Black», helt på sparket. Tror man kan slå fast at Livingroom aldri kokte så mye som det gjorde den kvelden, med Juicy og Green Lantern på decksa, og Nas og Raekwon på mikrofonen, de ville ikke slutte å rappe, selv om brannalarmen gikk tre ganger. Se lavbudsjettmoroa her.

Film/serie:Drive. Man trenger ikke engang å slenge inn en #pause når man sier at Gosling-swaggen er mad sexy, haha.
Resten av min topp 5 er A Tribe Called Quest-dokumentaren, También la Lluvia (Even The Rain), Skateistan og Warrior.
På seriefronten er har det vært mest lettbeinte ting som fanget oppmerksomheten: Dexter, Homeland, Breaking Bad og avslutningen av Entourage. SNL og Family Guy leverer også som vanlig, mens How to Make It in America skuffet stort.

2012: – Se den nye sesongen av Californication, og fortsette å arrangere bra konserter rundt om i Norge.

Thomas Eriksen (artist/produsent)

Stas: – Mye stas har skjedd i år, men mest stas yrkesmessig var å sitte blant de nominerte på Spellemann i år for min første soloutgivelse.

Nedtur: – RIP Steve Jobs, Amy Winehouse, Patrice O’Neal og Heavy D.

Musikkopplevelse: – Prince i Spektrum. Det var litt skuff med setlista hans, men opplevelsen var enorm.

Film/serie:Breaking Bad og The Walking Dead. Lå litt etter på begge, men sinnssyke serier.

2012: – Masse planer, ikke noe jeg kan prate om ennå, men jeg har mange prosjekter i gang. Både i Norge og utlandet.

Winta (artist/skolelys)

Stas: – Mest stas var vel det at albumet mitt endelig ble ferdig og at jeg fullførte master-graden i London.

Nedtur: – 2011 har vært litt av et år, og jeg tror alle har innsett at man må bruke den tiden man har vel og ta vare på familie og venner.

Musikkopplevelse: – Jeg endte opp på en Lenny Kravitz-konsert i London fordi en kamerat var frisøren hans. Fikk også en side by side opptreden av Lenny da han kom opp opp til båsen vi satt i. Den råeste konserten jeg har vært på på lenge!

Film/serie: – Jeg har faktisk vært helt hekta på amerikanske The X Factor!

2012: – Opptre mer, reise mer og jobbe mer i studio!

Dreamon (rapper/sanger/hunk)

Stas: – Skrive under platekontrakt med Universal Music,
gi ut min første offisielle singel og filme musikkvideo til «Closer».

Nedtur: – *Tenke, tenke*… Hmm, vet du hva? Bortsett fra 22. juli så har det vært et veldig fint år. Det er faktisk den eneste nedturen jeg kommer på.

Musikkopplevelse: – Da jeg varmet opp for Kid Cudi. Kanye West på Øya var magisk. Jeg ble også veldig imponert over albumet til Childish Gambino.

Film/serie: – Visuellt kanskje Transformers 3. Ellers likte jeg Limitless veldig godt, bortsett fra at de rusha slutten altfor mye.

2012: – Jobbe enda hardere med musikken, og drikke mer vann. I januar slipper jeg mixtapen Practice Makes Perfect, og så blir det å følge opp med andre singel, en del konserter via Artistpartner, og rett og slett fortsette å grinde som aldri før. Godt nyttår!

Silje Larsen Borgan (EMI/Hoetell)

Stas: – Mest stas populærkulturmessig i 2011 var lett… FRANK OCEAN! Dessuten: Yelawolf på Dattera til Hagen, at Watch the Throne faktisk inneholdt fete låter, å få tak i fire D’Angelo-konsertbilletter som ble utsolgt på 5 min, være på Liseberg i regnvær, spille gamle låter om igjen for ekstatisk publikum både på Slottsfjell og Hove, dra på hyttetur med Bon Iver feat. Lars Vaular feat. Marit Larsen feat. Mastodon på anlegget, lage svette i andres armhuler via dansemusikk på Blå og å le høyt synkront med alle jeg sto sammen med på Kanye West-konserten på Øya. Nå har jeg garantert glemt dritmye.

Nedtur: – Sett bortifra 22. juli, må det være noe som skjedde nesten samtidig: At Amy Winehouse, som jeg alltid har vært glad i, takket for seg.

Musikkopplevelse: – Odd Future på Hove var rått, dog det rent musikalsk nok var medium. Men, de viste hvor galskapet skal stå. Aphex Twin på Øya plasseres også i OMG-kategorien, ved siden av alt Robyn har prestert på en scene gjennom hele året.

Film/serie: – Dette har vært et serieår mer enn et filmår for meg, selv om jeg gjerne anbefaler for eksempel Poetry og Nader og Simin – et brudd, som er fine og litt annerledes filmer. Ble ellers vettskremt og hekta på The Walking Dead. Ble fascinert av Being Human. Lollet av Bored to Death. Gråt av og heiet på Sons of Anarchy.

2012: – Gleder jeg meg veldig til det nye albumet til Susanne Sundfør som kommer i mars, ser frem til festivalsommeren allerede, gleder meg til påsketur til NYC og masse utfordrende og gøyal jobbing hos EMI Music. Skal spille rå dansemusikk sammen med Dancke på Blå, Fugazi og Supa (Trondheim) hele året, og skaffe enda flere bambier til leiligheten min, invitere til flere hjemmefester, henge med søstrene mine og generelt sette pris på livet, som sommeren 2011 minnet oss på at man bør. Hei, livet er rått og vi er heldige.


Se også: Bilder fra Oslo 25. juli (<3)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer