Hopp til hovedinnhold
(HÅVARD JØRSTAD)

Heeeeldigvis reddet Envy kvelden

(HÅVARD JØRSTAD)

Publikummet i Oslo Spektrum var for det meste folk opp i åra som benyttet anledningen til å børste støv av rustne julebord-moves. Men hei, de fleste var iallefall i godt humør.

James Blunt og Jake Bugg gjorde kjedelig figur, men irrelevante Blunt har i hvert fall en litt relevant, fet bakgrunnshistorie som hardcore kaptein i det engelske forsvaret. Noen historier derfra hadde vært mer autentisk enn å høre talen til Aaron Eckhart/Harvey Dent/Two-Face om kjemisk krigføring som hadde pugga fra Wikipedia.

Morrissey ga som ventet faen ved å ikke gi ikke noe av seg selv, og ga de fleste i salen omtrent ingenting. I sine stygge joggebukser. Hallo, no leather?! Følger han ikke med?

Da var det mer stas med den bo$$$y, syriske pimpen og bryllupsfavoritten Omar Souleyman (klar for Øyafestivalen), som hevder å ha gitt ut over 500 album.

Helt vill sound, med unik autoritet på scenen uten å egentlig gjøre noe ut av seg. Litt som Birdman da han i de samme lokalene kom ut på scenen til Lil Wayne i oktober.

Flotte Timbuktu var «så där», sammen med Vinni i form, mens svenske – fortsatt bare 15 år gamle – Zara Larsson tok sin smash «Uncover». Man kunne høre på stemmen at hun var nervøs, men mor er rå.

Rå var ikke Mary J. Blige. Black don’t crack, og R&B-veteranen, som fyller 43 år i neste måned, har muligens aldri vært i bedre fysisk form (pryder coveret av nye Shape), men på scenen virket hun sliten, gammel og trultete, med null karisma og swag. Man fikk en litt pinlig tante på julebord-feeling da hun via sin Dr. Dre-klassiker «Family Affair» sang «we gots to get it crunk» mens hun «raised the roof». I hennes videoklipp om fredsprisen kom det ikke så mye som en antydning til smil rundt munnen hennes.

Men heia Norge: Envy var det verdt å kjede seg gjennom kvelden for. De utnytta i det minste hele scenen, og skapte ekte liv blant publikum med sprutende formidlingsevner. Salute! (Vi hørte også noen gamle kæbs bak meg skryte vilt av å vite hvem de var siden de hadde sett dem på Senkveld.)

Bonusminuspoeng: For lite grining av usjarmerende Claire Danes. Blunt prøvde sikkert å hooke henne Brody-style med militærhistorier på afterpartyet.
 
Se bildene:


CLAIRE OG AARON (HÅVARD JØRSTAD)


ZARA (HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


MARY (HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


GRATULERER TIL OPCW (HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


JASON UTEN MASKEN: TIMBUK (HÅVARD JØRSTAD)


JAKE BUGG JAMES BLUNT (HÅVARD JØRSTAD)


YE$$$! (HÅVARD JØRSTAD)


JAMES BLUNT JAKE BUGG (HÅVARD JØRSTAD)


VINZ FRA ENVY AKA EN-#WIN (HÅVARD JØRSTAD)


THE SHIT: NICO OG VINZ (HÅVARD JØRSTAD)


EKTE GJENKJENNER EKTE (AMANUELKIDANE5)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer