HBO klar med ny serie: – Euphoria er det hardeste jeg noensinne har gjort

3. jun 2019 kl. 08:21

Klar i rollen som junkie (@zendaya)

Bedre enn amerikanske Skam?

Om to uker har HBO premiere på Euphoria, basert på den Skins-inspirerte, israelske 2012-serien med samme navn. Trolig en inspirasjon for norske Skam.

Zendaya (Maree Stoermer Coleman) har hovedrollen som den narkomane 17-åringen Rue; en karakter delvis basert på livet til serieskaper er Sam Levinson.

Bestevenninnen til Rue er Jules Vaugh, spilt av it-transjenta Hunter Schafer.

Euphoria-regissøren laget Assassination Nation med Bill Skarsgård, Bella Thorne og Maude Apatow i fjor. 34-åringen kjenner presset: Han er sønn av den Oscar-vinnende regissøren Barry Levinson (Rain Man, Good Morning, Vietnam, Wag the Dog).

Hunter Schafer som Jules, Zendaya som Rue (HBO)

Den 22 år gamle sangeren og skuespilleren Zendaya, som har 56 millioner følgere hos Instagram, tar en 180 via rollen som narkoman tenåring. Som 13-åring ble hun kjent som Rocky Blue i Disney-serien Shake It Up, for så å bli hovedrolleinnehaveren i Disneys K.C. Undercover – hvor hun som tenåring også var serieprodusent.

Artig nok er Euphoria produsert av Drake og manageren hans Adel Nur alias Future the Prince.

I forbindelsen med premieren på HBO-showet, tok Vogue turen innom Zendaya i Oakland, California og stilte henne 73 spørsmål på 12 minutter.

Se videoen nedenfor seks av spørsmålene.

Hva har fylt dagene dine mest i det siste?

– Jeg gjør ferdig serien min Euphoria, så det tar mye tid. Jeg hadde bokstavelig talt innspilling i natt…

Euphoria har fått solid buzz?

– Ja, jeg er veldig spent…

Det et langt steg bort fra Disney? Hva kan du fortelle oss?

– Vel, jeg er like spent som jeg er vettskremt, men jeg vet ikke… Jeg kan fortelle at det er mest spennende og hardeste jeg noensinne har gjort.

Hva tiltrakk deg til Rue?

– Ærlig, jeg hater å lese manuskripter, og dette var en av de første gangene jeg har lest et manus så fort og jeg bare fortsatte å lese og lese og lese og jeg vet ikke… Jeg bare forelsket meg i henne.

Hva var mest vanskelig ved å spille henne?

– Jeg kan bare forstå hvordan hjernen hennes fungerer til en viss grad, du vet, så jeg belaget meg veldig på vår forfatter/skaper/regissør Sam Levinson, fordi Rue er mer eller mindre ham. Det er hans liv, så jeg bare spør ham.

Føler du press når du bestemmer deg for å poste ting på dine sosiale medier?

– Vet du, det er litt rart, ja… Jeg har følt det mer nå enn noen gang tidligere, noe som er litt rart for meg. Jeg har tatt et steg tilbake og poster ikke like mye lenger.

Z snakker også om kommende Spider-Man: Far From Home; hennes andre runde som Peter Parkers bestevenn MJ.

Tight one-take:

Når Zendaya blir konfrontert om en ikke navngitt kommende «ikonisk remake», unnviker hun spørsmålet.

Oakland-jenta, som spiller i sesong 2 av Netflix’ The OA, er allerede bekreftet til den nye versjonen av David Lynchs sci-fi Dune fra 1984.

Spørsmålet referer kanskje til ordet på Hollywood-gatene om at Z skal spille Ariel i spillefilmversjonen av (også litt ikoniske) The Little Mermaid. Noe som lyder som alle tiders rolletildeling.

Z filmer nå for øvrig også Finest Kind med Jake Gyllenhaal og Ansel Elgort, regissert av den norsk-amerikanske Oscar-vinneren Brian Helgeland (L.A. Confidential, Mystic River, 42).

PS: Terningkast 6: Hvis du bare skal se én ny Netflix-serie i 2019… La det bli denne!