Hopp til hovedinnhold
PÅ TIDE Å REDDE VERDEN (HBO NORDIC)

HBO-tips: Når du må reise i tid for å redde verden

PÅ TIDE Å REDDE VERDEN (HBO NORDIC)

Takket være banebrytende vitenskap og hyppig loggføring kan vi få et vagt bilde på hvor denne verdenen er på vei. Forskere kan vise til diagrammer når de forteller at global oppvarming kommer fra vårt forbruk, og ikke bare noe kineserne har funnet på for å ta over markedet.


Det er dog ikke alt som er like klart å forutse, som for eksempel når det kommer til når en eventuell pandemi skal ta over og rydde plass i boligmarkedet.

Dette jobbet Dr. Cassandra Railly (Amanda Schull, I Am Wrath, Center Stage, Suits) med å finne ut av, helt til et besøk fra fortiden fikk alle til å tro at hun var helt koko.

I HBO-serien
12 Monkeys er nemlig James Cole (Aron Stanford, X-Men: The Last Stand, Nikita, The Hills Have Eyes) sendt fra år 2043 for å komme Raillys forskning i forkjøpet og forhindre en pest som vil utslette 93.6 % av verdens befolkning. Railly har ifølge Cole jobbet hardt for å finne kjernen til problemet og nå skal de sammen unngå at grusomhetene får utspilt seg.

Fortsetter nedenfor.


NÅR DU TRODDE DE MENTE TITS-MASKIN (HBO NORDIC)


Basert på franskmannen Chris Markers kortfilm
La Jetée fra 1962 kom filmen 12 Monkeys i 1995 med Brad Pitt og Bruce Willis, men serien med samme navn premierte på Syfy januar i fjor og er nå tilgjengelig hos HBO. (Pitt ble for øvrig nominert til en Oscar for sin (bi)rolle, og tok hjem en Golden Globe i samme kategori.) 

De drøyt 45 minutter lange episodene tilbyr mang en spenningsfylt scene, da det jo faktisk er milliarder av liv som står på spill, men Coles tidsreiser ikke alltid går helt uforstyrret hen.

Dette er ikke en serie som kun er forbeholdt science fiction-fans. Produsert av blant andre Natalie Chaidez (
Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Heroes, Hunters) og Richard Suckle (American Hustle, Suicide Squad, The International) er alle oppe for en alvorstung godbit. I april kom andresesongen, og i sommer ble det kjent at 2017 bringer med seg også en tredje.

Foruten nevnte navn får en også se Kirk Acevedo (
Dawn of the Planet of the Apes, Fringe, Thin Red Line), Barbara Sukowa (Hannah Arendt, Europa, Johnny Mnemonic), Demore Barnes (The Flash, Hannibal, The Unit), Todd Stashwick (You, Me and Dupree, Along Came Polly, Welcome to the Jungle), Tom Noonan (Heat, Anomalisa, Quarry) i aksjon.

Fortsetter nedenfor.


NÅR ETIKETTE ANNO 2015 IKKE ER DIN STERKESTE SIDE (HBO NORDIC)

Hos The Lincoln Journal Star er de svært overbeviste og trekker linjer mellom 12 Monkeys og vår virkelige verden:

– Med den nylige Ebola-krisen er forutsetningen til denne serien lagt til rett tid. I tillegg til den trippy berg-og-dalbane-turen til Cole og Cassandra som har ansvaret ovenfor 7 milliarder liv, skriver avisen.Det blir ikke like full pott fra 730, men med 3,20 av 5 klapp frister det likevel å se videre.


Her er trailer til 12 Monkeys som ligger og venter på deg hos HBO:

Se også:
Denne filmen ser ekstra fet ut

Nyeste saker fra 730.no

Les mer