Hopp til hovedinnhold
(HBO NORDIC)

HBO-tips: Ekstra bra serie om utroskap

(HBO NORDIC)

Har alle en hemmelighet? De fleste svarer ofte at det ikke ville vært en hemmelighet lengre om de fortalte den, men historier kan alltids pyntes på, og vi ønsker helst å komme best mulig ut av det når ting må komme ut i lysninga.


HBO-serien
The Affair er ikke som alle andre serier. Vi blir først kjent med hovedpersonen Noah Solloway (Dominic West, McNulty i The Wire, Theron i 300), en forfatter som lever et vanlig familieliv med konemor og fire barn. På ferietur til svigers legger Mr. Solloway derimot øynene på servitrisen Alison Bailey (Agnes Kittelsen Ruth Wilson, Saving Mr. Banks, The Lone Ranger, Locke).

Fortsetter nedenforDenne ferieresidensen blir spilt i fortid, da både Solloway og Bailey viser seg å være i hvert sitt avhør flere år senere. De blir bedt om å gjenfortelle hva som skjedde denne sommeren, og plutselig vet en som seer ikke lengre hva en skal tro: Perspektivene på hendelsene er, som de jo gjerne blir ved forskjellige personer, ikke helt 100 % de samme.

The Affair premierte på Showtime høsten 2014 og har siden den tid sanket inn et knippe gjeve priser. Med en Golden Globe for beste dramaserie, en for beste skuespillerinne (for Wilson), en for beste bi-rolle i Solloways kone Helen (Maura Tierney, Lystløgneren, Insomnia, Akutten) og en Satellite Award til West for beste skuespiller hersker det liten tvil om god mottakelse.

Fortsetter nedenfor

NÅR DU TROR DU ER EN LYKKELIG FAMILIEFAR (HBO NORDIC)


Med produsenter som blant andre Anya Epstein (
Homicide, In Treatment, Gracepoint), Eric Overmyer (Homicide: Life on the Street, Law & Order, The Wire) og Jeffrey Reiner (Friday Night Lights, Columbo, Caprica) er Newark Star-Ledger er de mektig imponerte over piloten til The Affair.

Dette er vi absolutt enige i, da de 55 minuttene får en dratt ekstra inn i historien og ikke minst på spørsmålet om hva som skal skje videre.

– Like mye som manuset, får Reiners regi begge historiene til å bli både uttrykksfulle og distinkte på samme tid. Skuespillet er ekstraordinært, noe det også må være for å fullføre prosessen i å gjenfortelle en tilsynelatende lik historie, skriver en beundret San Francisco Chronicle.

Fra 730 får
The Affair en tung 4,5 av 5 klapp og at HBO Nordic tilbyr begge sesongene med til sammen 22 episoder er ikke akkurat å forakte.
The Affair sesong 3 har premiere i november. 

Se traileren til den prisvinnende serien her, og sjekk ut de to første via HBO


Se også: Dystert fra HBO om livet etter Vietnam

Nyeste saker fra 730.no

Les mer