Hopp til hovedinnhold
AMY ADAMS SOM CAMILLE SYNS IKKE HJEMME ER BEST (HBO)
AMY ADAMS SOM CAMILLE SYNS IKKE HJEMME ER BEST (HBO)

HBO-serien vi alle trenger denne høsten

Nå som ferien er over for de aller fleste og høsten nærmer seg, trenger vi kvalitetsserier til de lange kveldene. Som for eksempel nye Sharp Objects fra HBO.

Vi følger den alkoholiserte journalisten Camille Preaker (Amy Adams) til hjembyen. Redaktøren Frank Curry (Miguel Sandoval) har sendt henne på oppdrag etter at en ung jente har blitt drept og en annen har forsvunnet.

Frank vet at Camille har problemer med familien og minner fra barndommen, noe han mener det kan gi saken en personlig touch. I tillegg til at han håper det kan fungere som terapi. Han er altså både smart og snill.

Fortsetter nedenfor. 

Den psykologiske thrillerserien er basert på debutromanen til Gillian Flynn; mest kjent for Gone Girl som hadde førsteplassen på New York Times’ bestselgerliste i åtte uker. (For så å bli filmsuksess.) Sannsynligvis i likhet med romanen, er TV-versjonen av boken spennende, skummel og med flere utrolig urovekkende scener.

Det er tydelig at verken hjembyen eller familien til Camille har kommet videre de siste 20 årene, noe vi får se via flere korte, smertefulle tilbakeblikk. Dette er med å sette en helt unik stemning.

Den emosjonelt trøblete karakteren Camille er kompleks, men Amy Adams tar rollen på strak arm. Hun har ikke fem Oscar-nominasjoner for ingenting. (Nærmere bestemt for filmene Junebug, Doubt, The Fighter, The Master og American Hustle.) De nevnte tilbakeblikkene viser også traumene fra barndommen, som gjør at vi blir kjent med Camilles fortid på en fengslende og troverdig måte.

Serieskaperen Marti Noxon er best kjent for å ha vært med å skrive og produsere Buffy the Vampire Slayer, samt produsent av enda mer uforglemmelige Glee. Men det er Jean-Marc Vallée, regissøren av alle episodene, som trolig drar lasset.

Kanadieren står nemlig også bak HBO-serien Big Little Lies, som 730 gir terningkast 6.

Sharp Objects
hadde premiere i forrige måned, og har blitt enda en kjapp HBO-suksess. Vårt tips er å ta en titt.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer