Hopp til hovedinnhold
VI TRENGER ALLTIDS MER FANTASY I HVERDAGEN (HBO NORDIC)

HBO-premiere: The Shannara Chronicles er endelig tilbake

VI TRENGER ALLTIDS MER FANTASY I HVERDAGEN (HBO NORDIC)

Denne artikkelen inneholder avsløringer fra første sesong av The Shannara Chronicles. 
Fantasy-sjangeren har råmildt sagt tatt av på TV i løpet av de siste fem årene. Storsatsinger om monstre, drager og overnaturlige evner blir mer og mer vanlig å se på skjermen – og det liker vi.   
En av fjorårets store nykommere innenfor sjangeren var MTVs episke drama The Shannara Chronicles, som handler om the Four Lands – en del av en post-apokalyptisk versjon av jorden der magi finnes, og mennesker eksisterer sammen med alver, gnomer, dverger og troll.
Tirsdag denne uken har sesong to endelig premiere i Norge via HBO Nordic, og etter det vi vet skal den nye sesongen bli enda mørkere enn forrige. 
Ikke at vi helt skjønner hvordan det skal være mulig, første sesongen var da allerede ganske bekmørk?
Saken fortsetter nedenfor


ALLANON (MANU BENNETT) HOLDER SEG GODT TIL Å VÆRE EN 300+ ÅR GAMMEL DRUIDE (HBO NORDIC)


Gjennom 10 episoder blir vi kjent med de tre ungdommene Wil, Amberle og Eretria som må beskytte verden fra demoner ved å redde det hellige treet Ellcrys. Treet er nemlig det eneste som hindrer demonlederen Dagda Mor og arméen hans fra å vandre på jorden igjen. 
Serien er basert på en av bøkene i den bestselgende serien Shannara av forfatter Terry Brooks, The Elfstones of Shannara
(Gøyal fakta: den nyeste boken i serien, The Black Elfstone, ble lansert i år, 40 år etter den første boken ble sluppet i 1977.) 

Kort fortalt starter historien med alveprinsessen Amberle (spilt av relativt ukjente Poppy Drayton), som skaper historie når hun blir den første jenta utvalgt som vokter over treet Ellcrys. 
Når de andre utvalgte blir drept av demonstyrkene ganske tidlig i serien, er det bare Amberle som står mellom Dagda Mor og hans gjenoppstandelse. 
Det er mildt sagt press på den stakkars jenta.

Med seg på ferden har hun den hardbarka røverdatteren Ronja Eretria (Ivana Baquero, kjent fra Pan’s Labyrinth), og den kjekke halv-alven («halven»?) Wil Ohmsford, spilt av Austin Butler fra Arrow og The Carrie Diaries
 
Litt romanse kommer selvsagt inn i bildet, for hva er en historie uten en dose kjærlighet?
En av seriens sterkeste sider ligger i det rent visuelle. Nydelige landskapsbilder og superrealistiske CGI-monstre preger ungdommenes reise, til den grad at man gjerne må spole tilbake for å se sekvenser én gang til. 
(Gøyal fakta #2: The Shannara Chronicles er spilt inn på New Zealand, hjemlandet for omtrent alt av fantasy-produksjoner, som f.eks. Peter Jacksons Ringenes Herre.)
Etter omtrent syv timer med fullpakket drama og intense kamper med furier og formskiftere, slutter det første eventyret med at Amberle må ofre seg selv for å gjenskape Ellcrys og bortvise Dagda Mor for godt.

Det er dette som skaper utgangspunktet for andre sesong, som foregår omtrent et år etter hendelsene i forrige sesong. 
Saken fortsetter under


WIL (AUSTIN BUTLER) MISTER BÅDE NAIVITETEN OG HÅRET I DEN NYE SESONGEN. VI LIKER DET (HBO NORDIC)


I forkant av ukens premiere har det blitt sluppet en del korte promovideoer, som røper litt av den kommende handlingen.
Etter det vi vet, vil sesong to ikke være basert på en av Terry Brooks bøker, men heller en originalhistorie skrevet av serieskapere Alfred Gough og Miles Millar, dog i samarbeid med Brooks. 
I tillegg til nye mørke krefter, vil hovedproblemet denne sesongen også inkludere en konfrontasjon mellom heltene våre og «The Crimson» – en gruppe krigere ledet av General Riga (Desmond Chiam) som ønsker å tilintetgjøre all magi. 
Wil, som sliter med tapet av sin kjære Amberle, bestemmer seg for å kutte ut magi og fokusere på å bli en healer. Austin Butler har avslørt at Wil har mistet mye av naiviteten sin, og dette har gjort personligheten hans mye mørkere i den kommende sesongen. 


Saken fortsetter under


ANDRE SESONG VIL UTFORSKE EN ROMANSE MELLOM ERETRIA (IVANA BAQUERO) OG EN AV DE NYE JENTENE I SERIEN (HBO NORDIC)


Samtidig så har publikumsfavoritten Eretria, etter å ha slitt med å frigjøre seg fra røverklanen og å bli fri fra slaveeiere, endelig hatt mulighet til å vokse og finne ut hvem hun egentlig er, røper Ivana Baquero i en ny promo. 


 
Sesong to kommer til å utforske Eretrias bakgrunn, familien hennes og samtidig introdusere en kvinnelig romanse for henne. (Yay for god LHBT-representasjon!)
Én ting er sikkert: Etter den emosjonelle berg-og-dal-banen som var sesong én, med tapt kjærlighet, drap av kjære brødre og ofring av favoritter, så er det ingenting som egentlig kan forberede oss på premieren denne uken.
Men vi ser selvsagt på uansett. 
HBO Nordic har første sesong av The Shannara Chronicles tilgjengelig nå, og har premiere på sesong to tirsdag 9. oktober. Klikk her for å se!
 
Se trailer for den nye sesongen:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer