Hopp til hovedinnhold
Sarah Snook og Kieran Culkin som søsken Shiv Roy og Roman Roy (HBO)

«Money wins!» Succession tilbake med mer grådig familiedrama

OPPDATERT 20. august: HBO har kun vist to episoder av sesong 2, men kanalen er ikke i tvil: Succession får sesong 3. Dette ble bekreftet i kveld. Sesong 1 fikk fem Emmy-nominasjoner. Se traileren til sesong 2 nedenfor.

Dolkingen i ryggen fortsetter.

Den kritikerroste HBO-serien om den mektige, dysfunksjonelle New York-familien Roy, eieren et av verdens største medieimperium, har fått sesong 2.

I den første offisielle traileren får vi se at pappa Logan Roy ikke har mistet appetitten på makt og penger, mens barna nådeløst kniver om posisjonering i familiesjappa.

Hvis du har rotet deg inn i denne saken uten å ha sett Succession sesong 1, skal vi ikke røpe mye av hva som skjer. Men du bør glede deg.

Man må dog få lov å nevne at den eldste, ofte rusmisbrukende sønnen Kendall forsøker å ta over for pappa – uten hell.

I den første fulle traileren til sesong 2, får vi blant annet se at yngstemann Roman som drar frem narkoproblemene til storebroren – som i et senere glimt blir (bokstavelig talt) spyttet på.

Samtidig ser lillesøsteren Shiv brått ut til å kunne rykke oppover i selskapet.

Se første offisielle trailer for andre runde av Succession:

Premiere 11. august, som bør bety natt til 12. august norsk tid.

Karakteren Logan Roy, sjefen for Waystar Royco-konglomeratet, er løst basert på den 88 år gamle News Corp.-mogulen Rupert Murdoch (FOX News, etc.). Som også er litt av en karakter.

Kieran Culkin spiller yngstemann i familien. Han fikk en pangstart på karrieren via de to første Home Alone-filmene (sammen med storebroren Macaulay) og har blitt Emmy-nominert for rollen i Succession.

Serieskaper Jesse Armstrong har skrevet kommende Downhill. Filmen er en amerikanske versjon av svenske Turist alias Force Majeure, med blant andre Julia Louis-Dreyfus, Will Ferrell og Norges mest kjente mannlige Hollywood-stjerne Kristofer Hivju.

Se også: Er Succession årets beste nye HBO-serie?

Danske Nikolaj Coster-Waldau fra Game of Thrones svarer haterne: – Vi jobbet ræva av oss for å lage den beste avslutningen!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer