Hopp til hovedinnhold
hbo max The Witches An American Pickle Locked Down Moonshot Charm City Kings Superintelligence
HBO Max (Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket/Getty)

HBO Max fjerner seks eksklusive filmer uten å si ifra

HBO Max er sneaky? 🤔

OPPDATERT 23. august: HBO Max gir, og HBO Max tar. Og det siste gjør folk forbanna. Flott med House of the Dragon, men hvor ble det av Sesame Street??? Observante abonnenter reagerer nå på at streameren i tillegg til en håndfull store filmer (se listen nedenfor) også har tatt bort gamle episoder av det suverene dukkeshowet.

Fun fact: Norske Sesam stasjon, som gikk på NRK gjennom hele 90-tallet, er faktisk en offisiell spin-off. Sesam stasjon er spilt inn i Norge (location utendørs er i virkeligheten Lørenskog stasjon), med kostymer designet av NRKs Ellen Andreassen Jensen håndlaget i New York. Dessverre er bare fire av Sesam stasjons flere hundre episoder tilgjengelig for streaming i dag.

Heldigvis er Sesame Street-teamet raske på labben og deler nå episodene gratis via YouTube.

 


OPPDATERT 4. august: HBO Max og discovery+ gifter seg 💍 Litt av en uke for HBO og eieren deres. Etter at Warner Media og Discovery ble til Warner Bros. Discovery, annonserer CEO David Zaslav at de slår HBO Max og discovery+ sammen til én streamer. Sistnevnte startet opp i Norge i 2014 som dplay, men byttet navn til discovery+ i 2021. Navnet på den nye streameren er ikke kjent. (Men de går forhåpentligvis ikke for HBO Max discovery+.) De to brandene er assosiert med helt forskjellig innhold. David Zaslav har bygget opp Discovery til et powerhouse ved å lage billige realityserier som ofte treffer bra. Mens HBO bruker store ressurser på filmer og scripted TV-serier som vinner Emmy-priser. Nå får vi altså Succession, Euphoria og House of the Dragon side om side med Linni søker drømmeprinsen med Linni Meister, Synnøve rydder opp med Synnøve Skarbø og hele Norges 71° nord. Streamer-sammenkjøringen blir presentert med plakaten nedenfor for investorene. Sammenslåingen av HBO Max og discovery+ skjer i USA i 2023 og i Europa i 2024.

HBO Max Discovery Plus Norway Dplay

HBO Max og discovery+ blir til én streaming-tjeneste


Det er tøffe tider i streaming-bransjen. Bare spør Netflix som i løpet av en måned sparker 450 personer for å spare penger.

Den nye Warner Bros. Discovery-direktøren David Zaslav skal slå sammen HBO Max og innholdet til reality-TV-entusiasten Discovery+ på én plattform, kutte 3 milliarder dollar i kostnader og generelt passe på lommebøkene til sine kreative avdelinger. Jamfør gårsdagens Hollywood-bombe om at de brått skroter sin nesten ferdige DC-blockbuster-satsing Batgirl.

Nå har HBO Max i smug fjernet seks av sine eksklusive Max Originals-filmer ifølge en observant Reddit-bruker via Variety. Titlene plasseres som VOD-filmer hos andre aktører for å få cash. I forkant ble de ikke listet under oversikten hos HBO over hvilke filmer og serier som er på vei til å forsvinne.

Er du HBO Max-abonnent som planla å se disse Max Original-filmene som egentlig er eksklusive for HBO Max?

For sent. Nå må du betale for å leie eller kjøpe dem på andre plattformer.

hbo max The Witches An American Pickle Locked Down Moonshot Charm City Kings Superintelligence

The Witches, An American Pickle, Locked Down, Superintelligence, Moonshot, Charm City Kings (HBO/Warner Bros.)

Se også: #CancelNetflix trender på Netflix etter kansellert seriefavoritt

Nedenfor er de ferske Warner Bros.-filmene som nå er borte fra streameren uten at abonnentene har fått heads up.

Eventyrfilmen Roald Dahl’s The Witches (2020) med Anne Hathaway, Octavia Spencer og Chris Rock…

Dramedien An American Pickle (2020) hvor Seth Rogen våkner opp 100 år senere…

Romkom Superintelligence (2020) med Melissa McCarthy…

Will Smith-produserte, Angel Manuel Soto-regisserte Baltimore-drama Charm City Kings (2020) med Teyonah Parris og Meek Mill, som hadde premiere på Sundance Film Festival…

Romkom-thrilleren Locked Down (2021) med Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor og danske Claes Bang…

Romkom-sci-fi Moonshot (2022) med Cole Sprouse og Lana Condor…

LeBron James’s omstart av komedien House Party skulle ha premiere hos HBO Max 28. juli. Det skjedde ikke – og filmen er brått fjernet fra oversikten over hva som kommer.


730.NO GLEDET SEG TIL Å DEKKE DENNE: I juni skrinla David Zaslav planene for den originale, ambisiøse HBO Max-sci-fi-serien Demimonde til J.J. Abrams. 

(Altså mannen bak seriene Alias, Fringe og Lost. Samt filmer som Mission: Impossible III, Super 8, to Star Trek-filmer og t0 Star Wars-filmer.)

Ifølge Deadline skjer dette fire år etter at HBO kjøpte rettighetene til storsatsingen. 

Danielle Deadwyler (fra den ferske, skamundervurderte, postapokalyptiske HBO-miniserien Station Eleven) skulle spille karakteren Olive Reed, som mister ektemannen og datteren i en brutal forskingsulykke. Hun blir tvunget til å avdekke en konspirasjon for å gjenforenes med familien sin som er tapt i en annen, mørk verden.


To av de nevnte HBO Max-filmene er med Anne Hathaway.

Ringreven har bommet på en del prosjekter i de siste årene, men hennes ferske biografiske serie WeCrashed har fått mye oppmerksomhet. Og hun bærer serien på sine skuldre.

Dessverre ble Oscar-vinneren snytt for en Emmy for sin skrullete innsats. 

730.no anmelder WeCrashed

Les mer