Hopp til hovedinnhold
Jugepavene spilles av Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon, Nicole Kidman og Laura Dern (HBO)

HBO kommenterer ryktene om strid i kulissene til Big Little Lies sesong 2

En av sommerens mest populære serier har uten tvil vært sesong 2 av Big Little Lies.

Den første runden introduserte oss til en gruppe med kvinner i California (spilt av Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Laura Dern og Shailene Woodley) involvert i et drap.

Den nye delen viser hvordan de lever med løgnen. Noe som ikke går så greit.

Det har heller ikke vært enkelt i seriens kulisser i etterkant.

I alle fall ikke for regissør Andrea Arnold. Den britiske kvinnen skal ha mistet sin kreative kontroll da sesongen skulle klippes, til fordel for kanadiske Jean-Marc Vallée, som regisserte sesong 1.

Meryl Streep som Mary Louise; moren til Alexander Skarsgårds karakter Perry (HBO)

Spekulasjonene har florert på nettet, men HBO-programsjefen Casey Bloys dysser det hele ned.

– La meg presisere. Det ville ikke vært en sesong 2 uten Andrea. Vi står i gjeld til henne, sier han ifølge Variety.

– Slik alle som jobber med tv vet; en regissør har vanligvis ikke den siste kreative kontrollen. Så at tanken om at kreativ kontroll blir tatt fra en regissør er et falskt premiss.

Desperate husmødre (HBO)

– Det som er typisk for tv er at regissører leverer inn sin versjon, og så bruker serieskaperen og produksjons-teamet denne til å finslipe den (til en nye versjon). Det er det som skjedde her, forklarer Casey Bloys.

– Hele produksjons-teamet spurte Jean-Marc om å komme og finslipe episodene. Det vil være vanskelig å peke ut serier som viser regissørens egen versjon av noen av episodene.

Serien er laget og skrevet av David E. Kelley.

Ettersom Jean-Marc Vallée var opptatt med regi og klipp av HBO-serien Sharper Objects, ble Andrea Arnold hyret til å regissere Big Little Lies sesong 2.

HBO fikk Andrea Arnold til å regissere sesong 2 av Big Little Lies, men tok sesong 1-regissør Jean-Marc Vallée tilbake og ba ham redigere Andreas versjon (Pascal Le Segretain/Getty, Frederick M. Brown/Getty)

Tidligere denne måneden skrev Indiewire at HBO tok inn Andrea fordi det ville være enkelt å redigere hennes versjon til en cut de ønsket via Jean-Marc.

Noe som ikke er uhørt i serieverdenen.

Problemet skal være at Andrea angivelig ble lovet full kreativ frihet (og hun fikk ha med sin egen filmfotograf).  Samt at Jean-Marc skal ha startet å klippe om Andreas originale versjon av sesong 2 mens Andrea fortsatt satt i London og klippet sine opptak.

Hun skal ikke ha visst om den andre prosessen i Los Angeles og skal aldri ha snakket med Jean-Marc underveis.

Ifølge Indiewire kuttet kanadieren bort så mye fra Andreas versjon at han ba HBO om å få skyte scener på nytt i 17 dager. Til sammen 11 klippere ble hyret for å få ferdig sesongen.

Sesong 2 av Big Little Lies har dog blitt en suksess, i likhet med den første. Sesongavslutningen på søndag hadde flere seere enn finalen til sesong 1.

Serien har allerede mottatt 16 Emmy-nominasjoner og vunnet åtte av dem, inkludert priser til Nicole Kidman, Laura Dern og svenske Alexander Skarsgård. (Sistnevntes karakter er en komplisert håndfull, for å si det mildt.)

HBO har ennå ikke annonsert sesong 3, men programsjefen sier «aldri si aldri».

730 anmelder: Leverer Big Little Lies igjen?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer