Hopp til hovedinnhold
Ridley Scott tar i mot pris for “The Martian på Directors Guild of America Awards at the Hyatt Regency Century Plaza i Los Angeles i 2016 (Alberto E. Rodriguez/Getty/DGA)
Ridley Scott tar i mot pris for The Martian på Directors Guild of America Awards at the Hyatt Regency Century Plaza i Los Angeles i 2016 (Alberto E. Rodriguez/Getty/DGA)

Ridley Scott hater superheltfilmer

Ridley Scott er ikke fan av Marvel Cinematic Universe.

Eller DC Extended Universe for den saks skyld.

Regissørveteranen fyrer løs om hvor mye han misliker filmer med superhelter.

– Nesten alltid er de beste filmene drevet av karakterene, og vi kan snakke om superhelter […] hvis du vil, fordi jeg vil knuse dem, sier Sir Ridley Scott til Deadline.

– Jeg knuser dem. [Superheltfilmer] er jævla kjedelige, legger han til.

– Manusene deres er ikke bra.

BTS fra 1979-sci fi-horror-klassikeren Alien fra 1979 med Ridley Scott sammen med Sigourney Weaver som Ellen Ripley (20th Century Fox)

BTS fra 1979-sci fi-horror-klassikeren Alien fra 1979 med Ridley Scott sammen med Sigourney Weaver som Ellen Ripley (20th Century Fox)

Den britiske 83-åringen, som er aktuell med House of Gucci, putter noen sine mest kjente filmer i superheltsjangeren.

– Jeg tror jeg har laget tre flotte superheltfilmer. En er Alien med Sigourney Weaver… Og jævla Gladiator… Og en vil være Harrison Ford [Blade Runner], sier han til Deadline.

– De er superheltfilmer. Så hvorfor har ikke superheltfilmene bedre historier? Beklager. Jeg gikk av sporet, men jeg mener… Kom igjen! De reddes stort sett av spesialeffekter, og det blir kjedelig.

Blade Runner fra 1982 med Harrison Ford som dusørjegeren Rick Deckard (Warner Bros.)

Blade Runner fra 1982 med Harrison Ford som dusørjegeren Rick Deckard (Warner Bros.)

Les også: Er Eternals den verste Marvel-filmen så langt? Eller forrykende og forfriskende?

– [Karakteren til] Harrison Ford var en superhelt, men alle var forvirret fordi han fikk banken dritten ut av seg på slutten av den andre superhelten, som de trodde var den slemme fyren, men som viste seg å være en god fyr. Jeg synes det er ganske kult.

Ridley Scott blir ikke spurt om han har sett for eksempel Avengers: Endgame eller noen av de andre superheltfilmene i nyere tid.

I 2019 fortalte Martin Scorsese også hva han synes om Marvel-filmene.

– Jeg prøvde, sier regissøren på spørsmål om han har sett noen av dem.

– Men det er ikke cinema, avfeier han i intervjuet med Empire.

– Ærlig talt, det nærmeste jeg kommer, så velskapte som de er, med skuespillere som gjør så godt de kan under omstendighetene, er fornøyelsesparker.

– Dette er ikke film for mennesker som prøver å formidle emosjonelle, psykologiske opplevelser til et annet menneske.

Les også: 730.no anmelder The Irishman

Det ser ut som om folk synes Ridleys nyeste film The Last Duel med Matt Damon og Ben Affleck ser kjedelig ut. Filmen flopper i alle fall på kino: Les mer om den og se en smakesnutt


Ridley Scott ble Oscar-nominert for sin regi på Thelma & Louise, Gladiator og Black Hawk Down, samt at The Martian (med Aksel Hennie) ble nominert til beste film. Men han har aldri vunnet under Academy Awards.

Veteranens neste verk er den biografiske filmatiseringen av boken The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed.

Mer her: Lady Gaga dreper Adam Driver

Les mer