Hopp til hovedinnhold
Klar for et nytt eventyr? (Niantic)

Harry Potter-versjonen av Pokémon GO er tilgjengelig i Norge

Her er vårt førsteinntrykk av Wizards Unite.

Harry Potter-fans har drømt om en magisk versjon av spillet helt siden lanseringen av Pokémon GO, og nå er spillet Wizards Unite endelig ute – også i Norge.

Pokémon GO fikk millioner av mennesker verden over til å løpe rundt i parker, skauen og bybildet for å fange lommemonstre, men det spørs om Harry Potter-versjonen av samme idé vil få samme mainstream-effekt.

Hovedkonseptet til Pokémon GO er tross alt såre enkelt; you gotta catch em all.

Idéen om å gå rundt i den virkelige verdenen for å samle noe gjorde at mange ble fan av et Pokémon-spill for første gang.

Konseptet var så enkelt at både 10- og 70-åringer som knapt hadde hørt om Pikachu kunne hoppe inn i spillet.

Niantic-spillet Wizards Unite er bygd på samme motor som Pokémon GO.

«Landemerker» IRL (statuer, broer, trikkestopp +++) er attraksjoner i spillet, men pokéstop og gym er byttet ut med magiske bygg som vertshus og festninger.

Spillet har også en funksjon som ligner fanging av Pokémon, men i stedet for å kaste ball, så kaster man ulike trylleformler. Variasjonen her er en klar forbedring fra Pokémon GO.

Borte er Pokédexen, i stedet har man en slags klistremerkebok hvor folkene, skapningene og tingene du finner samles.

Niantic introduserte gradvis nye funksjoner til Pokémon GO, men i Wizards Unite er det mye å sette seg inn i fra første stund.

Språket er mer avansert, storyline er noe uklar (spesielt hvis man er utålmodig sjel som trykker seg forbi tekstplakater), og selv for hardbarka Harry Potter-fans kan det være vanskelig å få et overblikk i starten.

En enkel løsning er selvfølgelig å bare trykke på alt som kan trykkes på, og så finne ut av ting etter hvert. Det ble kjapt vår strategi.

I Wizards Unite er det daglige gjøremål du kan få belønninger for, i tillegg til større oppdrag som går over tid. Disse gir både poeng (xp) og dingser du kan bruke i spillet, og i starten går det fort å øke i level.

For «Potterheads» er det stas å kunne lage sin egendefinerte tryllestav, velge hus og de tingene der. Du kan også lage ditt eget profilbilde med både langskjegg, heksehatt og arr i panna.

Det virker dog som at spillgleden blir noe begrenset for brukere utenfor tettbygde strøk, noe også Pokémon GO fikk kritikk for.

Wizards Unite har potensiale til å bli et godt spill, men vi sliter med å se appellen for folk som ikke allerede er Harry Potter-fans. Da kan man like gjerne spille Pokémon GO.

Hekser og trollmenn kan potensielt få mye glede ut av Wizards Unite, i verste fall så får du i det minste litt ekstra mosjon.

Så gi det gjerne en sjanse, og ikke gi opp med en gang fordi det er mye mas på skjermen.

Se traileren her: 

Wizards Unite er tilgjengelig gratis i App Store og Google Play.

Se også: Ny bok og film fra The Hunger Games

Nyeste saker fra 730.no

Les mer