Hopp til hovedinnhold
Får vi se Daniel Radcliffe i den nye Harry Potter-serien? (Slaven Vlasic/Getty Images/The Roku Channel)

Daniel Radcliffe om å bli med i HBO Max sin reboot av Harry Potter

Kan vi forvente en cameo fra Daniel Radcliffe i den nye Harry Potter-serien.

OPPDATERT 29. september: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson og flere Harry Potter-stjerner deler sine hyllester til Michael Gambon etter nyheten om skuespillerens bortgang som kom i går.

Michael var nok for de aller fleste mest kjent for sin rolle som professor Albus Humlesnurr i den magiske franchisen. Veteranen sovnet fredfullt inn med kona og sønnen ved sin side på et sykehus hvor han ble behandlet for lungebetennelse. Han ble 82 år gammel.

Til Variety sier Daniel Radcliffe alias Harry Potter at verden har blitt betraktelig mindre morsom etter nyheten om Michaels død.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

– Michael Gambon var en av de mest brilliante, uanstrengte skuespillerene jeg noensinne har hatt æren av å jobbe med. Men til tross for hans enorme talent, er det hvor morsomt han hadde det med jobben sin jeg vil huske aller best. Han var tøysete, uærbødig og hysterisk morsom. I tillegg elsket han jobben sin, men virket aldri å la den definere han. Han var en utrolig god forteller av både historier og vitser, og hans vane med å viske vekk grensene mellom fakta og fiksjon da han snakket med journalister gjorde han til en av de mest underholdene menneskene du kunne ønske å være med på presseturneer, forteller Daniel.

– Den sjette filmen var den jeg fikk mest tid til å jobbe med Michael. Han gjorde de mange timene vi tilbrakte foran en green screen sammen til de mest minneverdige og gledelige de hadde noe som helst rett til å være. Jeg er så lei meg for å høre at han har gått bort, men jeg er så takknemlig for at det faktumet at jeg er en av de heldige menneskene som fikk jobbe med han, avslutter skuespilleren.

Medskuespilleren Emma Watson alias Hermine Grang har også noen ord å dele.

«Snille, snille, snille Michael Gambon. Du tok det aldri for seriøst, men likevel leverte du noen av de mest seriøse øyeblikkene med så mye alvor. Takk for at du viste oss hva det betyr å være kledd i storhet på en lett måte. Vi vil savne deg. Xx», skriver Emma.

Emma Watson michael gambon harry potter

(Instagram/emmawatson)

Siste medlem av den gylne trio alias Ronny Wiltersen alias Rupert Grint deler også en hyllest på Instagram.

«Så trist å høre om Michael. Han brakte så mye varme og tøysestreker til sett hver dag. Han gjorde inntrykk på meg som barn og ble en personlig rollemodell for meg ved å finne det morsomme og eksentriske ved livet. Sender all min kjærlighet til familien hans, Rupert», skriver skuespilleren.

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Da HBO Max annonserte nyheten om at bøkene om Harry Potter blir TV-serie hos streameren, var reaksjonene godt og blandet.

Noen har ytret sin skepsis da flere mener det er unødvendig, for tidlig og at det skal mye til å leve opp til originalfilmene.

Harry Potter selv aka Daniel Radcliffe er derimot spent på den nye versjonen.

Men det betyr riktignok ikke at han er ivrig etter å sette sitt spor i serien.

Harry Potter TV-serie pa HBO Max Warner Bros Discovery Daniel Radcliffe
(Warner Bros.)

I et intervju med ComicBook forklarer skuespilleren at han tror det er fult mulig for han å overrekke stafettpinnen til noen andre, uten å fysisk gjøre det via en cameo.

Det tror han heller ikke at de involverte i den nye serien har noe ønsker om.

– Slik jeg har skjønt det prøver de virkelig å starte på nytt, og jeg er sikker på at hvem enn som lager det vil sette sitt eget preg på det. De vil antageligvis ikke prøve å finne ut av hvordan de kan få gamle Harry til å gjøre en cameo oppi det hele. Så jeg prøver definitivt ikke å sikte etter det på noe som helst måte, forklarer Daniel.

Han poengterer derimot at han ønsker dem alt av hell og lykke i verden.

– Jeg ønsker dem, åpenbart, alt vel. Jeg er veldig spent på å overrekke den stafettpinnen, men jeg tror ikke den trenger at jeg fysisk overrekker den, hever skuespilleren.

En annen Harry Potter-stjerne har derimot ytret at han gjerne spiller en karakter i en reboot.

Daniel Radcliffe
Darry <3 (Instagram/t22felton)

Tom Felton aka Draco Malfoy har tidligere sagt han gjerne returnerer for å spille sin karakters far, Lucius Malfoy – originalt spilt av Jason Isaacs.

Dette sa han dog i 2019 – før serien på Max var et faktum.

Se også: Emma Watson forsikrer om comeback

(Warner Bros.)

– Mitt håp er at når de gjør det så er jeg gammel nok til å spille Lucius! Gi det 15 år til også kommer jeg tilbake og spiller Lucius. Jeg ville gjort det på et blunk, sa Tom til Daily Mail den gang.

Via litt enkel hoderegning minsker håpet dog en smule, ettersom sitatet fra 2019 kun er fire år siden.

Vi antar jo at den nye serien blir å se på TV-skjermen før det har gått en hel dekade.

Se også: Forteller om ubehagelige opplevelser på Harry Potter-settet

Les mer