Hopp til hovedinnhold
Harry Potter-serien remake av HBO
Harry Potter-serien ble annonsert i 2023 med en kort teaser (Warner Bros. Discovery)

Harry Potter-serien: Alt vi vet så langt om remaken fra HBO

Gutten som overlevde returnerer. Harry Potter-serien er på vei og 730.no samler alt vi vet så langt om remaken.

En remake av den berømte Harry Potter-historien måtte jo skje før eller siden. Akkurat nå produseres en helt ny versjon som vil ta for seg bøkene til J.K. Rowling enda dypere enn før. 

Kortene rundt Harry Potter-serien holdes tett av Warner Bros. Discovery, men det har kommet frem noen godbiter siden annonseringen som kan gi en liten oversikt.

La oss gå gjennom alt vi vet så langt.

Hvorfor lager Warner Bros. Discovery en remake av Harry Potter?

I april 2023 bekreftet studioet at de skal gjenskape Harry Potter-universet, denne gangen via en serie som skal strekke seg over 10 år. Dette er for å skape en «ny æra» for Harry Potter-fans og introdusere franchisen til et nytt publikum.

– Vi er glade for å gi publikum muligheten til å oppdage Galtvort på en helt ny måte, sa Max-sjef Casey Bloys under annonseringen.

Nyheten kom i forbindelse med rebrandingen fra «HBO Max» til «Max». Da ble det også kjent at Warner Bros. Discovery skal lage en remake av Harry Potter som en Max-original.

Selskapet endret dog nylig på strategien deres hvor de bestemte seg for å gjøre om flere Max-originaler til HBO-originaler istedenfor. Kan de bestemme seg eller? 

Hva skal remaken handle om?

harry potter og de vises sten
Perfekt casting av Chris Columbus (Warner Bros. Discovery)

Det er jo rimelig åpenbart. Serien skal adaptere den mest-selgende bokserien noensinne. Men nå som vi får historien om gutten med arr i panna i et helt nytt format, blir det interessant å se hvordan de kan adaptere annerledes fra filmene.

Under annonseringen nevnte Casey Boys at HBO-serien skal holde seg trofast til bøkene og dykke dypt i hver av dem.

Hver sesong skal angivelig ta for seg én bok om gangen. Men siden det er syv bøker, og de har snakket om at serien vil løpe i 10 år, kan det virke som de gjør noe annet. Vi vet ikke med sikkerhet før de deler mere nytt om remaken.

Hvem skal lage serien?

Den siste store nyhetene fra remaken er at Warner Bros. Discovery har signert Harry Potter-seriens manusforfatter og regissør.

Francesca Gardiner skal være såkalt «showrunner» for HBO-serien, og ansvarlig produsent sammen med Succession-kollega Mark Mylod som skal regissere flere episoder. 

Dette er en veldig lovene duo. De har begge jobbet på andre HBO-serier tidlig. Gardiner har produsert Killing Eve og His Dark Materials. Mylod har serier som Entourage, Shameless og Game of Thrones på CVen. I tillegg regisserte han «eat-the-rich»-filmen The Menu med Anya Taylor-Joy og Voldemort alias Ralph Fiennes. Gardiner og Mylod har tidligere jobbet sammen på suksessfulle Succession.


Les også: Succession sesong 4 anmeldelse


Når har Harry Potter-serien premiere?

Noen ønsker nok remaken umiddelbart og andre ser seg fornøyde med ventetiden. Akkurat nå er det ingen annonseringer om premieredato. Om man ønsker en spesifikk dato er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Harry Potter-serien ble som nevnt annonsert i vår 2023. Det har også tatt tid å lande på forfatter og regissør. I og med at dette kommer til å bli en av streamerens største serier vil det nok kreve en god del produksjon. Spesielt om man skal følge opp de allerede fantastiske filmene vi allerede har fått. Presset er høyere en skyhøyt.

Dermed er det helt absurd å forvente noe som helst fra serien i 2024 og til og med 2025. Realistisk sett kan serien forhåpentligvis sikte mot 2026, og det er noe Warner Bros. Discovery-sjef David Zaslav har nevnt selv:

– Vi klarer ikke å vente med å dele en dekade med nye historier med fans over hele verden på Max. Vi sikter mot debut i 2026.

Hvem skal spille i Harry Potter-serien?

harry potter og fangen fra azkaban
Harry Potter-filmene hadde en herlig blanding av nykommere og britiske skuespillerlegender (Warner Bros. Discovery)

Det mange er mest spent på er hvem som skal ta over stafettpinnene og spille disse ikoniske karakterene som allerede har blitt levert av et stjernelag.

Tenk hvor mye press det er å følge opp disse rollene. Hvem skal spille Harry Potter? Per dags dato er det ingen annonseringer om hvem som skal spille gutten eller noen av de andre karakterene. Så castingen av Harry Potter, Hermine og Ronny må vi vente med.

Warner Bros. TV Group-styreleder Channing Dungy nevnte nylig i et intervju at castingprosessen starter etter de har funnet en «showrunner». Noe de nå har gjort!

– Utfordringen er de to første bøkene, hvor barna er unge, rundt 11 eller 12, sa hun til Variety

Forhåpentligvis er det noen barneskuespillere vi ikke er kjent med fra før av, som de gjorde med filmene. Og vil noen skuespillere fra filmene dukke opp i serien som homage? Det hadde jo vært litt gøy (men samtidig helst ikke).

Man kan jo se for seg at originalcasten vil ha noe form for involvering med den nye serien.

Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe har tidligere uttrykt sine tanker om remaken.

Blir det flere Fantastic Beasts-filmer?

I fjor høst delte Fantastic Beasts-regissør David Yates statusen på spin-off filmserien. Yates lagde også de fire siste Harry Potter-filmene.

I intervjuet med Deadline sa regissøren at han har «stor hengivenhet» for den «herlige gruppen med mennesker» han jobbet med, men…

– Vi har ikke hatt en samtale [om Fantastic Beasts] siden vi fullførte den.

Den seneste utgaven av Newt Scamander-eventyret var 2022-filmen The Secrets of Dumbledore. Siden har vi ikke hørt mer om filmserien. Og Yates beskriver den som midlertidig parkert, men uttrykker samtidig engasjementet for å fortsette.

Er J.K. Rowling involvert i remaken av Harry Potter?

Forfatter J.K. Rowling er vel den store elefanten i rommet. Uansett hva du føler om henne, kommer hun til å ha øyner, ører og hender rettet mot remaken. Hun har kreativt kontroll og står som produsent. Til hvilket nivå er usikkert.

Hun har i tillegg med seg teamet sitt Neil Blair og Ruth Kenley-Letts via selskapet hennes Brontë Film and TV. 

(Dave Hogan/Getty Images)

Blir det andre Harry Potter-prosjekter fremover?

Warner Bros. Discovery og David Zaslav har vært åpne om hvordan de skal utvide franchisene de eier. Harry Potter, Ringenes herre og Dune for å nevne noen. 

Heldigvis skal de ikke gjenskape Ringenes herre-trilogien, men planene er lagt frem for flere filmer og serier om karakterene fra Tolkien-universet. Nylig ble det annonsert en Gollum-film som også gjenforener flere av hodene bak originalene.

Med dette i bakhodet er det ikke umulig at selskapet utvikler flere prosjekter relatert til Harry Potter-universet.

– Vi har frihet til å gjøre hva vi vil. Noen områder er vi nødt til å gjøre med J.K., mens andre områder har vi full mulighet til å gå videre med, nevnte Zaslav under annonseringen.

Det kan bety som mangt. Skepsis eller ikke, en Harry Potter-serie er i hvert fall på vei – og bysgjerrigheten gir oss hodepine.


Se også: 730.no rangerer HP-filmene fra mid til helt magisk


Les mer