Hopp til hovedinnhold
Ruby Barker kritiserer Netflix Shondaland Bridgerton psykisk sammenbrud mental helse
Ruby Barker hevder Netflix og Shondaland ikke viste noe støtte etter to psykiske sammenbrudd (Netflix)

Ruby Barker fra Bridgerton går hardt ut mot Netflix og Shondaland

Reagerer på null støtte fra verken Netflix eller Shondaland.

Ruby Barker (født i 96) – best kjent som Marina Thompson i Bridgerton – kritiserer nå streaminggiganten og produksjonsselskapet bak den populære serien.

Bakgrunnen for kritikken er to psykiske sammenbrudd hun selv opplevde under innspillingen.

I et intervju med The Daily Beast-podcasten LOAF, forteller skuespilleren at hun ikke fikk noe som helst støtte fra sine arbeidsgivere etter sammebruddene.

Ruby Barker forklarer at hennes mentale helse ble stadig dårligere i løpet av innspillingen av Bridgerton sesong 1.

(Netflix)

– Mens vi filmet ble jeg verre. Det var et veldig plagsomt sted for meg å være fordi karakteren min var veldig isolert, veldig utstøtt. Hun var alene gjennom disse forferdelige hendelsene.

Spoiler alert for de som ikke har sett første sesong: Marina er gravid med en soldat som dør på slagmarken og ender opp med å prøve å ta abort før hun til slutt ender opp med å gifte seg med Philip Crane.

Skuespilleren forteller videre at hun ble innlagt på sykehuset etter innspillingen. Dette hevder hun at ble forsøkt skjult da serien skulle slippes på Netflix.

– Da jeg ble lagt inn på sykehuset en uke etter innspillingen av Bridgerton sesong 1, ble det dekket over og holdt hemmelig fordi serien skulle ha premiere.

Ruby Barker hevder også at verken Netflix eller Shondaland kontaktet henne etter sammenbruddene.

(Netflix)

– Ikke en eneste person fra Netflix eller Shondaland har kontaktet med siden jeg hadde mine to psykiske sammenbrudd. De har ikke engang mailet meg for å spørre om jeg er ok eller om jeg kunne trengt noe støtte. Ingen.

Etter hun kom hjem fra sykehuset begynte følgerne å øke på Instagram. I tillegg var det forventet at hun skulle promotere serien som noe veldig hyggelig og fint.

– Livet mitt endret seg så drastisk over natten og likevel var det ingen støtte å få da eller siden. Jeg prøvde å late som om alt var ok og at jeg kunne jobbe uten problemer, forklarer Ruby.

Hun sammenlikner det hele med å ha en metaforisk og usynlig pistol mot hodet.

– Jeg ville ikke være der ute å snakke dritt om det, fordi da ville jeg aldri få en jobb igjen, avslutter skuespilleren.

Du kan se hele intervjuet nedenfor.

Marina Thompson var en sentral karakter i første sesong av serien, før hun vendte tilbake en gjesterolle i andre sesong.

Om Ruby dukker opp i sesong 3 gjenstår å se.

Neste sesong av Netflix-serien har ennå ikke fått en premieredato, men som følge av streiken ble den nylig flyttet fra i år til 2024.

Da er det romansen mellom Penelope Featherington (Nicola Coughlan) og Colin Bridgerton (Luke Newton) som skal utspille seg.

Se også: Queen Charlotte-skuespillerne til 730.no utfordrende scener: – Ikke nødvendigvis komfortabelt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer