Hopp til hovedinnhold

Hard herlig høst

Alt var så mye bedre før? Ikke i det hele tatt, det er bare bitre gamlinger som får seg til å si slikt.

Så langt i år har vi fått mesterverk fra Slipknot og bunnsolide comeback fra AC/DC og Metallica. Men ved siden av disse deilige platene ligger det et arsenal av frampå og vital metal, punk og rock klar til å detonere i CD-spilleren. Her er en kjapp oppsummering av andre høydepunkter høsten byr på: 
Unearth - The March 
Som vi har nevnt tidligere på 730.no, Unearth er en gjeng vaskekte harrytasser som tøffer seg med armhevinger og puppeprat. Men bak den kåte fasaden skjuler det seg et av verdens beste metalband, hvor inspirasjonen kommer spredd fra både klassikerne Iron Maiden og Pantera til machobombene Hatebreed og kredyndlingene Earth Crisis. Med killerlåter som «My Will Be Done», «We Are Not Anonymous» og det kjappe, enkle tittelsporet er The March et album alle fans av moderne metal vil ha i hylla.

Gojira – The Way Of All Flesh

Franskmenn kan mer enn ost, snegler og flagrende kjønnshår. Gojira slo gjennom med det mektige mesterverket «From Mars To Osirus». «The Way Of All Flesh» er mer intens og tettpakket enn forgjengeren (stikkord Meshuggah), men vi snakker fremdeles blodig fengende, atmosfærisk metal om livet, døden, planeter og sånt. Konsert på Sentrum Scene sammen med de fagre svenskene i In Flames 31. oktober. Utsolgt, selvsagt.

Satyricon – The Age Of Nero

Denne platen kommer ikke før i november, men de første gjennomlyttingene bærer bud om en aggressiv, voldsom og hardtslående plate fra Norges mest kompromissløse metalband. Dimmu Borgir har kanskje kontroll på det kommerse markedet akkurat nå, men vi blir ikke overrasket om Satyricon med The Age Of Nero blir de største norske heltene i USA.

Trivium – Shogun

Tøff albumtittel og tøffe låter fra de unge Florida-veteranene. Bandsjef Matt Heafy har vel akkurat fylt 22 år, men «Shogun» er utrolig nok Triviums fjerde album. Låtene er lengre, riffene mektigere, og tekstene handler om å choppe hodet av folk og passe på ære og familie mens man rir inn i helvetes munn. Dersom Testament savner noen av riffene sine, kan de ringe Heafy & co, så får de krangle om det er tyvegods eller leie på ubestemt tid. Høydepunkter: «Torn Between Scylla And Charybdis» og «Throes Of Perdition».  

Rise Against – Appeal To Reason

Litt deilig kommers punkrock på slutten. Rise Against later som de vil forandre verden, og så lenge de lager skamløst fengende låter som de tre åpningslåtene her («Collapse», «Long Forgotten Sons» og singlen «Re-Education (Through Labor)»), må de gjerne få lov til å fjase rundt med halvkvedet kommunistmas. Her skal det hoppes opp og ned og synges høyt i allsang på refrengene. Rise Against-konsert i Norge forsvant i dragsuget med Quart-fadesen i sommer, når skal Ladbrokes åpne for veddemål om at de spiller Rockefeller i vinter? Jeg har en neve dollar klar.

Les mer