Hopp til hovedinnhold
PER HEIMLY SKJØT NAME MED SVENSKE LEA OG HAZEL FRA GRIMSTAD (FAKSIMILE DAGBLADET.NO)

– Har liksom blitt min sextape

Tidligere i år ble det protester da den kritthvite sangeren Name poserte med to nakne, sorte jenter på forsiden av bladet Kingsize. Selv var han godt påkledd, i det noen trodde var en jungeloutfit.
I forbindelse med det trendy vokaltrickset auto-tune, som blant annet Kanye West har forelsket seg i, har Dagbladet.no gjort en sak med overskriften «Kan høres ut som du har svelget en katt», hvor de intervjuer 25-åringen. Name benytter seg av fenomenet på sin debutsingel «Hand Me Down».

Bildevalget på nettavisens forside ble fra den «kontroversielle» fotoshooten, som avisen tidligere har dekket i detaljer med videokamera. Første gang saken ble presentert, ble Name pinlig berørt, og nå håper han det ikke blir mer bråk fra folk som blir støtt.

730.no pimper pimpingen av det noen mente så ut som pimping, ved å spørre Name hva han syns om videoens nye runde. 

– I mars gjorde vi et forsøk på å gjenskape et klassisk bilde kjendisfotografen Dave LaChappelle gjorde av Outkast, hvor kvinnene er like nakne, sier Name til 730.

– Forskjellen var bare at Dagbladet TV gjorde en «behind the scenes» på vårt bilde. Dette var litt uheldig siden folk fikk det rett i ansiktet og det virket mye mer skittent enn det i realiteten var. Alle kjente hverandre på fotoshooten og vi hadde det utrolig morsomt den dagen. Nå ble ikke dette en stor sak, men jeg ble fortsatt litt flau nå som denne gamle videoen har dukket opp igjen. Det har liksom blitt min sextape.

Artisten legger til at han står for bildet, men at han syns det hele ble litt vel tabloid. – Jeg ble ikke akkurat verdens gladeste mann da de valgte å bruke videoen igjen for å trekke flere lesere. Men such is life, konkluderer han på norsk-engelsk.

Her er Dagbladets videosak om auto-tune.

«Alphabet Love», oppfølgeren til debutsingelen, er i salg nå blant annet hos iTunes og Djuice. Albumet kommer ut i januar.

Name gråt da Obama vant.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer