Hopp til hovedinnhold
Michael Jackson Lionsgate biopic
Det blir biopic om kongen av pop aka Michael Jackson (Phil Dents/Getty Images)

Jaafar Jackson skal spille Michael Jackson i biopic

Hovedrollen går ikke til Omer Bhatti. Michael Jackson skal spilles av MJs nevø Jaafar Jackson (født i 96). Sangeren er sønnen til The Jackson 5-medlemmet Jermaine Jackson; broren til Michael.

OPPDATERT: Refser biopic om Michael Jackson 😤

Se bilde av Jaafar Jackson sammen med La Toya Jackson; søsteren til MJ, nedenfor.

La Toya Jackson og Jaafar Jackson i Los Angeles i 2019 (Gabriel Olsen/Getty)

«Jeg er ydmyk og beæret over å bringe min onkel Michaels historie til live», skriver Jaafar Jackson om den biografiske filmen på Instagram mens han poserer som MJ.

«Til alle fans over hele verdenen, vi sees snart.»

Jaafar Jackson mj Jourdynn Jackson Michael jackson biopic 730no

Bildet er tatt av storebroren Jourdynn Jackson (født i 89). (Moren til Jourdynn er Alejandra Genevieve Oaziaza; eksen til Jermaines lillebror Randy Jackson, som hun har barn med. Brødrene har altså barn med samme kvinne <3)

Få en smakebit av talentene til Jaafar Jackson via musikkvideoen til «Got Me Singing» nedenfor. MJ-vibe?

Les den første saken om Michael nedenfor.


Det blir storfilm om kongen av pop aka Michael Jackson.

Biopics om tidenes største artister har virkelig fått en oppsving de siste årene, fra Freddy Mercury til Elton John, og Elvis Presley til Whitney Houston. Nå bekreftes det altså at Michael Jackson blir en av dem.

Antoine Fuqua (Training Day, Emancipation) skal regissere filmen for Lionsgate ifølge The Hollywood Reporter.

Filmen om Michael Jackson får enkelt og greit tittelen Michael.

Michael Jackson
(MJJ Productions Inc.)

Se også: Austin Butler dukker opp på rød løper tre dager etter dødsfallet

Antoine får også med seg Graham King på laget som produsent. Han sto også bak den Oscar-vinnende filmen om Freddy Mercury og Queen, Bohemian Rhapsody fra 2018. Manusforfatteren blir John Logan som blant annet har skrevet Gladiator og The Aviator.

«For meg finnes det ingen artist med samme makt og karisma, og et like stort musikalsk geni slik som Michael Jackson. Jeg ble påvirket til å lage musikkvideoer ved å se på hans verk – den første svarte artisten ble spilt gjentatte ganger på MTV. Hans musikk og disse bildene er en del av mitt verdensbilde, og sjansen til å fortelle hans historie på skjermen med musikken hans var uimotståelig,» sier Antoine om prosjektet.

Ifølge Lionsgate skal filmen ta for seg alle aspektene ved artistens liv. Det er dog uklart om den vil inkludere kontroversen om de seksuelle overgrepene ikonet ble anklaget for i HBO-dokumentaren Leaving Neverland.

Det er også for tidlig å spekulere i hvem som skal spille Michael Jackson.

Selv fan-castingen klarer ikke helt å bestemme seg for hvem som kunne passet til å fylle artistens sko.

Kelvin Harrison Jr. som Michael Jackson
Kelvin Harrison Jr. og Alexa Demie i Waves (A24)

Kelvin Harrison Jr. fra A24-filmen Waves er et av navnene som dukker opp, så vel som Jordan Fisher (Too All the Boys: P.S. I Still Love You) og Ray Fisher (Justice League). Andre mener norske Omer Bhatti.

Noen mener dog at det nærmest er umulig å caste kongen av pop. Flere påstår at det beste ville vært å bruke AI (kunstig intelligens) og deepfakes.


Apropos biopics og casting.

Den siste tiden har det også vært snakk om at livshistorien til en annen Michael skulle fortelles på storskjermen. Nemlig George Michael fra popduoen Wham!. Det melder Daily Mail.

Ifølge kildene er det også snakk om at The White Lotus-stjernen Theo James er en av skuespillerne som blir vurdert til rollen. Da Theo nylig gjestet Bravo-programmet Watch What Happens Live ble han også spurt av en seer om han kunne tenke seg å spille den ikoniske artisten, noe han absolutt kunne.

(Michael Putland/Steve Granitz/Getty Images)

«Å ja, jeg ville elsket det. Han er veldig gresk og jeg er veldig gresk. Putt alt det greske sammen og du har en falafel,» svarer Theo.

Det var dog ikke alle som var like henrykt over den potensielle castingen av Theo. Spesielt ikke den tidligere American Idol-deltakeren Adam Lambert. Da LHBT+-magasinet The Advocate delte nyheten på sin Instagram-konto, var Adam raskt ute med å ytre sin misnøye.

«Yay en annen heterofil mann som spiller et homofilt ikon 🙄,» kommenterer Adam.

Adam er heller ikke den eneste som reagerer på nyhetene.

Nylig kom nemlig George Michaels team med uttalelse hvor det avkreftes at familien har godkjent en biopic.

«Til alle Georges Lovelies, fans og elskere av hans music, en sak har blitt publisert som sier at George Micheals familie har godkjent en såkalt biopic om livet hans. På vegne av Georges familie og George Michael Entertainment vil vi gjøre det klart at det overhode ikke er noe sannhet i dette, vi vet ingenting om dette prosjektet og vil ikke godkjenne det på noen som helst måte,» står det i uttalelsen.

Se også: HBO-skuespiller får rollen som Amy Winehouse

Les mer