Halsey og Anne-Marie til Bergenfest

17. mar 2017 kl. 00:00
VIDUNDERLIGE HALSEY X 730 I 2015 (HÅVARD JØRSTAD)

VIDUNDERLIGE HALSEY X 730 I 2015 (HÅVARD JØRSTAD)

Etter flere solide år på rad har Bergenfest klart bragden å levere et enda fetere program i år. 

Da Liam Gallagher annonserte sin aller første festivalgig som soloartist var det ikke en gigant som Glastonbury, Oasis-legenden kunne melde at han var booket til Bergenfest i Norge. 

Og for å nevne et paaaar navn fra den allerede imponerende plakaten:

Zara Larsson, Pet Shop Boys, Karpe Diem, Ellie Goulding, Tove Lo, Sigrid, AURORA og Richard Ashcroft fra The Verve er alle klare for Bergenfest 2017. (I tillegg til en haug med lokale og internasjonale helter – se hele listen her.) 

I dag slipper Bergenfest sine siste seks navn, og blant dem finner vi de nye stjernene Halsey og Anne-Marie. Emeli Sandé blir også å finne på Vestlandet denne sommeren. 

Les litt om de seks siste navnene via Bergenfest nedenfor!

Halsey

Det er knapt en ting som har unnsluppet den amerikanske singer/songwriter-kometen, Halseys musikalske gane. Hun er fostret opp på en sammensatt diett av 2 Pac, Alanis Morisette, The Cure og Panic! At the Disco. Som mange andre i hennes generasjon fikk hun sitt gjennombrudd ved å poste videoer på YouTube. Veien derfra til debutalbumet Badlands og oppvarmingsjobber for band som Imagine Dragons og The Kooks har vært kort. I fjor sang hun på The Chainsmokers nummer en-hit, «Closer», i juni kommer oppfølgerplaten, Hopeless Fountain Kingdom –  cirka på samme tid som hun står på scenen under Bergenfest. Kunne timingen vært bedre?
Emeli Sandé

Hun har jobbet med Tinie Tempah, skrevet låter for Leona Lewis og Susan Boyle, toppet listene i hjemlandet, England og i Irland med singelsamarbeidene «Read All About It» med Professor Green og «Beneath Your Beautiful» med Labrinth. Debutalbumet hennes, Our Version of Events kapret førsteplassen i til sammen ti uker og ble det bestselgende albumet i Storbritannia det samme året med over en million solgte plater. Listesnakk til side, Emeli Sandé er en av vår tids fineste sangere og låtskrivere. Liker du Nina Simone, Amy Winehouse eller Joni Mitchell, så er du hjemme.


Anne-Marie

Alarmen går – hør, alarmen går! Den gikk i fjor da Anne-Maries band Rudimental spilte på Plenen, og den går i år når den britiske jenten tar med seg sitt eget popmaskineri til festningen for å gi publikum en dopamininnsprøytning med hits som «Alarm» og «Ciao Adios». Ryktene vil ha det til at hun verdensmester i karate – akkurat det kan vi ikke bekrefte, men hun har utvilsomt svart belte i dansemusikk. Medregnet den bestselgende hitten «Rockabye» med Clean Bandit og Sean Paul, har ungdommen hatt hele fem låter på bestselgerlistene i Storbritannia siden debuten.
Oh Wonder

Alt-pop-duoen Oh Wonder er noe av det fineste musikkbyen London har å by på om dagen. Josephine Vander Gucht og Anthony West gjorde det til sin misjon å spille inn og gi ut en singel i måneden gjennom et helt kalenderår. Resultatet ble debutalbumet Oh Wonder som kom i september 2015. Verdens største musikkmarkeder tok i mot dem med åpner armer. Utsolgte hus i både New York, Los Angeles, Paris og London var et utvetydig signal om at de gryende stjernene hadde trykket på de riktige knappene. Sjekk selv ut låter som «Drive» og «Technicolour Beat» og du vil skjønne hvorfor vi gleder oss sånn til å ta i mot dem på Bergenfest.
Tiggs Da Author

London-gutten Tiggs er opprinnelig fra Tanzania, har en fascinasjon for obskure 60-tallsdokumentarer, øst-afrikansk jazz, Dizzie Rascal og klassisk Motown. Slikt blir det bra musikk av. Tiggs elsker fotball, og hvis du gjør det samme, er det ikke utenkelig at du har hørt den fengende Tiggs-låten Run på FIFA 16. Låten er full av Tiggs energi, og vinker kanskje litt i retning Ray Charles. For tiden jobber det britiske talentet med cred-navn som Lady Leshurr, Futurecut (Rihanna, Lily Allen) og Mark Ralph (Years & Years).
Izzy Bizu

Den etiopisk-engelske sangeren Isobel Beardshaw vokste opp til tonene av Ella Fitzgerald og James Brown. Når hun nå står på scenen under navnet Izzy Bizu og smeller til med freidig fusjon av soul, funk, jazz og pop, er det barndomsheltene hun takker for stafettpinnen, samt idolene Amy Winehouse, Whitney Houston og Adele. Hun sier at hun elsker squat-fester og varehus-raves, men den lekre og lekne popmusikken hennes passer minst like godt på et frodig festningsområde, synes vi. 

Fristende AF? Billetter til Bergenfest 2017 (14.-17. juni) finner du her

Se også: Blir Bergenfest-aktuelle Zara Larsson kopiert av Pitbull og J-Lo?