Hopp til hovedinnhold
halloween-kostyme 2023
Jigsaw, Barbie og rød tracksuit blir de store halloween-kostyme-favorittene i år

20 gode popkultur-kostymer for halloween 2023

Det er den tiden av året igjen hvor du skal finne et perfekt halloweenkostyme og vi er her for å hjelpe deg med den krevende oppgaven. Her finner du alt fra Barbie til rød tracksuit.

2023 har vært en tornado av popkultur-øyeblikk og det er alltid gøy å bruke det som inspirasjon for et halloweenkostyme. Enten om det er fra TV-serie, film, kjendiser eller en direktesending på Twitch.

Men man bør alltid være litt obs på hvilket kostyme man velger. Det er lov å være litt modig, men tenk deg gjennom fem ganger.

Spørsmålet om hva som er greit eller ikke kan noen ganger skape hete diskusjoner. Du har jo de vanlige fy-fy-kostymene, så hold deg unna de selvfølgelig. Men så har man også de mindre åpenbare.

Et friskt eksempel er Øyunn Krogh og Frida Hollund som gjenskapte det fine bildet av Sophie Elise og Nora Haukland du helt sikkert har sett. Det skapte stor debatt i kommentarfeltet til Øyunn.

Det er fortsatt mange festlige kostymer å velge mellom som ikke risikerer debatt på byen. Bli med oss på en reise gjennom skremmende gode kostymeideer som får alle rundt deg til å angre på kostymet de valgte selv.

Barbie eller Ken fra Barbie

ken barbie oppenheimer norge
Ken og Barbie og Ken (Warner Bros.)

Denne forventa du ikke eller? De fleste har nok hatt Barbie-feber de siste fire månedene og planlagt Barbie eller Ken-kostymet sitt til siste detalj hver kveld før de legger seg… Eller kanskje det bare er meg.

UANSETT halloween-festene i år kommer uten tvil til å kry av kostymer fra Barbie-filmen. Du har ikke bare Margot Robbies Stereotypisk-Barbie og Ryan Goslings Ken. I filmen er det hundrevis av andre typer du kan leke med. Kanskje du kan kle deg som President-Barbie, Rare-Barbie, Forfatter-Barbie, Lege-Barbie. Eller bare Ken. Neida det er noen valg for Ken og: Mojo Dojo Casa House, rulleskøyter, I’m Kenough-genser eller full svart antrekk fra «I’m just Ken».

For dere som ikke surfer med saueflokken Barbieflokken kan kanskje Allen eller Midge være et godt valg. Eller så kan man jo mikse og finne på egne typer. Det er jo det som er så vakkert med ✨Barbie ✨.

Se også: Er Barbie verdt å se? Vi kaster terning 🎲

Barbenheimer

Barbenheimer norge barbie oppenheimer norsk kino
Barbenheimer har blitt til tusenvis av memes

Blir Barbie eller Oppenheimer for enkelt for deg? Sleng deg på crossover-fenomenet som tok internett med storm da filmene skulle ha premiere på samme dag.

Da Universal og Warner Bros. annonserte at hver deres film skulle ha premiere 21. juli utløste det en full meme-storm som nesten gjorde all markedsføringen for studioene gratis.

Et kostyme ville for eksempel hvert full rosa dress, slips, sko og rosa fedora. Topp det hele med en pipe (trenger ikke å være rosa) så har du kostymet i boks.

Posh og Becks

(Darren Gerrish/WireImage for White Company)

Vi er hekta på den nye dokumentarserien Beckham hvor vi får et dypere innblikk i fotball legendens liv. Vi får også helt nye Posh og Becks-opptak vi aldri har sett før. Nå som serien trender på Netflix Norge er det gøy å få med kjæresten sin på en av de kjente antrekkene det ikoniske paret har vist seg i gjennom årene.

Carmy eller Sydney fra The Bear

carmy og sydney i the bear halloweenkostyme
Carmy og Sydney i den The Bear (Disney)

Om du ikke har sett The Bear kan du bla videre.

Ok nå som det bare er folk som foretrekker gode serier her la oss snakke om The Bear. Å kle seg ut som Carmy, Sydney, Cousin, eller hvem som helst fra denne vidunderlige serien, må være førstevalget for oss fans.

Sleng på deg en hvit korterma skjorte eller t-skorte, blått forkle og eventuelt bandana. Få med deg en falsk kniv, stekepanne og kanskje en kanne med hakkede tomater så er du good to go. Om du starter en restaurant tar du det litt for seriøst.

Også har du noen gøye referanser du kan bruke utover kvelden som «BAK», «FORAN», «HJØRNE» og alle banneord du kan tenke deg.

Renaissance World Tour

Du har vel ikke surfa TikTok uten å få en smakebit av konsertene til Beyoncé på årets Renaissance World Tour. Her er det mye du kan ta inspirasjon fra til halloweenkostymet ditt med ikoniske antrekk etter ikoniske antrekk.

De øyeblikkene som har trenda mest fra konsertene er scene-stjelende Blue Ivy som danser til morens «My Power» med dansecrew bak seg. Er dere en gjeng kan dere kjøre fullt crew. Og om dere er en duo kan dere gå for mor og datter.

Mario-karakterer

The Super Mario Bros. Movie Princess Peach Toad
Prinsesse Peach stjeler showet i den nye traileren til The Super Mario Bros. Movie (Nintendo)

Karakterer fra Nintendos legendariske Mushroom Kingdom Soppekongeriket har jo vært en stor inspirasjon for halloweenkostymer siden 90-tallet. Men i år blir det ekstra siden Mario fikk sin egen adapsjon via Super Mario Bros. Filmen.

Her har du faktisk uendelig med inspirasjon til kostymer. Få med vennen din på Mario og Luigi-kostyme. Eller få kjæresten din med på Mario og Princess Peach.

Rød tracksuit (de som vet de vet)

rodtracksuit halloweenkostyme
Om du har hengt på TikTok de siste ukene har du nok fått med deg Kongsberg-memen.

Trenger vel ikke å legge til så mye her. Få på deg en rød tracksuit og overbevis alle om hvor fett det er med rød tracksuit (brur). Garantert årets halloweenkostyme det her. Bare la kniven ligge hjemme.

Taylor Swift The Eras Tour

Filmen Taylor Swift: The Eras Tour får premiere på kino i Norge 730.no 730 Agency
Filmen Taylor Swift: The Eras Tour får premiere på kino i Norge

Ved siden av Barbenheimer-kjøret var også Taylor Swift Eras Tour det store temaet i sommer. I likhet med Renaissance World Tour har du et stort utvalg av antrekk fra konsertene du kan bruke som halloweenkostyme.

Eller så kan du tenke ute av boksen og heller gå for Taylor på amerikansk fotballkamp med Kansas City Chiefs-jakke. Få med kjæresten på Travis Kelce i full trøye.

Taylor Swift Travis Kelce Kansas City Chiefs Chicago Bears Arrowhead Stadium dating pictures bilder video date
Taylor Swift på the bleachers mens hun heier på sin team captain Travis Kelce (Jason Hanna/Getty Images)

Joel og Ellie fra The Last of Us

Joel og Ellie i sesongfinalen av The Last of Us
Pedro Pascal og Bella Ramsey som Joel og Ellie i The Last of Us (HBO)

En av de største serie-snakkissene i år har vært den høyt roste adapsjonen The Last og Us.

Det er kanskje ikke de mest avanserte kostymene. Men er dere to kan det passe ypperlig med Joel og Ellie-kostymer. Føler du deg ekstra kreativ kan du sminke og kle deg som en nifs clicker.

Se også: 730.no anmelder The Last of Us

the last of us infected craig mazin neil druckmann serie skapere svarer pa klager om mangelen og lover mer i sesong 2
Hinter om mer av dette i sesong 2 av The Last of Us (HBO)

Tanya fra The White Lotus

tanya the white lotus
Ikoniske Jennifer Coolidge som Tanya i The White Lotus (HBO Max)

TWL sesong 2 var en sterk fortsettelse av den mørke komedien og de sparte ikke på ikoniske øyeblikk. En av de er «Peppa Pig»-kommentaren til hotellverten Valentina når hun skal gjette hvem Jennifer Coolidge aka Tanya har kledd seg som.

Så her har du jo et sykt meta kostyme. Kle deg som Tanya som har kledd seg som Monica Vitti og se ut som Peppa Pig. Tre fluer i én smekk. Klarer du å imitere Jennifer i tillegg har du vunnet halloween. 

M3GAN

Ny girlbot-bestie <3 (Universal Pictures)

Det har ikke vært mye spooky halloweenkostymer på denne lista ennå men nå er det på tide å endre det. På starten av året var mange besatt av kunstig intelligens-dukken M3GAN fra filmen med samme navn.

Creepy dukker har vært en del av skrekk-sjangeren i lang tid. Men det har aldri vært en dukke med like mye frekkhet som M3GAN. Velger du dette kostymet håper jeg du står foran speilet og øver deg på dansen hennes også.

Selena Gomez med pledd

Er du en av de som ikke orker å gjøre noe særlig fancy til halloweenkostyme? Null stress. Bare slapp av. Ta det helt med ro. Akkurat som Selena Gomez i det som antageligvis er et av årets beste bilder.

Ta på deg et pledd som ligner på Selenas, kanskje en svart parykk og føl deg som hovedpersonen du var født til å være.

Loki

Tom Hiddleston som Loki, Owen Wilson som TVA-detektiven Mobius M. Mobius (Marvel/Disney+)
Tom Hiddleston som Loki, Owen Wilson som TVA-detektiven Mobius M. Mobius (Marvel/Disney+)

Det som er så fint med at Loki nå er i TVA er at vi lettere kan kle oss ut som ham. Før hadde karakteren den sofistikerte asgardian-uniformen som krever ekstra arbeid å etterligne.

Nå kan vi bare ta på skjorte, slips og en jakke med tekst klistra på hvor det står «Variant». Eller en full beige kjeledress.

Jigsaw

Saw 10 2023 Jigsaw
Jigsaw er tilbake (Lionsgate)

Nylig fikk vi den tiende utgaven av Saw-filmserien og den har ikke skuffa kritikerne. Hittil har Saw X beste score i franchisen på Rotten Tomatoes. Og den første som har strekket seg over råtten-status.

Selv om Jigsaw har vært et vanlig kostyme-valg opp gjennom årene dukker dukken opp nok en gang for å ta over halloween igjen. Om du ikke finner maske eller trehjulssykkel holder det med hvit sminke, svart parykk, rød sløyfe og svart dress.

Wednesday Addams

wednesday season 2 jenna ortega boyfriend dating 730no
Jenna Ortega i Wednesday (Netflix)

Jenna Ortegas Wednesday Addams har ennå ikke mista hypen. Mens vi venter på sesong 2 av serien kan du finne din mørke side og kle deg som den rebelske tenåringen. Det er et halloweenkostyme som ikke er alt for vanskelig å fullføre. Men det blir ingen Wednesday uten den trofaste sidekicken Thing. Med mindre du har et unikt talent for spesialeffekter, stikk innom din nærmeste kostymebutikk og finn Thing!

Mathilde Ullum

730.no podcast Mathilde Ullum podkast David Mokel
Endelig har noen laget podkast (730.no)

Har du hørt om Mathilde Ullum eller? Skuespiller, TikTok-stjerne og stjerneskudd i 2023! Og viktigst av alt; verten i verdens største og beste podcast 730.no.

Bare bla gjennom TikToken vår så finner du massevis av inspirasjon for å finne din indre Ullum. For eksempel kan du få med tvillingen, bestien eller dobbeltgjengeren din på en Mathilde og Jenny Gehrken.

@730.no

Vent… Hvem er hvem? Den sertifiserte it-jenta, Jenny Gehrken er i hvert fall gjest i ukens episode av 730.no✨ Hele episoden er ute nå! #730no #jennygehrken #podcast #fyp #foryou #fordeg

♬ original sound – 730.no

Everything Everywhere All at Once

Everything-everywhere-all-at-once
(A24)

Det ble Oscar-dryss for den banebrytende A24-filmen Everything Everywhere All at Once i år. Noe av det beste med filmen var alle de absurde universene karakteren til Michelle Yeoh befant seg i.

Det betyr også mange kostymer å velge mellom. Men uansett hva du velger kommer du til å stjele showet om du skal på halloween-fest.

Amy og Danny fra Beef

beef netflix halloweenkostyme
Steven Yeun og Ali Wong i Beef (Netflix)

En av de beste seriene i år kom som en overraskelse da den hadde premiere før sommer. Steven Yeun og Ali Wong ga alt de hadde og leverte noen glimrende skuespillerprestasjoner i Beef. Karakterene deres er erkefiender og det var gøy å se hvor langt de var villige til å gå for å gjøre hverandres liv til et helvete.

Et gøyalt kostyme kunne vært tilstanden de er i helt på slutten av serien når livene deres blir snudd på hodet og de bare har hverandre igjen (bildet over for referanse).

One Piece-karakterer

one piece crew
One Piece-gjengen er et perfekt sted å finne halloweenkostyme (Netflix)

En annen overraskelse i år var live-action-adapsjonen av One Piece. Det var blandede følelser (mest hevne bryn) da Netflix annonserte deres versjon av manga- og anime-klassikeren.

Du har mange å velge mellom i One Piece-universet. Luffy er jo en stor favoritt. Men for de som vil beholde halloween-vibbene er klovnen Buggy en god rute å ta. Krever litt ekstra arbeid da.

buggy one piece
Den emosjonelle klovnen Buggy i One Piece (Netflix)

Indiana Jones

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indiana Jones and the Dial of Destiny (Disney)

Til tross for en skuffende kino-opptredenen for den femte utgaven av Indiana Jones er det uten tvil en av de beste kostymene. Indiana-antrekket passer hvem som helst og er ikke alt for vanskelig å fullføre. Bonus om du får tak i en pisk.

Skulle du tilfeldigvis være en skuespiller som er medlem i SAG-AFTRA bør du dog unngå en god del av forslagene på denne listen.

Les også: Hollywood-skuespillerne advares mot disse halloweenkostymene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer