Hopp til hovedinnhold
Halloween kostymer
Skal du gå som Signe eller Eddie Munson på Halloween? (Oslo Pictures/Netflix)

7 gode kostymer for halloween 2022 – og 3 du bør styre unna 👻

Hvert år kommer det nye filmer og serier som åpner nye muligheter for halloween-kostymer. Vi lister opp noen du bør vurdere – og noen du bør revurdere 🎃

Den skumleste dagen i året er ikke langt unna. Og enten om du skal knaske og knepe eller på halloween-fest med obligatorisk kostyme, så vil du kanskje finne noe helt nytt.

Selvfølgelig kan man gå for de klassiske halloween-kostymene som folk har brukt i alle år. Men heks, pirat, vampyr, Harley Quinn og Pennywise begynner å bli oppbrukt.

I havet av alle kostymer som finnes der ute, er det ofte lettest å bare finne noen karakterer fra årets beste filmer og serier. Men selv der kan man bomme litt. For samtidig som det er en del nye og morsomme referanser man kan ta inspirasjon fra, er det også noen ting man bør unngå.

Vi lister opp noen av dem! Her er 7 gode halloween-kostymer – og 3 du bør styre unna. Og i tilfelle du er en av dem som ikke har sett Stranger Things ennå, se opp for spoiler 😒

Signe (Syk pike)

Syk pike Kristine Kujath Thorp Kristoffer Borgli
Kristine Kujath Thorp er Signe i Syk pike (Oslo Pictures)

Har du sett filmen om narsissisten over alle narssister ennå?

Det er selvfølgelig en del man kan gjøre via sminke med forvandlingene til Signe, spilt av briljante Kristine Kujath Thorp. Men nå tenker vi spesielt på det punktet hvor hun blir fult bandasjert og ser ut som The Invisible Man anno 1933. Enkelt å utføre, og har stor effekt!

Kong Viserys eller prins Aemond Targaryen (House of the Dragon)

Viserys Targaryen og Aemond Targaryen
Viserys Targaryen og Aemond Targaryen (HBO Max)

Om du er som oss og er helt hekta på House of the Dragon kan det jo friste å lage et kostyme basert på en av karakterene. Nesten samtlige kunne faktisk passet bra som halloween-kostymer.

Men de som passer best til halloween må være kong Viserys rett før dødsleie, og prins Aemond med øyelappen.

Alt du trenger for Viserys er en gullmaske, en krone, parykk, en dolk (ikke ekte selvfølgelig) og en kappe som ser litt kongelig ut. Og om du har skills og vil gjøre det litt ekstra kan du tegne på det råtne ansiktet.

Aemond blir en litt lettere rute. Her må du nok også finne en sølvfarget parykk, men resten er vel det samme som en pirat.

Styr unna: Jeffrey Dahmer

Å kle seg ut som seriemordere på halloween er jo ikke nytt for noen. I år er det nok mange som velger Jeffrey Dahmer, som har fått mer oppmerksomhet etter den kontroversielle Netflix-serien.

Men det er nok noe man bør revurdere. Om du har sett den mørke serien har du nok fått med deg hvor grusom han var mot spesifikke folkegrupper. Noen av ofrene som fortsatt er i live, har vært aktive på å fremme deres bekymringer med serien. I tillegg har de oppfordret folk om å ikke kle seg ut som ham.

eBay har også stanset salget av Jeffrey Dahmer-kostymer nettopp av denne grunnen. Det er et sensitivit tema, så det beste er nok å droppe det.

Har du allerede kjøpt signaturbrillene hans kan du jo bytte til Dwight Schrute fra The Office 🤷‍♂️

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story Evan Peters som Jeffrey Dahmer aka Milwaukee Cannibal aka Milwaukee Monster (Netflix)
Privilegert psykopat (Netflix)

Zoë Kravitz som Catwoman (The Batman)

Zoe Kravitz som Catwoman
Zoe Kravitz som Catwoman i The Batman (Warner Bros. Discovery)

Den seneste Batman-filmen av Matt Reeves ga en ny spinn på Gothams helter, antihelter og skurker. Selv om det her også er mye som kan bli brukt som inspirasjon for halloween-kostymer, er det ingen tvil om at Selina Kyle alias Catwoman blir populært.

Zoe Kravitz i The Batman hadde forskjellige aliaser med Catwoman-rollen sin. For eksempel den klassiske Catwoman-looken, eller Selina Kyle med rosa parykk som drar på klubben.

Uansett vil det bli en favoritt!

Vecna eller Eddie Munson (Stranger Things)

Vecna og Eddie Munson
Vecna og Eddie Munson i Stranger Things s4 (Netflix)

(Se opp for spoiler). Stranger Things har mange karakterer, men i den seneste sesongen ble vi introdusert til to nye som fikk mye oppmerksomhet. Vi snakker selvfølgelig om Vecna og Eddie.

Den letteste å utføre er jo Eddie, hvor du bare trenger mullet-parykk, hvit t-skjorte (bonus med Hellfire Club-logo) og olajakke. Da er du ca. klar til å rocke fanfavoritten.

Vecna blir kanskje mer utfordrende. Men om du klarer å finne masken, så kan du ha på deg vanlige klær ellers. Du kan til og med finne en hvit uniform, skrive 001 og kle deg ut som Vecna pre-Upside Down.

Styr unna: Marilyn Monroe (Blonde)

Hollywood-ikonet har lenge vært en sentral figur i popkultur. Men etter all oppmerksomheten rundt nok en kontroversiell Netflix-tittel (filmen Blonde), er det enda tydeligere at vi bare må la henne være.

Det er forresten ikke vits å se filmen heller.

Netflix-filmen Blonde Marilyn Monroe norge Ana de Armas Netflix NC-17 Some Sexual Content
Ana de Armas som Norma Jeane Mortensen alias Marilyn Monroe (Netflix)

Wednesday Addams (Wednesday)

Jenna Ortega Wednesday Addams Tim Burton Netflix Norge tv-serie 730no
Bør være fan av My Chemical Romance (Netflix)

Det er ikke lenge til Wednesday Addams returnerer på skjermen igjen via den nye Netflix-serien Wednesday. Scream queen Jenna Ortega et perfekt valg for rollen og den ikoniske karakteren er et perfekt valg som et halloween-kostyme.

Få på signaturflettene, kjole med print og stor krage, så er du der 👏

Barbie og Ken (Barbie)

Barbie Margot Robbie Ryan Gosling Venice film movie jimmy fallon
Margot Robbie og Ryan Gosling filmer Barbie på Venice Beach i California 27. juni 2022 (MEGA/GC Images)

Barbie av Greta Gerwig har ikke premiere før sommeren 2023, men har likevel vært en stor snakkis i 2022. Du har helt sikkert fått med deg bildene av skuespillerne som kruser gjennom Venice Beach i neon.

Uansett om du kjører denne stilen eller den klassiske, er i år det perfekte øyeblikket å finne sin indre Barbie og/eller Ken. Perfekt for duoer!

Styr unna: Will Smith under Oscar-utdelingen

Det er lett å ta på seg en dress, fortelle folk at du er Will Smith, og gi dem klask i trynet. For noen er det sikkert morsomt etter to klask, også blir det bare irriterende.

Har ikke Oscar-skandalen vært diskutert nok allerede? La oss la det ligge. Velg heller noen av hans ikoniske roller som for eksempel i The Fresh Prince of Bel-Air, Men in Black eller Bad Boys.

Chris-Rock-Will-Smith-Oscar-punch-slap-slag-2022
Will Smith klasker Chris Rock på Oscars (Getty)

Doctor Strange (MCU)

Doctor Strange har mye å rydde opp (Marvel/Disney)
Kudos til de som kler seg ut som Doctor Strange (Marvel/Disney)

Du må kanskje ut med litt ekstra for denne, men hvor kult hadde det ikke vært å kle seg ut som Marvels goatee-trollmann Doctor Strange?

Spesielt etter årets Doctor Strange in the Multiverse of Madness som hadde en splash av Sam Raimi-horror. Det beste er at du kan velge forskjellige versjoner! Sinister Strange eller Zombie Strange er perfekte halloween-kostymer.

Se også: 13 dilemmaer til halloween: Klarer du å velge? 👻

Nyeste saker fra 730.no

Les mer