Halle Berry trekker seg fra rollen som transkjønnet mann

7. jul 2020 kl. 08:42
Halle Berry på Guild Awards på The Shrine Auditorium i Los Angeles i 2018 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Halle Berry på Guild Awards på The Shrine Auditorium i Los Angeles i 2018 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Halle Berry sier unnskyld.

I helgen var Halle Berry på Instagram Live og fortalte om en ny rolle hun vurderer å ta.

– [Rollen er] en karakter hvor kvinnen er en transkjønnet karakter; en kvinne i overgang til å bli en mann. Hun er en karakter i et prosjekt jeg elsker som jeg kanskje skal gjøre, sier 53-åringen om den kommende filmen.

Ifølge IndieWire reagerer mange på at Halle vil ta denne rollen istedenfor å la en transkjønnet person spille karakteren.

Hun får også tommelen ned for måten hun snakker om kjønnet til personen, som identifiserer seg som mann.

– Jeg vil erfare en verden, forstår den verdenen. Jeg har lyst til å stupe ut i det slik jeg gjorde med Bruised.

(Bruised er den kommende regidebuten til Halle, hvor hun spiller MMA-fighter Jackie Justice.)

– Det er så interessant for meg hvem denne kvinnen var, og det vil trolig bli min neste [film], og det krever at jeg klipper av meg alt håret, forklarer veteranen.

Filmen om den transkjønnede mannen kaller Halle Berry en «female story».

– Det er det jeg ønsker å erfare og forstå og studere og utforske. Det er veldig viktig for meg å fortelle historier.

– Det er en kvinnes historie, det er en kvinnelig historie – som forandres til en mannlig [historie], men jeg ønsker å forstå hvorfor og hvordan.

I etterkant har Hollywood-stjernen har fått mange negative tilbakemeldinger.

Her er tre tilbameldinger som Halle fikk via Twitter etter at hun snakket om rollen:


Nå legger Halle Berry seg flat og sier at hun ikke tar rollen – og at hun har lært mye.

– I løpet av helgen har jeg fått muligheten til å diskutere min vurdering av en kommende rolle som en transkjønnet mann, og jeg vil gjerne beklage de kommentarene. Som en cis-kjønnet kvinne, forstår jeg nå at jeg aldri skulle ha overveid å ta denne rollen, og at transkjønnede uten tvil bør få muligheten til å fortelle sine egne historier, skriver skuespilleren.

– Jeg er takknemlig for veiledningen og den kritiske debatten i løpet av de siste dagene og jeg vil fortsette å lytte, utdanne meg og lære fra mine feil. Jeg sverger på at jeg skal bli en alliert som bruker min stemme til å fremme representasjon på lerret, både foran og bak kameraet.

Halle Berry filmdebuterte som 24-åring i Spike Lee-filmen Jungle Fever i 1991. Hun vant Oscar for Monster’s Ball i 2001.

Hennes to seneste filmer er kalkunkomedien Kings med Daniel Craig og den internajonale suksessen John Wick: Chapter 3 – Parabellum med Keanu Reeves.

Se også:

Harry Potter: Daniel Radcliffe er lei seg for det J.K. Rowling skrev om transpersoner på Twitter