Hopp til hovedinnhold
(UP FRONT ARTISTS)

Halden-katt hentet til USA av stjerneprodusent

(UP FRONT ARTISTS)

– Cashmere Cat kommer til å gjøre det stort i 2013, sa en DJ-fyr til oss i fjor.

– Jeg tipper Kanye kommer til å ringe ham.


Katten det er snakk om er den Oslo-baserte Halden-gutten Magnus August Høiberg, tidligere kjent som FINAL, for mange kjent som DJ’en til LidoLido.

Ifjor høst ble livet til 25-åringen nesten snudd på hodet etter at han slapp debut-EP’en Mirror Maru, med gåsehudlyden av en crisp, mjuk, fremtids-ish vri på sjelfulle slow jams, hip-hop, bass og mye mer. Cashmere Cat-style.

Nå ser det ut som en annen big dog i musikkbransjen ringte Magnus før Kanye West.

Ordet på gatene – via Twitter og Instagram og 730-ører – er at nordmannen nå er i studio med Benny Blanco.

For de som ikke vet, så står den amerikanske 24-åringen bak en haug av låter så populære at man ikke trenger å liste navnene på artistene:

Blant annet
«California Gurls», «Teenage Dream», «Moves like Jagger», «Payphone», «Circus», «Dynamite», «Tik Tok», «Die Young» og «Diamonds».

Men greit; Den eks-rappende Dr. Luke-protesjeen har altså allerede vært med å lage hits for Katy Perry, Maroon 5, Britney Spears, Taio Cruz, Ke$ha og Rihanna.

Sistnevntes ferske smash gjorde han sammen med Stargate, som forteller 730 at Benny har skrytt mye av Cashmere Cat.

Via sin manager forteller den norske produsenten oss foreløpig veldig lite, men han bekrefter at han nå er i Los Angeles. Og han lover å komme tilbake til oss vedrørende sin nye situasjon.

(Koselig, for vi ga deg jo ♥ allerede i 2009.)

I går twitret den berømte produsenten Diplo (M.I.A., Beyonce, Chris Brown, No Doubt, Snoop Dogg, Usher) at Benny og Halden-katten var i hans studio.

Via Benny skal Cashmere Cat allerede ha blitt introdusert til en rekke kjente artister.

Random/relevant fun fact: BBC 1Xtra er glad i å spille Cashmere Cats remix til 2 Chainz-singelen «No Lie» med Drake. Sjekk forresten ut den tidligere turntabilist-norgesmesteren som gjeste-DJ hos Rob da Bank hos BBC Radio One.

Mer om Benny Blanco hos oss her.

Tidligere denne måneden hadde New York Times flere sider på ham, med sitater fra Mikkel S. Eriksen fra Stargate.

PS: Cashmere Cat har også fått seg en lekker spillejobb i LA som DJ sammen med BenZel i morgen, noe Benny Blanco sier blir «so dope!!» (Kanskje BenZel og Benny er samme person? Blunkefjes.)

PPS: Katten har ikke glemt Norge, og kommer tilbake til Oslo og spiller på Blås nye klubbkonsept Ball ‘Em Up sammen med labelsjef på Pelican Fly, DJ Slow, Mister Tweeks & Slick Shoota lørdag 2. februar.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer