Hopp til hovedinnhold
CASHMERE OUSSIDE: CAT-EN INNE HOS SIN MENTOR BENNY BLANCO (THE FADER/CHANTAL ANDERSON)

Haha, se hvordan Cashmere Cat beskriver nordmenn

CASHMERE OUSSIDE: CAT-EN INNE HOS SIN MENTOR BENNY BLANCO (THE FADER/CHANTAL ANDERSON)

Denne uken slapp Cashmere Cat endelig sitt debutalbum 9, med gjester som blant andre Selena Gomez, The Weeknd, Ariana Grande, Ty Dolla $ign, Jhené Aiko, Kehlani, Camila Cabello (eks-Fifth Harmony), MØ og Tory Lanez.
 
Den mediesky Halden-pusen tok derfor raust nok en prat med The Fader.

Cashy alias Magnus August Høiberg forteller om tiden før han fikk navnet sitt. Han het FINAL og var Norges kanskje beste turntabilist


Cashy for 10 år siden i BAPE (da det var kulere):

 

– Før jeg startet som Cashmere Cat så så jeg for meg et Justice-show med et svært, ropende publikum hvor alle var gale på drugs. Men når jeg lager låter nå så ser jeg ikke for meg en klubb eller konsert, men en ung jente eller gutt som hører på i rommet sitt eller bare er alene.

Hva som gjorde at han ble interessert i musikk med rare lyder.

– Jeg var på familieferie og moren min… Jeg vet ikke hvordan, men hun gikk inn på en bensinstasjon midt i ødemarken og kjøpte
Discovery med Daft Punk. Ett år etter at den kom ut. Vi hørte på den i timesvis. Den var så mystisk og snodig og jeg diktet opp masse historier i hodet mitt om hvordan musikken var laget. Jeg husker at jeg ble skikkelig fascinert.

Om å jobbe med mainstream-artister som blant andre Kanye West («Wolves»).

– Da jeg startet prosjektet så satte jeg to mål for meg selv som spøk. Jeg sa at jeg ville jobbe med Kanye West og Jackie Chain; en rapper som eier en weed-butikk i Miami. Han er min favorittrapper. Etterhvert ble det mer interessant for meg å jobbe med mennesker og ikke bare datamaskiner, og det er en erfaring jeg ikke hadde da jeg vokste opp, for det var ikke mange folk som delte de samme interessene.Status på Cashmere Cat x Jackie Chain.

– Jeg forsøkte å følge ham på Twitter og han har ikke fulgt meg tilbake. Jeg er så skuffet.

Magnus om studiopersonligheten sin.

– Jeg er ikke redd for å si hva jeg mener. Greiene jeg gjør nå er veldig lite typisk for en norsk person; Nordmenn er veldig sjenerte og
stoiske. I utgangspunktet så er vi ubekvemme tapere, så at jeg forteller Rick Ross hvilken beat han burde bruke er langt unna vår natur. Det er som en isbjørn på Hawaii.

Undergrunn og mainstream blir stadig blandet mer sammen.

– Ja, jeg føler at popmusikk er på et veldig bra sted nå. Det er så mye plass for rare saker, og hip-hop er så pop nå. Se på hitlistene; alt er Kendrick-albumet (K-Dot har 13 låter på Billboard Hot 100 denne uken), alt er Drake-albumet eller rar fucked-up rapmusikk. Jeg tror folk er mer åpne for nye idéer. Jeg skammer meg ikke over å kontakte folk som er langt over meg. Jeg ser kul ut fordi du ser bare en femtiende del av alle folkene jeg kontakter. Men for de fleste i bransjen så er jeg taperen på email, som bare «hey man, vil du henge ut? Jeg lover at det blir bra».

Les hele intervjuet med Cashmere Cat hos
The Fader

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer