Hopp til hovedinnhold

Hæ? Norske reggae i India?

BROS BEFORE BOATS (RAGGABALDER)

REGGAE I INDIA??? Det er jo like ute som, eh… Reggae i Bodø? Ja, det stemmer, og de ivrige reggaeambassadørene i Raggabalder tok nettopp med seg Jah Ark Manifest-medlemmet Nico D og reiste på turné i India.
 
Er Raggabalder hjemsøkt av samme Charterfeberen som har plaget Svein i en årrekke? Så langt i år har det nordnorske soundsystemet spilt gigs i Italia, Polen, Tyskland, Danmark og Cuba.

Og hvorfor India? Og hvordan?

 
Jørgen, plz forklar. 
 
– Vi kom i kontakt med det som regnes som det første og største soundsystemet i India, Reggae Rajashs, for halvannet år siden. De var på turné i Europa, og vi fløy dem til Oslo hvor de spilte med oss på Jæger og Blå. Senere har vi også booket indiske artister som Dehli Sultanate & Begum X.
 
Hvordan er Raggabalder & Nico D i Mumbai annerledes enn f.eks. Tungtvann på Svalbard?
 
– Det feteste som fins er å reise rundt til fremmede land for å spille reggae. Jeg som har drevet med morsmålsræpp (sic) i alle år, er jo vant til å holde det lokalt. Med Raggabalder opplever vi å kunne kommunisere og få det til å funke hvor som helst i verden. Det er også sjukt spennende å se på land hvor reggaescenen ikke har blomstret for fullt ennå, som i India. Reggae Rajahs og Dehli Sultanate hadde Indias første store soundclash nå i helga, og gjør generelt mye for å bygge opp reggaekulturen der.
 
Ragga-builder? Høyrearmen til Jørgen like whoa! Her med tjuvlånte Nico D fra Ark Manifest: 

 
(Fortsetter under.)

(RAGGABALDER)

Tre nordlendinger og en halvt fransk nordmann på India-turné, kan du si litt om feedbacken denne freske konstellasjonen fikk?
 
– Vi opplevde folk som ekstremt entusiastiske, og hadde super respons både i Dehli, Mumbai og Pune. Folk har ikke det samme tilbudet i India som her i Skandinavia, hvor vi egentlig er sjukt bortskjemte. Så når det først skjer noe er det stææmning! Dessverre ville ikke politiet i Goa la oss spille der, så det showet ble avlyst i siste liten. Btw, indisk mat er den beste maten i hele verden. Nesten. Ellers må vi bare si at India var fette fantastisk.
 
Bless og velkommen hjem!
 
Se video fra India her:
 

 

NB(rethren): På fredag slipper Raggabalder, i samarbeid med sin gamle Tungtvann-makker Poppa Lars, en ny mixtape ved navn «Let Your Monkeys Out» som har selveste Timbuktu som vert. Joddski har plukket låter, Poppa har mixet, og Timbuk bidrar med spesialinnspilte dubplates og stemning. Dubplates også fra I-Octane, Jaa9 & OnklP, Konshens, Million Stylez og Tromsø-trooperen Klish. 
 
Vinn billetter til releaseparty på Blå førstkommende fredag ved å sende et bilde til [email protected] hvor du slipper løs din indre apekatt!
 
Mer info via Facebook-eventet her
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer