Hopp til hovedinnhold
UNG SJEF (STEALTH MUSIC)

Gutter er gutter… Så Mondelia (19) går for girlpower ?

Norges yngre svar på Selena Gomez?

Multitalentet Tina Mondelia Chen Sandboe har flere baller i luften enn de fleste. 19-åringen har i flere år jobbet med YouTube (på et profesjonelt nivå), musikk- og kjendisjournalistikk, kreativ skriving, filmproduksjon oooog musikk. Samtidig som hun nå er fulltidsstudent på BI. ?

Søndag kveld har 730 premiere på musikkvideoen til «Boys B Boys», hvor Oslo-jenta har med seg en raus gjeng norske YouTube-talenter.  Videoen har Tina selvfølgelig regissert og klippet selv, mens Thomas Brun og Helge Rein har filmet. Se premieren her: 

Her (i videobeskrivelsen) kan du se navn + lenke til de 20+YouTube-erne. 

«Boys B Boys» er produsert av Ketil Schei og Jens Hjertø.

Hei Tina! Hva handler «Boys B Boys» om?  
– Hey hey! «Boys B Boys» handler rett og slett om at når du står i en kjip situasjon med en gutt, må man noen ganger bare innse at «boys b boys», og ikke bruke så mye energi på det. De fleste har jo opplevd det å bli frustrert av å være forvirret med fullt av tanker og følelser rundt en gutt, men fokuserer du på deg selv med dine mål og drømmer, så kommer det av seg selv – og alt vil ordne seg!
Godt sagt! Låten er veldig «girlpower», er det viktig for deg? 
– Definitivt! Det er jo mye snakk rundt likestilling og like rettigheter for kvinner i dagens samfunn, men jeg synes også oss som enkeltpersoner kan gjøre mye ovenfor hverandre. Jeg synes det er utrolig viktig at vi jenter spesielt støtter hverandre og bygger hverandre opp. Ofte er det sjalusi og unødvendig drama som gjør at vi tråkker ned på oss selv og hverandre. 
Hva er det beste og verste med gutter?
– Haha, oi… Det var et vanskelig spørsmål. Nå skal jeg selvfølgelig påpeke at alle er ulike og ikke dra alle under samme kam, men det beste er at å henge med guttegjengen kan man være en litt mindre dramafri sone til tider. Også kan de motivere mer til å ikke tenke så mye og bare ta sjanser. Det verste er at de faktisk kan være x1000 mer dramatiske enn jenter til tider, og at den risikovilligheten kan gå litt over grensen noen ganger, haha. Så alt balanserer jo egentlig seg opp for hverandre. ?   Intervjuet fortsetter nedenfor

BOY BYE (SKJERMBILDE)

Du studerer på BI og driver med musikk, journalistikk, filmproduksjon og YouTube i tillegg… Hva er drømmejobben? 

– Haha, dette spørsmålet stiller jeg meg selv nesten hver dag… Før var det så enkelt som å si filmregissør, men så kom muligheter for YouTube, musikk, interessen for økonomi og juss og alt, og jeg tror rett og slett drømmejobben er det som inneholder å skape kreativt innhold. Jeg har alltid hatt en lidenskap for storytelling, uansett om det er å skrive en novelle, lage en film eller låt. Derfor ønsker jeg å gjøre enda mer av det framover, og fokusere litt mer der. Grunnen til at jeg studerer økonomi og forretningsjus er jo fordi det er veldig relevant til det jeg driver med nå (og i alle andre bransjer, basically) i forhold til kontrakter, sponsoravtaler o.l. Drømmer om å drive et litt større firma etterhvert hvor jeg kanskje kan skape kreativt innhold for både andre og mitt eget merke, hehe…

Norske YouTube-ere gjør det veldig bra om dagen. Hva tror du er grunnen til det?

– Det er supergøy! Jeg tror kanskje en stor grunn hvorfor det er ekstra gøy i Norge er fordi vi nordmenn har det lett for å være litt sjenerte og innelukket, og vi er jo vant til bloggverden hvor vi leser en tekst noen har skrevet bak en annen skjerm. Men på YouTube ser du så mange ulike personligheter som utstråler og skiller seg ut. Jeg tror det definitivt gjør at folk tør å være mer seg selv! Men vi trenger fortsatt å jobbe med dette, ettersom jeg hører stadig folk som ønsker å starte opp en kanal, men de tør ikke på grunn av de er redd for hva andre skal si. Men det er jo som å være seg selv, bare å filme og legge det ut på nett!Intervjuet fortsetter nedenfor

Hvilke tre kanaler bør folk sjekke ut? 

– 1. Jon Olsson! Mange vet jo om han allerede, men han virker som en veldig genuin og hardtarbeidende person som synes det han gjør er moro. Han vlogger hverdagen og snakker om alt og ingenting! Creds til norske Andreas Hem som også lager litt i samme stil her, bare mest med ukentlige vlogger.

2. Digger også Shay Mitchell sin YouTube-kanal! Hun er jo opprinnelig kjent som skuespiller, men synes kanalen hennes er veldig gjennomført og spennende å se på.

3. Også fant jeg en kanal her om dagen som lager utrolig inspirerende videoer. Utrolig dyktig filmskaper og klipper! Han går under navnet Ollie Ritchie.

(4. Også må jeg legge til en 4. her med KathleenLights til dere som er glad i beauty og morsomme storytimes. Jenta er rå!)
Du har jo selv jobbet med YouTube i flere år, har du noen tips til andre som vil prøve seg? 

– Bare legg ut og ikke overtenk alt! Jeg merker jeg selv ble demotivert da jeg skulle ha plan på alt, f.eks. når ting skulle postes, og hvis jeg ikke rakk å poste en ting begynte flere videoer å hope seg opp, og så ble det plutselig mer om strategi enn innhold. Og lag noe du interesserer deg for! Ikke tenk så mye på hva andre synes, selv om det kanskje er lettere sagt enn gjort.
Har du noe på hjertet sånn ellers?

– Du trenger ikke å holde på med bare en ting i livet! Ta et steg om gangen, gjør noe du finner utfordrende samtidig gledesfullt, og du kan nå månen!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer