Hopp til hovedinnhold
ÅH SOM VI HAR SAVNET DEM (AVIRON PICTURES)

Guffent comeback etter 10 år

ÅH SOM VI HAR SAVNET DEM (AVIRON PICTURES)

Saken inneholder spoilere fra første film i serien.
 


Liv Tyler-grøsseren The Strangers var kanskje ikke 2008s mest kritikerroste mordfest, men den har allikevel prestert å gjøre et varig inntrykk på oss.


 
Den Bryan Bertino-regisserte filmen om det unge paret som blir terrorisert av tre fremmede er basert på ekte mord, og fortjente skryt for hvordan de avbilder tilfeldig og hensynsløs vold.


 
Scenen hvor morderne blir spurt om hvorfor de gjør dette, og de kommer med det iskalde svaret «because you were home», gir oss fortsatt gåsehud (og småangst for at vi kanskje ikke har husket å låse ytterdøren).


 
Tanken på mordere som velger ut offer tilsynelatende helt tilfeldig kjennes litt ut som om den bygger på tanken bak Kevin Williamson og Wes Craven-mesterverket Scream (1996), nemlig at det skumleste som egentlig finnes ikke er japanske spøkelsesjenter eller demoner fra helvete – men simpelthen en mann eller dame som går amok med kniv.
 


Ideen er relativt realistisk og vi blir mildt sagt LETT påvirket. 


 
Denne uken, et helt tiår senere og etter mye om og men, er det endelig klart for oppfølgeren, The Strangers: Prey at Night
Mad Mens Christina Hendricks og Martin Henderson (alias hunken fra videoen til Britney Spears’ «Toxic») stiller som familieoverhoder som drar for å treffe slekten. Når de kommer frem er familiens trailer mystisk nok forlatt – men det tar ikke lang tid før de innser at de ikke er alene allikevel. 
Dog skjer det hele uten Liv Tyler (</3). 

19-ÅRINGEN BAILEE MADISON (ONCE UPON A TIME) SPILLER PARETS POTENSIELT FORHENVÆRENDE DATTER, KINSEY (AVIRON PICTURES)


Ifølge IMDB var planen at Livs karakter Kristen McKay skulle dukke opp i en kort åpningsscene, bare for å bli drept av de maskerte. 
Bryan Bertino har heldigvis også vært involvert i oppfølgeren, hvor han står for manus sammen med relativt ukjente Ben Ketai (30 Days of Night: Dark Days), mens britiske Johannes Roberts (The Other Side of the Door) står for regi. 
En særdeles sterk trailer ble sluppet i januar, som viser en god del av det vi kan forvente oss av skrekkfesten – med et underlig, og samtidig passende låtvalg (sjekk den ut under). 
Fans av originalen vil nok kjenne igjen et par av filmens trekk i oppfølgeren, som at «de fremmede» annonserer sin ankomst ved å banke på døren og spørre etter «Tamara» – kult som en catchphrase, ukult for de som faktisk heter Tamara.  


I forkant av filmens premiere har anmeldelsene vært relativt blandede, med en gjennomsnittsscore på Metacritic på 48 – som allikevel slår originalens 47. Filmveteranene fra IGN, Indiewire og The A.V. Club har alle gitt positive tilbakemeldinger, og skryter av filmens evne til å skape skikkelig gufsen stemning.
Variety, Mekka’et av filmnettsteder, er derimot kritisk og sier at innholdet bare består av resirkulerte horrorklisjéer. 
Men, dersom originaltrenden er noen indikator for akkurat denne filmserien, må man kanskje trosse lunkne anmeldelser og ta seg en kinotur allikevel. 
… Ooog dobbelsjekke at ytterdøren er låst. 
The Strangers: Prey at Night har norsk kinopremiere 9. mars. 

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer