Hopp til hovedinnhold

GUD BEDRE! Hør Michael Jackson synge acapella

(MOTOWN/SONY)

I motsetning til 2Pac som har sluppet 500 album siden han døde i 1996, så har skattekisten med Michael Jacksons uutgitte låter blitt styrt med jernhånd etter stjernens bortgang for fire år siden.

Men, forleden dag dukket det opp noen klipp som fort kan medføre slørete blikk blant svorne MJ-fans. Via Soundcloud-snuttene under kan du høre Michael synge udødelige «Off The Wall», «Rock With You» og «Wanna Be Startin’ Somethin’» acapella, med koringer og hella sjarmerende små adlibs attåt.

Dette er altså Off The Wall-låtene og Thriller-låten som vi kjenner dem, dog minus all musikken Quincy Jones, Bruce Swedien og Michael selv kledte hans karakteristiske og ubestridte vokalperformances med.
 
Og før du begynner sånn «åå, men Jay Sean er lite dritflink, da». Husk at de to første låtene her ble spilt inn på slutten av 70-tallet, alias ikke på 2000-tallet hvor folk synger inn 600 opptak på data og en IT-utdannet autotune-doktor klipper og limer alt på plass med NASA-utviklet robot-software (Autotune dukket først opp i 1997, yo).
 
Akkurat som sceneshowet og låtskriverevnene hans, så var vokalframførelsen, innlevelsen, pitchen, koringene og timingen til Michael noe vi ikke har sett makan til i popmusikken hverken før eller siden.
 
Hør vokalsporene fra noen av The King of Pop sine største hits under. (Vi fikk gåsehud hvertfall.)
 
«Off The Wall» (1979):
 
«Rock With You» (1979):


 
«Wanna Be Startin’ Somethin’» (1983):

Heller ikke feil: Jackson 5s «Never Can Say Goodbye» sunget acapella av 13 år gamle Michael:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer