Hopp til hovedinnhold
The Exorcist Believer kino norge 730no Leslie Odom Jr Chris MacNeil Ellen Burstyn)
Leslie Odom Jr. som Victor Fielding, Ellen Burstyn som Chris MacNeil (UIP/Universal)

The Exorcist: Believer får trailer – The Exorcist: Deceiver får dato

The Exorcist: Believer serverer første fæle trailer.

Eksorsisme alias djevel- eller demonutdrivelse, er den religiøse praksisen av utdrivelse av demoner eller en annen ond åndelig entitet som antas å ha tatt styring over en person eller en gjenstand.

Det er 50 år premieren på The Exorcist, som rystet hele verdenen. Inkludert prester i Norge. Det er umulig å toppe klassikeren – som fikk 10 Oscar-nominasjoner – og som fortsatt er overraskende creepy.

Men The Exorcist: Believer forsøker via David Gordon Green, som lager en trilogi. Slik han gjorde med Halloween, hvor han fikk med veteranen Jamie Lee Curtis.

The Exorcist Believer red band trailer norge 730no norway

(Blumhouse/UIP/Universal Pictures)

Anmelderen til 730.no hater hvordan David avsluttet det hele.


Les også: Halloween Ends spytter på historiens mest ikoniske slasher


David Gordon Green kaller filmen en «direkte oppfølger» til The Exorcist fra 1973. Selv om det allerede finnes to oppfølger, to forløpere og en TV-serie.

Igjen rekrutterer David en original ringrev. Den 90 år gamle skuespilleren Ellen Burstyn spiller Chris MacNeil fra den første Exorcisten (og romanen som filmen er basert på), hvis datter ble besatt. Hun skal hjelpe en alenepappa etter at datteren og venninnen vender tilbake etter å ha vært savnet tre dager i skogen. De husker ingenting, og et helvete starter.

Traileren til The Exorcist: Believer er… Helt grei?

Som vanlig med skrekkfilmene til Blumhouse (Paranormal Activity, Insidious, Get Out, The Invisible Man, Freaky, The Black Phone, M3GAN) ser dette ikke ut som en påkostet affære.

Ordet på gatene i mai etter en test-screening, i alle fall på Twitter, er at filmen er for lang og ikke skummel nok. Men det kan være at den ferdige versjonen er bedre.

Den besatte datteren Angela spilles av Lidya Jewett (født i 07) fra Ethiopia.

Hun har allerede Good Girls, Feel the Beat, Hidden Figures og Netflix-filmen Nightbooks på CV-en. Venninnen Katherine spilles av Olivia Marcum (født i 09), som debuterer skuespiller i en film. Hun har tidligere hatt hovedrollen som Matilda i Broadway-musikalen Matilda The Musical. I andre roller finner vi Leslie Odom Jr. (Glass Onion: A Knives Out Mystery) – som faren – og Ann Dowd (Hereditary). E.J. Bonilla (Gemini Man med Will Smith) spiller Father Maddox.

The Exorcist: Believer har kinopremiere i oktober. Den andre av de tre filmene heter The Exorcist: Deceiver og har premiere 18. april 2025. (Hvorfor ikke i 2024?) Produsenten Jason Blum har ennå ikke røpet hvilken artig tittel de har funnet på for den siste filmen.

Trenger du en undervurdert eksorsismefilm mens du venter?

Forslag: The Exorcism of Emily Rose fra 2005 – regissert av Scott Derrickson (Sinister, MCU-filmen Doctor Strange, The Black Phone).

Filmen er basert på en sann historie om tyske Anneliese Michel, som døde i 1976 etter å ha vært gjennom 67 katolske eksorsismer.

Gud bedre.

Apropos Gud bedre: The Nun 2 har fått trailer 😰

Les mer