Hopp til hovedinnhold
House of Gucci: Jared Leto som Paolo Gucci, Al Pacino som Aldo Gucci, Lady Gaga som Patrizia Reggiani, Adam Driver som Maurizio Gucci, Jeremy Irons som Rodolfo Gucci (SF/MGM)
House of Gucci: Jared Leto som Paolo Gucci, Al Pacino som Aldo Gucci, Lady Gaga som Patrizia Reggiani, Adam Driver som Maurizio Gucci, Jeremy Irons som Rodolfo Gucci (SF/MGM)

Gucci-familen skriver åpent brev om House of Gucci – og de er ikke blide

Gucci-familien har nå fått se House of Gucci.

De hater den biografiske over-the-top-ensemble-filmen til Sir Ridley Scott med Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons og Salma Hayek, som de kaller «langt fra nøyaktig».

Aldo Gucci irl (John Minihan/Evening Standard/Getty)

Aldo Gucci irl (John Minihan/Evening Standard/Getty)

I dag kom det et åpent brev fra familien til Aldo Gucci (Al Pacino), hvor de blant annet reagerer på at fremstillingen av Patrizia Reggiani (Lady Gaga), som ble dømt for drapet på Maurizio Gucci (Adam Driver).

De mener også at filmen fremstiller familien som «kjeltringer»  som var «uvitende og ufølsomme overfor verdenen rundt dem», og insinuerer at de kan ende opp med å saksøke.

Hva sier anmelderne om House of Gucci?

🥵 (SF/MGM)

🥵 (SF/MGM)

Les brevet fra Gucci-familien nedenfor.

(Ansvarsfraskrivelse: Dette er oversatt fra italiensk til norsk.)


Gucci-familien noterer seg utgivelsen av filmen House of Gucci, og er litt forvirret. Fordi selv om verket hevder å ville fortelle den «sanne historien» til familien, frykten reist av trailere og intervjuer som ble sluppet så langt, bekreftes.

Filmen har en fortelling som er langt fra nøyaktig.

Produksjonen av filmen brydde seg ikke om å konsultere arvingene før de beskrev Aldo Gucci – president i selskapet i 30 år – og medlemmene av familien som kjeltringer, uvitende og ufølsomme overfor verdenen rundt dem, og tilskriver hovedpersonene hendelser. En tone og en holdning som aldri tilhørte dem. Dette er ekstremt smertefullt fra et menneskelig synspunkt og en fornærmelse mot arven som merket er bygget på i dag.

Enda mer kritikkverdig er rekonstruksjonen som blir mystifiserende nesten til det paradoksale.

Den kommer til punktet hvor den antyder en overbærende tone overfor en kvinne som, definitivt dømt for å ha vært pådriver for drapet på Maurizio Gucci, ikke bare er malt i film. Men også i uttalelsene fra rollebesetningsmedlemmer. Som et offer som prøvde å overleve i en maskulin og macho bedriftskultur.

Dette kunne ikke vært lengre unna sannheten.

I løpet av sin 70-årige historie, hvor det var en familiebedrift, var Gucci et inkluderende selskap. Faktisk, nettopp på 1980-tallet – den historiske konteksten filmen er satt i – var kvinner i flere toppstillinger. Enten de var medlemmer av familien eller utenfor den. Det inkluderer presidenten for Gucci America, sjefen for global PR og kommunikasjon, og medlem av styret.

Gucci er en familie som lever for å hedre arbeidet til sine forfedre, hvis minne ikke fortjener å bli forstyrret for å iscenesette en film som ikke er sann og som ikke yter rettferdighet til hovedpersonene.

Medlemmene av Gucci-familien forbeholder seg all rett til å beskytte navnet, imaget og verdigheten til sine kjære.


Patrizia Reggiani er skuffet over at Lady Gaga ikke har kontaktet henne.

– Jeg tjener ikke et øre på filmen. Det handler om sunn fornuft og respekt, sa hun til Agenzia Nazionale Stampa Associata i mars.

Britiske Ridley Scott har en kolossal regissør-CV, med store titler som Alien, Blade Runner, Thelma & Louise, Gladiator, American Gangster, The Martian (med Aksel Hennie) og årets The Last Duel med Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver og Jodie Comer.

Patrizia forteller at hun forsøkte å kontakte regissørens kone Giannina Facio i forkant av innspillingen uten hell.

Adam Driver og Lady Gaga på førpremieren til House of Gucci under New York Premiere at Jazz på Lincoln Center 16. november 2021 i New York City (Dimitrios Kambouris/Getty)

Adam Driver og Lady Gaga på førpremieren under New York Premiere at Jazz på Lincoln Center 16. november 2021 i New York City (Dimitrios Kambouris/Getty)

Jared Leto på førpremieren til House of Gucci på Academy Museum of Motion Pictures i Los Angeles (Emma McIntyre/WireImage)

Jared Leto på førpremieren på Academy Museum of Motion Pictures i Los Angeles (Emma McIntyre/WireImage)

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 09: Madalina Diana Ghenea attends the UK Premiere Of "House of Gucci" at Odeon Luxe Leicester Square on November 09, 2021 in London, England. (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Madalina Diana Ghenea, som spiller Sophia Loren, på London-premieren på Odeon Luxe Leicester Square 9. november 2021 (Karwai Tang/WireImage)

Gucci-familien solgte motehuset i 1993.

I dag eies motehuset av franske Kering, som også eier Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen og Balenciaga.

Filmen tar tredjeplass på kinotoppen i USA og Norge.

Les også:

Familien er heller ikke fornøyd med utseendet til skuespillerne i filmen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer