Grunn nummer tusen til at One Direction-fans er verdens beste

26. apr 2016 kl. 00:00
(SONY)

(SONY)


At 1D-fans er misfornøyd med managementet og plateselskapet til One Direction er allmennkunnskap. Noe vi kan skjønne litt, da singelvalg og promotering opp gjennom årene nesten har vært på kanten til tvilsom. Derfor holder fansen nå på å «gi ut» en låt for andre gang, helt på egenhånd. 

Et lignende prosjekt ble gjennomført i fjor, da med «No Control». Sangen ble faktisk listet hos britiske BBC Radio 1, og spilt verden over.

Til og med i Norge fikk den litt ekstra rotasjon, takket være hardtarbeidende fans:
NORSKE FANS GJORDE SITT PÅ SELVESTE GRUNNLOVSDAGEN (TWITTER)

På grunn av Zayns avskjed ble det nemlig ikke flere singler fra albumet FOUR etter «Night Changes»… Noe som ble svært dårlig mottatt.


Et av bandets mange promo-besøk våren 2015 ble lagt til The Late Late Show, og fans twitret James Corden iherdig. Målet var å få ham til å spørre guttene om låten. Noe han selvsagt gjorde (fordi han faktisk er verdens beste menneske):

James disket også opp med Carpool Karaoke i samme slengen. Nevnte vi at han er verdens beste menneske? For han er nemlig det. I innslaget laget de også en uoffisiell musikkvideo, med synkronisert koreografi, kun for fansen. <3 Se videoen i lenken over. 

Denne gangen er det låten «Home» fra EP-en med samme navn, som også huser Matomas remix av «Perfect», som blir «gitt ut» av fansen. 

Det hele er planlagt av dedikerte mennesker på tumblr, som har laget en egen blogg til prosjektet.

Fansen har også en egen markedsføring-strategi, som blant annet går ut på å få radiostasjoner til å spille låten ved å sende dem en hyggelig tweet.

Her er Twitter-prosjektet de har gående, altså hva de vil spre og prøve å «trende» på de respektive dagene: (PROJECTHOME2016.TUMBLR.COM)

Den ekstra kreative delen av fanbasen promoterer prosjektet via for eksempel fan-art eller fan-videoer på YouTube.


Denne fine snutten er laget av verdens største (kanskje, men i hvert fall beste) 1D-YouTuber, Freddieismyqueen, som også er norsk(!):


#JUSTICE4HOME


Liam synes også at dette er et flottandes prosjekt:

 Så har vi Niall som lurte på hva han hadde gjort, da #NiallDay trendet over hele verden:


Verken Harry eller Louis har sagt noe om fan-releasen enda, men vi håper de slenger ut en tweet. Eller en selfie. En selfie sammen? 

Vi forventer dog (som vanlig) ingen verdens ting, da gruppen som kjent har ferie på ubestemt tid. At de våger. 

Se også: Norges mest dedikerte fans?