Hopp til hovedinnhold
Richard Madden Priyanka Chopra Jonas Citadel Prime Video sesong 2 bekreftes nest dyreste serien noensinne
Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas er spionduo i Citadel (Prime Video)

Citadel sesong 2 får grønt lys av Prime Video

Allerede før premieren til første sesong.

OPPDATERT 31. mars: Prime Video slipper ny trailer til Citadel som gir et litt bedre innsyn i seriens handling. Den gjør det muligens også litt lettere å forstå hvorfor akkurat denne serien er i ferd med å bli den nest dyreste noensinne. Det er i alle fall ikke mangel på nokså spektakulære scener i traileren. Ta en titt nedenfor.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Om en drøy måned er det premiere på den nye Prime Video-serien Citadel, med blant annet Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas i hovedrollene.

Men før noen i det hele tatt har rukket å se første episode annonserer streamingtjenesten at spionserien får en andre sesong.

Det bekrefter The Hollywood Reporter.

Serien produseres av Anthony og Jospeh Russo alias The Russo Brothers, som blant annet regisserte Avengers: Endgame og The Gray Man.

Se også: The Gray Man er den dyreste Netflix-filmen noensinne

Brødrene har jobbet med Citadel siden 2018.

The Russo Brothers (Instagram/therussobrothers)

Allerede da kunne sjefen hos Amazon Studios, Jennifer Salke, annonsere planer om å gjøre serien til en storartet internasjonalt flerlags-event. Dette i håp om å gjøre den til en viktig og stor franchise for streamingtjenesten.

Seriens første sesong har hatt et svimlende budsjett på 200 millioner dollar (2 108 764 000 kroner). I skrivende stund er den i ferd med å bli den nest dyreste serien som noensinne er laget – kun slått av Ringenes herre: Maktens ringer.

Så hva er det egentlig denne nye og svindyre serien handler om?

Citadel beskrives som en sci-fi spionthriller.

Den går for øvrig også under sjangrene drama, action og techno-thriller.

(Prime Video)

Serien handler om Citadel, et selvstendig og nøytralt byrå, dedikert til å holde mennesker over hele verden sikre. Åtte år før serien begynner ble byrået ødelagt av et mektig syndikat kjent som Manticore. Under Citadels ødeleggelse ble to agenter robbet for alle sine minner og utviklet nye identiteter i håp om å holde dem trygge fra Manticore.

Men når en av de tidligere agentene møter på en gammel kjenning fra Citadel bestemmer han seg for å hjelpe til med å stoppe Manticores mål om å kontrollere kloden. For å lykkes må han reaktivere en tidligere Citadel-agent.

Sammen må duoen reise verden rundt for å prøve å stoppe Manticore, samtidig som de må løse puslespillet om hvem de en gang var. Amazon Studios beskriver relasjonen som et forhold bygget på løgner, hemmeligheter og en farlig, men udødelig kjærlighet.

Serien har også skaffet seg et nokså stjernetungt cast.

(Prime Video)

I rollene som de to agentene, Mason Kane og Nadia Sinh, finner vi Richard Madden (Game of Thrones, Rocketman) og Priyanka Chopra Jonas.

Sistnevnte har tidligere erfaring som FBI-agent i ABC-serien Quantico. Den fikk dog bare tre sesonger før den ble kansellert.

Videre dukker også selveste Stanley Tucci opp, kjent fra blant annet The Hunger Games, The Devil Wears Prada og Spotlight.

Leo Woodall alias Jack fra The White Lotus sesong 2 blir også å se i serien, så vel som danske Roland Møller og Lesley Manville fra The Crown.

De to sistnevnte ser for øvrig ut til å være seriens skurker ut ifra traileren å dømme.

Se traileren til Citadel nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=O0JG6V-12ac&ab_channel=PrimeVideo

Citadel har premiere på Prime Video 28. april.

Se også: The Last of Us er den mest sette serien på HBO Max i Norge noensinne – dette vet vi om sesong 2

Les mer