Hopp til hovedinnhold
GREY'S ER SOM EN MEDISINSK RODEO-OKSE; FØR ELLER SIDEN FALLER MAN AV OG RULLER RETT UT DØREN (ABC)

Grey’s Anatomy dropper to leger – fansen raser

GREY’S ER SOM EN MEDISINSK RODEO-OKSE; FØR ELLER SIDEN FALLER MAN AV OG RULLER RETT UT DØREN (ABC)

Oh-oh, kan noen ringe Grey-Sloan Memorials PR-ansvarlige, stat? Eller skaperen Shonda Rhimes?
At leger sjekker inn og ut av sykehuset er ikke noe nytt territorium for medisindramaet Grey’s Anatomy, som på dette tidspunktet har blitt notorisk for sin rekke overdramatiske dødsfall på skjermen. 
Dette betyr dog ikke at tapene blir enklere på fansen med tiden.
Torsdag kveld ble det nemlig kjent at to av sykehusets mest elskede kirurger forlater serien ved slutten av den nåværende sesongen. 
Om du ikke vil vite hvem det er som dropper ut, IKKE bla forbi den passende gif-en under. 


Deadline slapp i dag nyheten om at Jessica Capshaw og Sarah Drew, alias Dr. Arizona Robbins og Dr. April Kepner, ikke får fornyet kontraktene sine ved slutten av seriens fjortende sesong.
Begge skuespillerne tok kjapt til sosiale media for å kommentere og poste om hverandre, uten å røpe særlig om omstendighetene rundt at de ble droppet.  
 

Happy #internationawomensday2018 to this beautiful and glorious soul! I love you @jessicacapshaw ! #kepzona

Et innlegg delt av Sarah Drew (@thesarahdrew)


Grey’s er ikke uvant med at skuespillere ønsker å forlate serien etter å ha vært del av den såpass lenge. Både Sandra Oh alias Cristina Yang og Sara Ramirez aka Callie Torrez forlot begge to serien etter 10 år. 
Angivelig skal ikke situasjonen med Capshaw og Drew ha vært like vennlig…
Capshaw og Drew har vært en del av den populære dramaserien siden 2009 og 2010 respektivt, og har vært fan-favoritter hele veien. Men veteranene ble ikke akkurat behandlet som fan-favoritter på slutten. 
Beslutningen om å ikke fornye kontraktene kom fra produsentene, ikke skuespillerne selv. 
 
Mistankene ble også forsterket da det ble klart at både Capshaw og Drew i løpet av torsdagen unfollowet Grey’s-sjefen Krista Vernoff. 
 

Deadline påpeker selvsagt at dette kommer i kjølvannet av at Grey’s’ hovedstjerne, Ellen Pompeo, Grey sjøl, tidligere i år fikk en heftig lønnsøkning og forfremmelse til produsent og medeier av serien. Mor raker nå inn rolige 20 millioner dollar i året, og kan skryte på seg å være verdens best betalte kvinne i en TV-serie. 
Reaksjonene lot dermed ikke vente på seg da det ble annonsert at serien droppet to av castens mest elskede kvinner. (Også på kvinnedagen, da), som samtidig også representerer seriens eneste religiøse (April) og homofile (Arizona) roller. 
Mange la sammen to og en helt annen to og antok at Pompeos megabonus og forfremmelse tok opp en større andel av budsjettet, og at produsentene ikke hadde annet valg enn å kvitte seg med litt overflødig, men kjært, fett. 

 
Nyheten var så vidt ute før fans begynte å hakke løs på Pompeo via Twitter, og det tok ikke lang tid før de fikk svar.

 
Mor står på sitt, og mener det er Deadline selv og formuleringen i deres originale artikkel som er misledende og kjip, fordi den feilaktig setter kvinner opp mot hverandre. Også på kvinnedagen, da. 
Grey’s sjefsprodusent, Krista Vernoff (Shameless) tok også til Twitter for å støtte opp under Pompeos forsvar. 

 
Vernoff plasserer også skylden på Deadline, og forklarer at Pompeo har kjempet for sine kollegaer, men at avgjørelsen var basert fullstendig på seriens handling og kreative retning – ikke budsjettet. 
I skrivende øyeblikk renner det dog fortsatt inn hundrevis av tweets fra fans som truer med å boikotte Grey’s dersom karakterene faktisk forsvinner, og en Change-petition for å beholde skuespillerne har allerede nådd over 3500 signaturer. 
På tross av det store engasjementet som vises akkurat nå, har vi store tvil om at menneskene faktisk holder ord. 
Grey’s skapte også furore i 2015 da de kvittet seg med Patrick Dempsey alias Dr. Derek «McDreamy» Shepherd, hvor tusenvis av fans truet med boikott – og seertallene er merkelig nok like sterke fortsatt. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer