Hopp til hovedinnhold
Ellen fikk endelig drømmegjesten på besøk (The Ellen DeGeneres Show)

Greta Thunberg om Donald Trump hos Ellen DeGeneres

Er Greta Thunberg villig til å ta en klimaprat med Donald Trump?

Den svenske klimaaktivisten har endelig funnet tid til å besøke Ellen DeGeneres.

Den engasjerte programlederen forteller at hun har prøvd å få Greta på besøk i flere måneder, men det tok sin tid å få kalenderen til å gå opp.

I sitt første besøk hos Ellen får ikke tenåringen anledningen til å fortelle så veldig mye nytt. 

Den åtte minutter lange snutten starter med en to minutter lang oppsummering av Gretas arbeid, før Ellen snakker om hvorfor det er så stas at hun er på besøk.

Men hun rekker å snakke litt.

På et knapt år har Greta gått fra å demonstrere alene i Stockholm til å få flere titalls millioner menneskene ut i gatene verden over. Ellen lurer på hvordan det oppleves. 

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje. Jeg tenkte bare jeg måtte gjøre alt jeg kunne, og at det ikke kom til å være nok, men det var i det minste noe, sier Greta.

Ellen kommer også inn på temaet Trump, og undrer på om Greta, som er 16, kunne tenkt seg å ta et møte for å lære Donald, 73, litt om den pågående klimakrisen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle gjort det. Jeg vet ikke hva jeg kunne sagt som han ikke allerede har hørt. Jeg tror det ville vært bortkastet tid, sier hun ærlig.

Ellen sveiper også innom Aspergers-diagnosen, og lurer på om hun kan (gjen)fortelle hvorfor Greta ser på det som en gave. 

– Alle tenker likt i dette samfunnet, så det er en gave hvis du for eksempel er på autisme-spekteret og det gjør deg annerledes. I en krise som denne trenger vi noen som tenker utenfor boksen, og noen som tenker annerledes kan være en god ressurs.

Avslutningsvis ønsker DeGeneres å inspirere flere, og lurer på om Greta kan oppsummere hva slags grep hun selv har tatt i livet for å leve mer miljøvennlig. 

– Jeg har sluttet å fly, jeg har blitt veganer, jeg har shoppestopp, som betyr at jeg ikke kjøper noe hvis det ikke er absolutt nødvendig, og slike ting.

– Men jeg prøver å kommunisere og sette press på folk med makt, avslutter Greta.

Se praten her:

Under California-besøket rakk hun også å treffe en annen kjent klimaaktivist – skuespiller Leonardo DiCaprio. 

Leo deler noen fine bilder på sin egen Instagram, mens Greta, som nå har rundet 8 millioner følgere, lar som vanlig være å skryte av kjendismøter.

Greta Thunberg poster i stedet et bilde fra skolestreiken i Los Angeles. 

Se også: Kim Kardashian om Greta Thunberg

Nyeste saker fra 730.no

Les mer