Hopp til hovedinnhold

Grattis, Stargate! 10 #1-hits i USA

$: DISSE STUDIOSTOLENE ER IKKE LAGET AV LAURBÆR (STARROC/DEF JAM/RIHANNAWORLD)

For 10 år siden var nordmenn på den offisielle amerikanske singellisten Billboard Hot 100 cirka like vanlig som råmorsomme norske sitcoms på tv’en din (prikk, prikk). 
 
Da 730 besøkte Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i deres latterlig snasne studiokompleks i Tillerbyen, Trondheim første gang, lirte godgutta av seg selvsikre og kloke ord som de mange år senere har vist seg å leve fullt ut til de grader:
 
– Det er vanlig å tenke at siden man er norsk, så har man ikke tilgang til platemarkedet i USA. At de putter en magisk ingrediens i musikken sin der borte som vi ikke har her. Men det er feil. Vi har tilgang på det samme utstyret, de samme låtene. Alt handler om å tro på seg selv, og være villig til å tro at man kan lage musikk side om side med de aller beste der ute. 
 
NB: Ikke ordrett, men innholdet var cirka slik^^^.
 

Og inspirasjonen + gåsehuden vi satt igjen med var cirka slik:


Tor & Mikkel i Trondheim anno 2001:

Jay-Z i New York fem år senere:

I dag, onsdag 21. november 2012, har altså Stargate via Rihannas «Diamonds» fått sin 10. førsteplass på den tøffeste lista i verdens mest utfordrende musikkmarked. Them hits cray? Ye$.
 
Her er Tor & Mikkels 9 (!) andre #1-hits i USA – i kronologisk rekkefølge: 
 
1. Første ut – Ne-Yo og «So Sick» i 2006: 
 

 

2. Så kom Beyoncés «Irreplaceable» sammen med Espen Lind & Amund Bjørklund samme år:

 

3. Stargates første #1-singel med Rihanna kom via «Take A Bow» på starten av 2008:
 

4. Så, godåret 2010 startet Tor & Mikkel sin sjuke hitparade med RiRis «Rude Boy»:


5. Etterfulgt av Grammy-vinneren «Only Girl (In The World)»:

 
6. Ooh-nana! ♥ «What’s My Name» med kåtskalken Drake gikk rett til topps:

7. Katy Perrys Stargate-produserte «Firework» ble gitt ut samme dag som «What’s My Name» (!) – og Katy gikk #1 like etter Rihanna. Dette ble Stargates 4. førsteplass i USA i 2010:

8. I 2011 – fra gamets største popdivaer til topps med (da) relativt ukjente Wiz Khalifa (← vår grattis-sak er god):

9. Så en ny #1 like etterpå via Rihanna & Britney Spears med «S&M»-remixen:

10. Så i dag, da: Rihannas «Diamonds», Stargates tiende #1 i USA. Gud bedre:

 

Med Kanye på remixen, seff.

I tillegg til Ye, har Jay-Z, Lil Wayne, Nas & Elton John spyttet på duoens beats. Stargate har vunnet to Grammys (cray) – én for «Miss Independent» med Ne-Yo og én for «Only Girl», de har også vunnet den supergjeve bransjeprisen ASCAP Pop Songwriters of the Year, blitt kåret til Hitmakers of the Year 2008 av mektige Rolling Stone Magazine, blitt kåret til Billboard Hot 100 Producers of the Year 2006 og 2008 + har blitt beæret med et raust knippe saker på 730.no (#wink). I tillegg til sitt imponerende ballegrep på hitlistene, pusher Tor Erik Johnny Love.
 
Bonus-norskboost: Stargate-BFF’ene Espen Lind & Amund Bjørklund alias Espionage soler også sine flotte fjasonger i amerikansk hitliste-glans om dagen; Sammen med bandet Train vant godgutta Grammy og hadde den mest solgte singelen på iTunes i USA i 2010 med ukulele-bangeren «Hey, Soul Sister». Låta gikk rett til førsteplass i 16 land verden over, og er den mest solgte digitale singelen i Columbia Records’ historie. Via singlene «Drive By» og «50 Ways To Say Goodbye» med samme band har Tromsø-duoen allerede solgt nærmere 4 millioner singler i USA bare i år.
 
#HeiaNorge!
 
Med andre ord: Tru på dere sjæl, youngn’s. ♥

(Evt spill denne på repeat til krampa tar deg) 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer