Hopp til hovedinnhold
IKKE EMILY RATAJKOWSKI (WARNER) 

Got next-alarm: Dua Lipa (20) fra London


IKKE EMILY RATAJKOWSKI (WARNER) 

Oppdatert tirsdag 16. mars:

Det har skjedd en hel del siden vår «Bli kjent med Dua Lipa»-sak du kan lese nedenfor ble skrevet.

Det siste halvåret har Dua Lipa sluppet den suverene singelen (og videoen til) «Hotter Than Hell», og for to uker siden opptrådte 20-åringen hos Jimmy Fallon, aka USAs største late night-show. (Og hennes desidert største TV-opptreden til nå.) 

«Hotter Than Hell» nærmer seg 40 millioner Spotify-streams, og har fått en norsk remix via trope-prins Matoma. 

Klipp fra Jimmy Fallon-giggen: 

I dag (16. august) ble det klart at Dua Lipa straks kommer til Norge!

Den kosovo-albanske briten spiller på Parkteatret som en del av Red Bull Sound Select allerede 31. august, et konsept som nå debuterer i Norge. Denne konserten er i regi av by:Larm. 

Hvis du melder deg opp på forhånd får du se Dua Lipa + norske Farida og Amanda Delara for bare en femtilapp. Har du ikke RSVP-et koster det 150. 


At du RSVP
er på forhånd betyr ikke at du er garantert en plass, det er nemlig førstemann til mølla som får se de unge stjerneskuddene. Altså: Meld deg på her, og kom tidlig til Dua Lipas første konsert i Norge! Parkteatret har kapasitet på rundt 500 mennesker, så endel får jo plass. 

Video fra da 730 så henne i Stockholm tidligere i år: 

ALTSÅ @dualipa ❤️❤️❤️ (Mye mer hos @730no sin Snapchat: www730no) #dualipa

En video publisert av Janne Monsen Tveit 🦄 (@jannekake)


Sak fra 14. mars

Got next-alarm: Dua Lipa (20) fra London


Navnet til 20 år gamle Dua Lipa har det siste halvåret svirret i den internasjonale musikkbloggsfæren, men den talentfulle ungjenta er fortsatt et stykke unna mainstream suksess. (Mest fordi hun fortsatt er blodfersk.) 

De kosovo-albanske foreldrene har velsignet London-sangeren med et like vakkert utseende som navn (Dua betyr «jeg elsker»!!), og hun jobber selvfølgelig som modell på si.

Fortsetter underHJERTEØYNE-EMOJI (WARNER)

Fun fact: Kjæresten Isaac Carew er også modell, samt kokk og Instagram-hunk

Dua Lipa var nylig på sin aller første lille turné i UK og Europa, som dessverre ikke svingte innom Norge. I disse dager gjør hun flere gigs under festivalen South by Southwest alias SXSW i Austin, Texas.

I likhet med Kosovo-kollega Rita Ora (25) har hun bodd i både England og Albania. Rita og familien dro som småbarn, mens Dua ble født i London. Da hun var 11 flyttet Dua og foreldrene «hjem», før hun dro tilbake som 15-åring for å satse på karrieren.  

Fortsetter under
Siden høsten 2015 har Lipa sluppet tre singler og tilhørende musikkvideoer, og skal vi dømme live-snutter på YouTube har vi enda mer gøtt i vente.

I likhet med management-kollega Lana Del Rey starter hun indie-ish, men slipper trolig mer kommersielle spor i løpet av 2016. Blant annet «Hotter Than Hell», som bør bli en liten sommerhit. 

Fortsetter under live-opptak

Kule, kreative, pene, morsomme Dua Lipa synger selvfølgelig også råbra live, og det er ikke tvil om at det satses stort på henne i 2016. 

Førstesingelen «New Love» ble co-produsert av ringreven Emile Hayne, som har artister som Kanye West, Eminem og ikke minst nevnte frøken Del Rey på CV-en.

Fortsetter under

Emile Hayne har blant annet produsert svære hits som «Summertime Sadness», H&M-coveren av «Blue Velvet», «National Anthem» og «Born To Die».

Det er derfor ikke heeelt utenkelig at 20-åringen kan bli en ny Lana, Marina, Lorde, Foxes eller Astrid $. 

Musikkvideoen til «Last Dance» ble sluppet for et par uker siden: 

Debutplaten er ventet via Warner i løpet av 2016. 

Se også: Valley girl-hipster via Diplo og Lido

Nyeste saker fra 730.no

Les mer