Hopp til hovedinnhold
Sex Education sesong 4 blir siste Netflix
Sex Education sesong 4 blir den siste med gjengen fra Moordale (Netflix)

Emma Mackey forlater Sex Education etter sesong 4

Emma Mackey gjør som sin kollega Ncuti Gatwa og sier farvel til serien.

OPPDATERT 6. juli: Rettelse: Hele gjengen sier farvel til Sex Education. I det Netflix serverer den første teaseren til sesong 4, annonseres det også at dette blir den siste – slik mange ante seg. Den gode nyheten er at det ikke blir lenge til vi får et gjensyn med serien. Premieren er satt til 22. september. Ta første titt nedenfor.

Fun fact: Tre av skuespillerne fra Netflix-serien dukker opp i årets sommerfilm aka Barbie. Se hvem i den opprinnelige saken nedenfor.

Premieredatoen til Sex Education sesong 4 har ennå ikke blitt annonsert, men allerede nå vet vi at det blir siste gang vi ser Emma Mackey som Maeve Wiley.

Hun er heller ikke den eneste. Ncuti Gatwa aka Eric Effiong er også blant de som velger å forlate Netflix-serien etter den fjerde sesongen.

Emma Mackey bekrefter nyheten i et intervju med RadioTimes.

– Sesong 5? Jeg har nettopp blitt ferdig med den fjerde forrige uke. Nei, jeg tror ikke jeg blir med i sesong 5. Jeg har sagt adjø til Maeve, forteller Emma.

Dårlige nyheter for alle Maeve og Otis shippers 💔 (Netflix)

Nyheten kommer dog ikke som et veldig stort sjokk, ettersom skuespilleren allerede har fortalt at rollen hennes i den fjerde sesongen ikke vil være like mye til stede.

– Det føles veldig familiært! Og litt mer sporadisk fordi vi har flere karakterer. Så det er… Jeg er ikke med like konsistent, kunne Emma fortelle da innspillingen startet.

Forrige uke hadde også Ncuti Gatwa sin siste dag på sett som Eric Effiong. Det annonserte han på sin Instagram.

«Siste dag. Siste gang. Ha det bubs, takk for all lærdommen og for all styrken,» skriver Ncuti.

Briten har for øvrig blitt castet som den nye doktoren i den evigvarende BBC-serien Doctor Who.

Nok et ship som rammes av fratredelsene? (Netflix)

Se også: Margot Robbie ble forferdet over Barbie-bildene

Både Nucti, og Emma dukker også opp i den antesiperte Barbie-filmen av Greta Gerwig, som kommer senere i år.

Her vil Emma spille mot sin dobbeltgjenger Margot Robbie.

Connor Swindells aka Adam Groff dukker for øvrig også opp i Sex Education-gjenforeningen Barbie.

Men tilbake til Sex Education.

Emma Mackey har tidligere sagt at hun tror det er på tide at Netflix-serien avsluttes.

– Det er noe som har gitt oss muligheter på så mange forskjellige måter, men det er noe jeg grasiøst ønsker å forlate. Jeg vil være glad for at det eksisterer og beskytte det og nyte den tiden det varte, men ja, jeg tror det er på tide å la det ligge, fortalte Emma til Total Film.

Hun poengterer blant annet at mesteparten av casten som spiller tenåringene begynner å nærme seg 30 år, som hun på sitt rette mener er litt rart. Noe hun får medhold i fra sin kollega Aimee Lou Wood.

Flere av seriens kjente fjes blir heller ikke å se i den fjerde sesongen. Blant annet Patricia Allison som spiller Ola, og Simone Ashley som spiller Olivia. Sistnevnte forlater serien til fordel for Bridgerton.

– Jeg får det spørsmålet hele tiden, men nei. Jeg er en Bridgerton-jente nå, svarte Simone på spørsmålet om hun dukker opp i sesong 4.

(Instagram/simoneashley)

Se også: Nok en Bridgerton-stjerne takker for seg og blir med i spicy erotisk thriller

Til tross for at flere forlater serien, får vi også se noen nye fjes i den kommende sesongen.

En av disse er Jodie Turner-Smith (Queen & Slim, White Noise), som ble personlig invitert av Ncuti selv.

– Dere får kanskje eller kanskje ikke se meg i en liten Netflix-serie som heter Sex Education, kunne Jodie fortelle til reporterne på den røde løperen under søndagens BAFTA Film Awards.

– For det første var alle scenene mine med Ncuti Gatwa – jeg dør for ham – og han er min favorittkarakter i serien. Så når han ringte meg og spurte om jeg ville bli med var jeg sånn, jeg bryr meg ikke hva de betaler meg jeg er med, forteller Jodie.

Andre nye fjes som dukker opp inkluderer Dan Levy, Thaddea Graham, Marie Reuther, Felix Mufti, Anthony Lexa, Alexandra James og Imani Yahshua.

white noise netflix Jodie-Turner-Smith-netflix-andre-3000-noah-baumbach
Jodie Turner-Smith på filmfestivalen i Cannes i juli 2021 (Mike Marsland/WireImage)

Selv om flere nye karakterer er castet til serien, må det nevnes at femte sesong av Sex Education ikke har blitt bekreftet.

Det at flere av stjernene nå forlater serien lover vel heller ikke særlig godt. Men det er kanskje greit å avslutte nå, eller?

Se den uoffisielle traileren for sesong 4 nedenfor.

Se også: Netflix byr på mer fra Bridgerton – her er første sniktitt på forløperen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer